Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

I SciFinder kan du söka referenser efter bl. a

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "I SciFinder kan du söka referenser efter bl. a"— Presentationens avskrift:

1 I SciFinder kan du söka referenser efter bl. a
I SciFinder kan du söka referenser efter bl.a. ämne och författare men också substanser och reaktioner. Vid sökningar i SciFinder ska du inte använda sökteknik som de booelska operatorerna eller frassökning utan formulera din sökfråga ”in plain english”. Titta på Examples under sökrutan. Vi väljer att söka på production of vanillin.

2 I denna databas får vi ingen vanlig träfflista utan referenserna kategoriseras efter hur och var de viktigaste begreppen i sökfrågan förekommer i de olika referenserna. Välj den eller de kategorier som du bedömer vara mest relevanta. Vi väljer den första kategorin där begreppen står i precis den ordning vi skrev in och klickar på Get References.

3 Vi har nu 140 referenser i en träfflista
Vi har nu 140 referenser i en träfflista. Det är möjligt att ytterligare avgränsa sökningen under fliken Refine. Om du vill kan du lägga till ett sökord eller välja dokumenttyp.

4 När vi klickar upp en referens får vi som vanligt information om titel, författare, en sammanfattning osv. För att få tillgång till fulltexten måste du klicka på Link to Other Sources. Under Source till höger finns mycket av den information du behöver för att kunna skriva en korrekt referens.

5 Du kan söka substanser genom att rita den kemiska strukturen i rutan ovan men även först rita i ChemDraw och sedan söka på strukturen i SciFinder.

6 Det finns fler sätt att söka substans t. ex. med Substance identifier
Det finns fler sätt att söka substans t.ex. med Substance identifier. Du kan då söka på kemiskt namn eller CAS nummer.

7 Genom att klicka på CAS numret eller Key Physical Properties får du fram egenskaper för substansen. Klickar du på får du upp en träfflista med samtliga referenser som behandlar den aktuella substansen.


Ladda ner ppt "I SciFinder kan du söka referenser efter bl. a"

Liknande presentationer


Google-annonser