Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

I taket lyser stjärnorna

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "I taket lyser stjärnorna"— Presentationens avskrift:

1

2 I taket lyser stjärnorna
Johanna Thydell: Född 1980. Fick en elektrisk skrivmaskin av sin mamma när hon var tretton år. 2003 kom hennes första bok, I taket lyser stjärnorna. Den fick Augustpriset för bästa ungdomsbok.

3 Jenna är tretton år och har just börjat sjuan
Jenna är tretton år och har just börjat sjuan. Det enda hon borde oroa sig för är Ullis-Knullis i klassen som hon hatar och hur hon ska få Sakke snygg snygg snygg att lägga märke till henne. Men Gud har inte skött sitt jobb. Hemma hos Jenna finns en rulator, en doseringslåda, en duschstol och peruker. Där bor nämligen en mamma som har cancer. I taket i Jennas rum har hon och mamma klistrat upp stjärnor som lyser i mörkret. Under en av dem har hon gömt en dikt. Om du dör mamma, då tar jag livet av mig.

4 Boksamtalsgrupper: 1. Noel, Simon, David, Kalis, Samuel (7:ans grupprum) 2. Emma C, Elvira, Jienbe, Emma O-L, Erica, Carolina (klassrummet) 3. Jonte, Max, Buster, Fanny (9:ans grupprum) 4. Viktor, Elias, Oliver, Janne, Melker (uppehållsrummet) 5. Nicole, Tilde, Evelina, Sara, Annica (uppehållsrummet)

5 Att spela in boksamtalet
Klicka på Start-menyn, nere i vänstra hörnet. Skriv in ”ljud” i sökrutan. Klicka på ”Ljudinspelaren”. Klicka på ”Starta inspelning” innan ni börjar. Klicka på ”Stoppa inspelning” när ni har slutat. Döp filen med gruppmedlemmarnas namn. Spara i svenska-mappen. Maila till

6 I taket lyser stjärnorna
Diskutera i era grupper: Vad får man reda på om bokens handling? Vilka personer nämns? Vad är det för saker som oroar huvudpersonen Jenna? Kan man välja bort vissa jobbiga tankar och bekymmer, om man har ett annat större problem att oroa sig för? Eller innebär det bara att man får ännu mer att grubbla över?


Ladda ner ppt "I taket lyser stjärnorna"

Liknande presentationer


Google-annonser