George Carlin 102 år. (Absolut klar.)

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Året var 2004, I en liten stad vid namn Laholm
Advertisements

Året var 2004, i en liten stad som heter Laholm, blev en trygghet totalt omkullkastad. En liten brun nallebjörn blev helt utkastad i kylan! Och blev liggande.
Din vänskap är en värdefull skatt....
Vad är ett hundhem? Tror Du att Du vet..?.
“Tänk över det här...” Klicka med musen för att se bildspelet...
Kanske är ni goda vänner i ett år,
Kanske är vi goda vänner i ett år...
Behandlingsfas 1, hjälpmedel
Sagan om Piffy.
Tips och råd som hjälper dig läsa, lära och plugga
Vi karlar får alltid höra om “reglerna” som gäller från våra kvinnor
… som skulle arrangera en löptävling.
En Dag i Ramadan Ramadan
Ett bildspel om dig och dina kompisar.
Kanske Gud vill att vi ska träffa några människor som är fel för oss innan vi träffar den som är rätt, så att vi är medvetna om hur tacksamma vi ska vara.
medan alla andra omkring dig log. Så lev ditt liv med ett leende,
Textrespons Vad är bra i berättelsen? En händelse? En formulering
Pronomen.
AVSKEDSANSÖKAN Anhåller härmed om att få sluta som vuxen. Jag har beslutat mig för att återgå till att bli åtta år, med de skyldigheter som ingår i detta.
Leva livet alla åldrar tillsammans: Vi är en internationell rörelse som vill spegla Guds rike med vår livsstil, låta familjen vara den grundläggande.
Tips för dig som söker en partner. Om du vill ha en partner som äter all mat du lagar utan att klaga på att det inte smakar som mammas mat.... Skaffa.
Vår tids paradox Klicka för nästa sida .
Les meilleures photos de
Välkommen till Bönemöte
PowerPoint av Bendik S. Søvegjarto Koncept, text och regler av Skage Hansen.
Städningens filosofi!. Jag tvättar inte mina fönster därför att… Jag älskar fåglar och vill inte att någon av dom ska flyga rakt in i ett blankt fönster.
hej och välkomna EKVATIONER Ta reda på det okända talet.
Kanske Gud vill att vi ska träffa några människor som är fel för oss innan vi träffar den som är rätt, så att vi är medvetna om hur tacksamma vi ska vara.
Ta Dig tid….
Från KARMA till NÅD “När man bestämmer sig för att åstadkomma det som är av ett kreativt inflytande – då är inte längre det väsendet under lagen av orsak.
God Kharma! Detta är en kort men trevlig läsning. Njut! Det här är vad Dalai Lama har att säga inför Allt tar bara några få sekunder att läsa och.
Krönika av latinets Chronika= tid (årskrönika)
För att ta några lektioner Om vänskap & Livet
Klok filosofi … ?.
Den Glada Internationella Vänskapsveckan.
Att hålla en presentation
Du är riktigt trött och frustrerad……
Klok filosofi.
I taket lyser stjärnorna Johanna Thydell
Mentometer Tryck på den siffra på dosan som motsvarar ditt val. OBS!
Musik: Nightengale Serenade
Vi karlar får alltid höra om “reglerna” som gäller från våra kvinnor. Här följer nu några regler från oss karlar.
Resultatfokus Den resultatfokuserade definitionen av en vinnare handlar om tre saker: resultat jämförelse med andra undvika misstag.
2007 har snart passerat..... Nu ser vi fram emot 2008.
Är du 40-, 50-, 60- eller 70-talets barn......??? Hur har du KUNNAT överleva?
Flickors psykiska ohälsa
The Blue Day Book Bradley Trevor Greive (ISBN: )
Music: Nightengale Serenade
Debattera.
Din vänskap är en värdefull skatt....
Vem är du?.
Ordkunskap Ord och begrepp som används för att uttrycka känslor, kunskaper och åsikter. Ords och begrepps nyanser och värdeladdning.
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
Varför frågar vuxna bara en gång och sedan nöjer sig med svaret ”bra”?
Stöd till en evidensbaserad praktik för god kvalitet inom socialtjänsten – brukarmedverkan vid brukarundersökningar inom LSS • • SKAPAD.
DEN MAGISKA DÖRREN.
Kanske är vi goda vänner i ett år...
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
Johanna Olausson, Norrängsskolan, Huskvarna –
2012 har passerat..... Nu ser vi fram emot 2013 Det kommer kanske att innebära en hel del risker.
Att skriva dikter.
Vem är jag, Vem är du?.
1800-talet.
LIVET Skruva upp volumen och klicka för att komma igång.
Ta Dig tid… Ta Dig tid att älska… Det är den eviga ungdomens hemlighet
George Carlin 102 år. (Absolut klar.)
Ta Dig tid….
Jesu lidande och död.
Presentationens avskrift:

George Carlin 102 år. (Absolut klar.) Åldrandets filosofi George Carlin 102 år. (Absolut klar.) Om du inte läser detta till slutet, har du förlorat en dag i ditt liv. Men när du förhoppningsfullt läst färdigt, gör som jag – skicka det vidare, Klicka för att gå vidare Musik: Ernesto Cortazar “Eternal Love Affair” Brynolf juni 2010

Har du tänkt på att den enda tiden i våra liv som vi vill bli äldre är när vi är barn? När du är yngre än 10 år är du så åldersfixerad att du räknar i delar av ett år.

“Hur gammal är du. ” “Jag är fyra och ett halvt “Hur gammal är du?” “Jag är fyra och ett halvt!” Du är aldrig trettiosex och ett halvt. Du är fyra och ett halvt på det femte. Det är det som gäller.

När du kommer upp i tonåren, blir du svår att bromsa När du kommer upp i tonåren, blir du svår att bromsa. Du hoppar fram ett, ibland flera år när du blir tillfrågad.

“Hur gammal är du?” “Jag kommer att fylla 16. Du kanske bara är 13 Men hallå, du kommer att fylla 16. Och sedan den största dagen i ditt unga liv, du blir 21…… . Bara orden låter som en högtidig ceremoni. Visst du blir 21… YESSSS!!!

Men sedan passerar du 30. Oooohh. Vad hände här? Orden får dig att låta som sur mjölk! Han Passerade 30; vi var tvugna att kasta ut honom. Det är inget roligt nu, du är bara som en sur klimp. Vad gick fel? Vad har förändrats?

Du BLIR 21, du PASSERAR 30, Sedan GÅR du mot 40.... Hjälp! Dra i nödbromsen. Allt glider iväg. Innan du vet ordet av, har du NÅTT 50 och dina drömmar tonar bort.

Men vänta lite!!! Du KLARAR dig till 60. Det trodde du inte när du var riktigt ung!

Så du BLIR 21, PASSERAR 30, GÅR mot de 40, NÅR 50 och KLARAR dig till 60.

Du har nu byggt upp så mycket fart och energi att du SPRÄNGER 70-vallen! Efter detta är det bara och ta dagen som den kommer; Du har lyckats kravla dig fram till dagens datum som är den 14 juni 2010

Om allt går bra uppnår du 80-års åldern, och varje dag blir ett komplett kretslopp; Du vaknar, äter lunch, tar kanske en slumsa på eftermiddagen, tittar lite på TV. Sedan är det snart sängdags igen. Och det slutar inte där, är du frisk och får ha hälsan i behåll når du snart 90, och nu börjar du gå baklänges “jag fyllde nyligen 91.”

Nu händer något konstigt. Överlever du till 100 blir du som ett litet barn igen. “Jag är 100 och ett halvt! Hoppas att ni alla förblir vid god hälsa och uppnår 100 och ett halvt!!

HUR MAN HÅLLER SIG UNG 1. Undvik alla nonsenssiffror. Dessa inkluderar ålder, vikt och längd. Låt din doktor bekymra sig om sånt. Det därför du betalar hans arvode. 2. Försök att bara skaffa glada och pigga vänner. De sura och griniga drar bara ner dig.

3. Lär så länge du lever. Lär dig mer om datorer, hantverk, trädgårdsskötsel, eller vad som helst... Låt aldrig hjärnan gå på tomgång. “Ett sinne på tomgång är djävulens verkstad” Och djävulens namn är Alzheimer's. 4. Njut av enkla saker.

5. Skratta ofta, länge och högt. Skratta tills du tappar andan. 6. Tårar är ibland oundvikliga. Försök att uthärda sorg och smärta, och gå vidare. Den enda som är med dig hela ditt liv är du själv. LEV medan du lever.

7. Omge dig själv med sådant du älskar, Antingen det är familjen, husdjur, minnessaker, musik, växter, hobbys eller vad det nu är. Ditt hem är din fristad. 8. Vårda din hälsa: Om den är god, försök att bibehålla den. Om den är instabil, försök att förbättra den. Om den är bortom din förmåga att förbättra den, skaffa hjälp.

9. Gör inga “skuldresor”. Ta en tripp till köpcentret, eller till en annan stad eller landskap; Till ett främmande land, men INTE dit du finner skuldkänsla. 10. Ta varje tillfälle i akt och berätta för folk att du älskar och tycker om dem.

OCH KOM ALLTID IHÅG: Livet mäts inte i hur många andetag vi tar, utan i de stunder som gör att vi tappar andan.

Om du inte skickar detta bildspel vidare till minst åtta personer – vem bryr sig? Men dela det med någon… Vi behöver alla att leva livet fullt ut varje dag!!

Hej så länge vi kanske ses igen!!!