Skapa ett video-CV på YouTube

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
låt oss presentera SLIDEPLAYER.SE
Advertisements

Snabbguide och tips.
ADR: Automatic Delivery Rewards Vägledning. VAD ÄR ADR? •ADR är ett enkelt sätt att få hem produkterna du gillar och behålla din försäljningsvolym (PSV).
Redigerings kurs med PowerDirektor 5 NE Express Del 1.
BAS-M Hur du på ett enkelt sätt administrerar din båtklubbs register.
Logga in och använda vårt nya Intranet NAVET
IPad grundkurs.
BANLÄGGNING I OCAD-8 Närpes OK.
ClaroReadPro V5 B engt Österlind Solna Skoldatatek 18 november 2009.
Intagningssystemets databas Ögonblicksbild Kopia av intagningsdatabasen Uppdateras 3 ggr per dag 07:15 – 12:15 – 15:15 Roller Skola, kommun Periodiseras.
Formulär Tänkte nu gå igenom vad ett formulär är och hur man kan skapa dem i Access.
Uppgiften i PowerPoint
Grunder i PowerPoint 2000 Skapa en ny presentation Rita egna objekt
This work is licensed under a Creative Commons 3.0 Attribution License Wikispaces för SBC En guide
Via SMS så får du erbjudande om nya vikariepass, kan acceptera eller avböja dessa erbjudanden, eller blir direktbokade på pass. Förfrågningarna besvaras.
Välkommen till internet för nybörjare
Enkel steg för steg guide. Det förutsätter att du har en dator som är uppkopplad till internet. Ta det i lugn takt och läs instruktionen så tar det inte.
Så här ser första sidan ut på här måste man ha sitt användarnamn och lösenord för att komma in.
Klicka på Aktivera redigering i meddelandefältet,
E-post juni 2013.
Börja blogga! Så här skapar du en hemsida för att börja blogga.
Videokonsultation med medborgare
På kik kommunicerar man genom att chatta och skicka bilder till varandra gratis var man än befinner sig förutsatt att man har internet. Har man en video.
Manual: Att lägga in en nyhet. (Tryck på F5 för att se PP-presentationen)
Punktprevalensmätning Trycksår och Fall
Enkel dator teknik Tips och tricks.
1 Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen som visas nedan och klicka på den. För att komma.
Klicka på Aktivera redigering i meddelandefältet
Manual: Att skapa en ny sida. (Tryck på F5 för att se PP-presentationen)
Introduktionsutbildning i MOSS-verktyget
©storm.
2. Utveckla en presentation
1 Liten summering: 1.Adress: ’ För att logga in på wlanet med bibliotekskortet är lösen = ’1111’. Kortnummer står på kortet! 2.Välj ’Admin’
Göra en enkel webbsida med word
Lotus Webbaccess Steg 1 Logga in, skicka och ta emot e-post och lite om adressboken. För att gå vidare - vänsterklicka.
Klicka på Aktivera redigering i meddelandefältet
Manual: Att skapa ett nytt forum och att kommentera i forumet. (Tryck på F5 för att se PP-presentationen)
Links2keep - Nyb ö rjarguide. Links2keep Här kommer alla dina länkar att visas. Länkarna som du kan se på startsidan är exempel och kommer inte finnas.
Manual: Att lägga till personer i en grupp. (Tryck på F5 för att se PP-presentationen)
Exder EPC. Exder EPC Välkommen! I det här bildspelet går vi igenom hur man lägger upp nya artiklar samt skickar artikelinformation. Du bläddrar framåt.
EKÄNGENS IF NÄRVAROREGISTRERING MEDLEMSHANTERING ADMINISTRATION.
Medlemsregistrering SAFF har skapat en förenklad version på hur ni i föreningarna lägger upp era medlemmar. Har ni frågor ring Marika Holm på
Klicka på någon av de kapitel för mer information eller klicka på knappen bredvid guide till start. 1.Hur navigerar man på hemsidan?Hur navigerar man på.
Uppdaterad januari 2015 Webbanmälan till högskolestudier ht 2015 Material för studie- och yrkesvägledare.
KONFIDENTIELLT. Distribution endast till partners enligt sekretessavtal. Microsoft utfäster inga garantier, varken uttryckliga eller underförstådda. ©
Lync-möten Ansluta till ett Lync-möte Schemalägga ett Lync-möte
Snabbreferens för Lync 2013 för Office 365 © 2012 Microsoft Corporation. Med ensamrätt. Med Lync kan du börja samarbeta utan att schemalägga ett möte.
Komma igång med Lync Windows Store-appen
Google SketchUp Del 1.
Snabbreferens för © 2013 Microsoft Corporation. Med ensamrätt. Lync-startskärmen På Lync-startskärmen finns paneler i hubben till vänster som ger dig smidig.
Manual: Att byta lösenord. (Tryck på F5 för att se PP-presentationen)
- en del av svensk idrott Kalender Administration.
Windows Live Messenger. MSN. Vad är Windows Live Messenger ? Ett klient program för direktmeddelanden, dvs ett program som laddas ned från Internet och.
1.Gå till hemsidan: torslandaskolanssuperhumans.wordpress.com 1.Klicka på dagens PowerPoint (18/11) 2.Öppna & spara den på din dator 3.När du är klar kan.
Uppstart iPad Höörs kommun.
Enkel dator teknik Tips och tricks. Välja storlek och radavstånd Här väljer du storlek på texten vi vill att ni använder 14 p till rubriker och 12 p till.
På vissa datorer behöver du trycka på F5 för att starta bildspelet.
Workshop 2: Skapa egna e-tjänster och skicka ärenden till era patienter.
VISNINGSVERKTYGET POWERPOINT i office 365
Bildsvep Spara och återuppta en ansökan Börjar strax
Skärminspelning med Active Presenter för Windows
Om du jobbar i huset (ekero1)
Elevernas antagningsbesked vid slutantagningen
Så här anmäler du dig till högskolan VT19
Elevernas antagningsbesked vid slutantagningen
Validera hjärtstartare i Sveriges Hjärtstartarregister
för att skapa din kvartershemsida
Komma igång med Scratch
Logga in på din Nacka-sida. Sök på Varbi i sökrutan
Rapportera resultat med titel
Presentationens avskrift:

Skapa ett video-CV på YouTube - en liten lathund

Den här guiden är anpassad för dig som har en webbkamera eller en annan kamera kopplad till din dator. Guiden visar de enklaste stegen. Det finns mycket att göra på YouTube, och det är bra om du efter denna guide tar en stund för att bekanta dig med de olika funktioner YouTube erbjuder, och hur du kan använda dem.

Gå till www.youtube.com och klicka på ”Logga in”

Om du redan har ett konto, logga in – annars kan du klicka på ”skapa ett konto”. Det kommer att skapas ett konto på Google, som också används för att komma åt YouTube. Du som redan har ett Gmail-konto kan logga in med det. Du som skapar ett konto kommer att få ett konto på Google som kan användas i samband med flera av deras tjänster.

Du som har ett konto kan hoppa till steg 8 – skapa annars ett konto i detta steg

I detta steg kan du lägga till en profilbild, annars kan du göra det senare också

När du lägger till profilbild kan du göra det via din webbkamera När du lägger till profilbild kan du göra det via din webbkamera. Du måste då välja att tillåta tillgång till din webbkamera. Klicka på ”Tillåt” och sedan på ”Stäng”.

När du är nöjd med din profilbild, klicka på ”nästa steg” När du är nöjd med din profilbild, klicka på ”nästa steg”. Om du inte är nöjd kan du redigera din profilbild genom att klicka på den röda knappen.

Ditt konto på Google är nu skapat Ditt konto på Google är nu skapat. Men istället för att klicka på ”fortsätt till Gmail” kan du klicka på YouTube i toppmenyn.

Nu är du registrerad på YouTube – om du inte kommer hit direkt kan du behöva logga in en gång till. Tänk på att det kan ta någon minut innan kontot skapas.

Klicka nu på ”Ladda upp”

Klicka på ”Ok, jag vill fortsätta”

Klicka på ”Spela in med webbkamera”

Ge tillåtelse för webbkameran genom att först klicka på ”Tillåt” och sedan ”Stäng”

Nu kan du börja spela in. Klicka på ”börja spela in” Nu kan du börja spela in! Klicka på ”börja spela in”. Ett bra tips är att sitta avskilt. Om du inte blir nöjd första gången kan du spela in flera gånger om.

När du är färdig, klicka på ”Uppladdning” När du är färdig, klicka på ”Uppladdning”. Du kommer att kunna redigera filmen senare.

Du kommer nu till denna sida Du kommer nu till denna sida. Här kan du redigera några av inställningarna för filmen. Sätt gärna en titel på filmen. Skriv också gärna en kort beskrivning. Under ”Sekretessinställning” – välj ”olistat” för att endast personer med åtkomst till den särskilda länken för filmen ska kunna titta på den

Under ”Avancerade inställningar” kan du välja att tillåta kommentarer, tillåta användare att sätta betyg och så vidare. Detta är inte nödvändigt när du gör en film som ska vara olistad. Tips: Ta inte med detta när du ska skicka filmer till arbetsgivare! Observera att de rutorna är förifyllda från början; du behöver i sådana fall klicka ur dem för att inte tillåta kommentarer och betyg. När du är nöjd, klicka på ”Spara ändringar”

Nu kan du uppdatera sidan för att se filmen Nu kan du uppdatera sidan för att se filmen. Detta kan du göra med uppdateraknappen i webbläsaren, eller genom att klicka på F5.

Nu kan du se din film på ditt konto Nu kan du se din film på ditt konto. Här kan du ändra informationen kring den om du skulle behöva.

Under fliken ”Förbättringar” kan du använda YouTubes egna redigeringsverktyg för filmen. Det är inte jätteavancerat, men här kan du till exempel förbättra ljusförhållanden, och sätta en start- och sluttid för filmen (beskära). Om du har gjort en ändring så kan det ta en liten stund innan den slår igenom, när du sparar

Nu kan du se din film ute på YouTube Nu kan du se din film ute på YouTube. I detta fall är den fortfarande inte färdig, vilket visas i den orangemarkerade texten högst upp.

Nu är din film klar, och den ligger på YouTube Nu är din film klar, och den ligger på YouTube. När filmen är färdig så är det bara personer med rätt länk till filmen som kan se den. På det här sättet kan du kopiera länken och skicka den till de du vill ska ha tillgång till filmen.

Du kan när som helst gå tillbaka och ändra eller ta bort de filmer du spelat in. Prova att klicka på YouTube-loggan. Du kommer då till YouTubes startsida, där du i inloggat läge ser din information till vänster och högst upp till höger.

Prova att klicka på knappen för ditt konto (bilden högst upp till höger i bild). En meny fälls då ned. Här kan du välja ”Videohanteraren”.

Du kommer nu till videohanteraren Du kommer nu till videohanteraren. Här kan du ändra inställningar för dina filmer, redigera dem, ändra sekretessinställningar och ta bort filmer.

Förslag på hur du kan presentera ditt video-cv i ditt cv.

Lycka till!