Exempel på Sökning i PLFs CD-Skivor Sökning efter familjen Dahlström i CD-1 Av Sam Blixt.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Detta har du vetat länge…. Klicka för att gå vidare.
Advertisements

BARNETS ANDLIGA UTVECKLING Anna Ekvall & Magnus Sternegård
Bildspel om konstnären
februari 2002, M. Karhu & M. Ylitalo
Kom igång med Disgen Sök släktingar i Disbyt och CD-skivorna Sveriges befolkning. Distanskurs med Bengt Kjöllerström E-post:
En Modern Saga Grodkonungen.
Kom igång med - Disgen Modul 3
Kom igång med - Disgen Modul 3
Hans och Greta.
ABSOLUT BrucElvis Det här bildspelet består av material som BrucElvis tror han kommit på alldeles själv. Dock kan ju någon annan varit lika ”smart / rolig”
Två år sen jag gjorde ett bildspel. Förra julen var jag i en process, då jag fick besked att jag inte skulle få ta över vandrarhemmet, vilket gjorde att.
Libris som mobilapplikation • Målgrupp • Specifikt mobil • Relaterat till researchprocessen • Kan sträcka sig en bit in i framtiden • Smartphones.
Selma Lagerlöf En författare i världsklass.
Jenny Nyström.
Här kommer en gammal kinesisk visdom!
På kik kommunicerar man genom att chatta och skicka bilder till varandra gratis var man än befinner sig förutsatt att man har internet. Har man en video.
som egentligen hette Elof Mauritz Olsson
Kom igång med Disgen 4 Registrera dina barnbarn i Disgen. Distanskurs med Bengt Kjöllerström E-post: Kom igång.
® BrucElvis Gå vidare genom att klicka på musen !
Bildfabriken kan ställas in på olika sätt - se några exempel
Hela världen talar… Global Issues in Context är en lektion i att lyssna! Hulebäcksgymnasiet, Härryda. Västerhöjdsgymnasiet, Skövde.
I taket lyser stjärnorna
Hur kom Bibeln till? Torsdagen den 14 januari Kvällens ämne:
Innehåll Profeten Ibrahim (Abraham) Introduktion Profeten Nuh (Noa)
Barnens sagor.
ersätter substantiv ex: personliga, possessiva, reflexiva, relativa
Veronica Maggio Veronica Maggio.
Varje dag försvinner flera personer…
Dom, de eller dem? Förklaring.
Träslöjd! Ht /11.
I taket lyser stjärnorna Johanna Thydell
Anne Frank Historia.
När ska man använda de och när ska man använda dem.
BO OCH LEVA. Jag ska resa ett halvår och tänkte slå två flugor i en smäll – min kompis behöver en lägenhet och jag slipper betala hyra, så jag hyr ut.
Jag vill känna mig som en kvinna En modern saga. På en flygresa över atlanten kommer planet in i en riktig storm. Turbulensen är hemsk och det blir ännu.
Testbild…. Bild 10 testbild… Bild 11 testbild… Bild 12.
BO OCH LEVA INTRODUKTION AV KAPITLET Hur undvika vräkning Samboregler
…så länge Ingela Gardner&Co TROR…
Introduktion till VISS. Vad är VISS? Databas för vattenförvaltning Kartfunktion VISS-Hjälp.
Rikki Tikki Tavi Denna boken handlar om Rikki-Tikki som är en mungo. En dag spolades han bort från sina föräldrar. Och vaknade upp nerbäddad i bomull.
Översikt  Vad lärde vi oss sist?  Rättelse inte en miljon  Profetens ömhet och mildhet (rifq) – 6 exempel  Polisen – Burqa – Den bästa av.
Det kom ett brev… …från Ingegärd E Malmros, där det stod: ”Jag sänder några bilder från mötet den som jag ordnade på Högskolan Gotland och Försvarsmakten.
Regionalt SYV-råd Mönsterås
I Stockholm, Kalmar och Göteborg har en tysk affärskedja öppnat varuhus som säljer äkta män till fruar som vill byta upp sig…..
En dam gick till prästen.. „Fader. Jag har ett problem. Jag har två talande honpapegojor och dom säger bara fula ord."
Välkomna till Jämtland-Härjedalens Ishockeyförbunds 1:a Ordförandekonferens Dag: 5 november 2014 Plats:Östersunds Arena, teorisalen, Arenavägen 27 Tid:
Novus Opinion för Röda Korset Norra Mellansverige om frivilligt arbete Dalarna, Värmland, Gävleborg 27 november 2009 David Ahlin.
Välkommen till e-learning GoF WEB
KÄLLKRITIK & INFORMATIONSSÖKNING
Varför har vi redan lov? Det var ju just jullov!
Skuggvarelser Magnus Nordin.
Klicka här för att logga in på ditt konto Fyll i dina kontouppgifter och tryck på logga in knappen. Är det inte din dator glöm inte att se till så ”Kom.
Påsklovet På påsklovet har jag varit på kalas hos min kusin Matilda med hennes kompis. Vi hade jättekul. Det här kortet tog vi på kalaset.
Biogas – nya substrat från havet Slutkonferens i Kalmar 7 februari 2013.
Region Östergötland Manual För sökning av dokument.
Region Östergötland. 2 Söka styrande dokument Klicka på fliken ” Vårdportal” i den horisontella grå menyn på Lisas startsida.
Datorhjälp i Släktforskningen
Tommy Nilson Föreningen DIS Datorhjälp i Släktforskningen © Bengt Kjöllerström | Modul 31.
Tommy Nilson Föreningen DIS Datorhjälp i Släktforskningen.
Visa mig att jag är en kvinna EN MODERN SAGA. Under en transatlantisk flykt hamnar flygplanet i svårt oväder. Det är svår turbulens och läget förvärras.
EN GUBBE av William Werner. Vi gjorde en gubbe i bilden. Först tog vi lite ståltråd och gjorde till en gubbe, sen lindade vi gubben med toapapper. Vi.
Antal olyckor januari-juni *2014 jämfört med medelvärde år **2015 jämfört med medelvärde år ***2016 jämfört med medelvärde år LänMedelv.
Utveckling pågående sjukfall   Kalmar län
I SciFinder kan du söka referenser efter bl. a
Sök uppgifter om släktingar
Ändra och komplettera uppgifter
Förgröningsrådgivning
Välkommen till e-learning GoF WEB
Presentationens avskrift:

Exempel på Sökning i PLFs CD-Skivor Sökning efter familjen Dahlström i CD-1 Av Sam Blixt

Sökning efter familj, som flyttade från Småland till Gotland På Kulturnatten i Oskarshamn den 11 November 2005 kom en dam från Mönsterås, som härstammade från Gotland. Hon hade länge sökt varifrån hennes förfäder kom, i kyrkoböckerna på Gotland stod det endast att de kom från Småland. Familjen, som flyttade till Gotland bestod av fadern Johan Dahlström, modern Susanna Persdotter samt några barn. På Kulturnatten i Oskarshamn den 11 November 2005 kom en dam från Mönsterås, som härstammade från Gotland. Hon hade länge sökt varifrån hennes förfäder kom, i kyrkoböckerna på Gotland stod det endast att de kom från Småland. Familjen, som flyttade till Gotland bestod av fadern Johan Dahlström, modern Susanna Persdotter samt några barn. Jag började med en sökning på PLFs CD-1, vilken omfattar norra Kalmar län samt det vi har i Östergötland. Jag skrev namnen ovan på kortaste möjliga sätt. De kan ju stavas så olika. Jag började med en sökning på PLFs CD-1, vilken omfattar norra Kalmar län samt det vi har i Östergötland. Jag skrev namnen ovan på kortaste möjliga sätt. De kan ju stavas så olika.

Som ni ser här nedan så har jag använt mig av så korta sökord som möjligt

Ett klick på Sök-knappen gav följande resultat, efter sortering på Datum.