Aristoteles och Leukippos

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Året var 2004, I en liten stad vid namn Laholm
Advertisements

RYMDEN.
Atomer, molekyler och kemiska reaktioner
Året var 2004, i en liten stad som heter Laholm, blev en trygghet totalt omkullkastad. En liten brun nallebjörn blev helt utkastad i kylan! Och blev liggande.
Pluto SOLSYSTEMET Solsystemet är vår sol och alla planeter, dvärgplaneter, asteroider, kometer, mindre stenar och stoftkorn som kretsar kring den. Till.
Som •Han körde på Slottsgatan som har en hastighets-begränsning på 50 km/h. •En kvinnlig bilförare körde på en man, som är i 20 års ålder. •Kvinnan, som.
Solen är vår närmaste stjärna. 
Solen Solen är en stjärna..
Solen är större än jorden.
Historien om Antiken i Grekland.
medan alla andra omkring dig log. Så lev ditt liv med ett leende,
DETTA ÄR VERKLIGEN FASCINERANDE. VÅRAN TILLVARO PÅ DETTA SÄTT
Antiken (Grekland) Ca 800 f.kr.-ca 300 f.kr..
Vi vill sända denna lilla saga som en extra tanke till julen
Katolska kyrkan Läs sidorna
Sagan om björnen.
Solen är vår närmaste stjärna.
DEL 1: DE FÖRSTA HÖGKULTURERNA
Kemins grunder Föreläsning nr 1 Sid 6-15.
Otulp Rymdvarelsen som kom till klassen
Historien om Grekland.
Rymden Kajsa.
Rymden Albin Andersson.
En Resa i Universum.
Livets former Djur.
De fyra elementen.
Jakob Arnesson Madenskolan 2014
En rymdresa med Galaxen 2
Tema Rymden EvaBritt Hammarlund, Vikbolandsskolan, Vikbolandet –
Kemins historia.
Rymden Av: Ellen 4c.
Solsystemet.
Naturvetentskapliga upptäckter
Atomer, molekyler, grundämnen och kemiska föreningar
”Småsaker ska man inte bry sig om, eller vad tycker du?”
Av Emmyjansson Planet fakta.
AV: Izabelle Molin Madenskolan 2014
ATOM OCH KÄRNFYSIK.
ANTIKA GREKLAND.
ATOMEN.
Marie Roslund, Rusksele skola, Rusksele –
RYMDEN Elin Wester.
Klassificering av vetenskaper Aprioriska vetenskaper formella vetenskaper matematik logik.
Ledtråd: Den moderna astronomins fadern
ASTRONOMI.
Planet fakta.
Rymden – vårt solsystem
Rymden Av Nicolina 4B.
Sammanfattning Sammanfattning: Universums uppbyggnad Universum består utav: 73% markenergi, 23% markmateria och 4% vanlig materia. Mörk energi=
Asarna = världsträdet, Yggdrasil. Världen skapades av kött och blod.
KEMI Vad är det egentligen?.
1800-talet.
Kemi finns överallt runtomkring oss.
Big bang ca 13,7 miljarder år sedan
Vår syn på Universum Universum kan inte vara oändligt stort & oändligt gammalt! - Då skulle det inte vara mörkt på natten….
Hur ser universum ut? När vi tittar upp på himlen en natt så kan vi med blotta ögat se ett antal små prickar & ofta en större prick, månen. Den del av.
Delprov 3 Delmoment a Av: Rebecca Hansén VT15. Innehåll  Utmaning 1 – Prototyper i designprocessen - Prototyper i designprocessen - Prototyper i designdialog.
Stora tänkare inom kemin
Biologi - Livets former.
 a) Elevsvar 1 (E)  ”Vi blev mer bofasta eftersom vi skulle skörda maten som vi sått var vi tvungna att stanna kvar där eller komma tillbaks.”  Kommentar:
Befolkningsökningen. Befolkningen ökade  Befolkningen ökade under frihetstiden, det blev fred. Det stora nordiska kriget hade tagit slut. Krigen, pesten.
Astronomi Vetenskapen om himlakropparna och universum.
U PPTÄCKARE OCH ANNORLUNDA TÄNKARE N IKOLAUS K OPERNIKUS ( ) Föddes i Polen. Studerade teologi, juridik, astronomi, naturvetenskap.
De fyra elementen.
Astronomi.
Veckans fördjupning handlar om något stort och runt. Vet du vad
De fyra elementen.
Vad kan du om kemi?.
Solsystemet Sid
Asarna = världsträdet, Yggdrasil. Världen skapades av kött och blod.
Presentationens avskrift:

Aristoteles och Leukippos

Aristoteles Aristoteles var en känd grekisk naturforskare och filosof som föddes år 322 f.vt i Stageira på halvön Chalkidike. Han sökte in sig till Platons berömda akademi i Athen vid 17 års ålder och lämnade Athen vid 40 års ålder då hans lärare Platon dött. Han hade utvecklat lite utav en kritisk syn över världsbilden han lärt sig om i akademin. Aristoteles anses vara grundare för många vetenskaper som till exempel logiken och biologin. En känd sak Aristoteles gjorde var att han beskrev en konkret bild av kosmos där jorden är medelpunkten. Nära jorden kretsar månen och lite längre bort Venus, Merkurius, Solen, Mars, Jupiter och Saturnus. Aristoteles upptäckt har varit väldigt viktig för astronomins utveckling och har hjälpt oss upp dit där vi är idag inom kunskapen om astronomi.

Leukippos Leukippos var en grekisk filosof som levde i Miletos under 400 talet f.vt. Han var grundare av filosofiskolan i södra nuvarande Italien. Leukippos hade en teori om att det endast finns atomer och tomrum. Han tänkte att allt synligt består av atomer (små materiabitar som är oförstarbara och ser olika ut). Han ansåg också att atomer var i ständig rörelse. Medans det var Leukippos som upptäckte allt detta så var det hans elev Demokritos som utvecklade och spred atomteorin. Leukippos teori har gjort att människor har fått mer kunskap om delbarhet och helt enkelt vad allt är uppbyggt av. Leukippos upptäckt har hjälpt oss att förstå atomer, molekyler, partiklar och hur dom fungerar.

….Aristoteles Jag tycker både Artistoteles och Leukippos upptäckter/teorier var väldigt viktiga men jag tycker Aristoteles teori var viktigast. Astronomi är något vi bör satsa på för att komma framåt i utvecklingen och för att förstå mer om universum. Aristoteles teori gav oss en bra start med astronomin. Leukippos upptäckt/teori var nog väldigt viktigt för fysiken men jag tycker Aristoteles teori betydde mer. Det där med atomer och det känns inte som om det har lika stor betydelse som Aristoteles teori om kartan över kosmos.

Slut Gjord av Ludvig