Beslutsunderlaget innehåller följande

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Välkomna till Höstkonferens Svenska Skyttesportförbundet Så här tänker vi dagen…. •Vad har hänt i processen så här långt? •Välkomna.
Advertisements

Innebandyns elitlicens redovisning
FC HELSINGBORG.
Näsets SK Den vinröda tråden !. Näsets SK Vision och målsättning Vision Näset är en förening för alla som vill träna och spela fotboll. Vi satsar på både.
Sammanställning ledarenkät Antal ledare i IF Väster ca 75 st Inkomna enkätsvar 23 st Din förening i väster…
Protokoll Föräldrarmöte 16/3 P Föräldrarna hälsades välkomna till Eskils klubbstuga. 2. Klubbdirektör Tommy Billqvist informerade om Eskilsminne.
Inledning Initiativet till värdegrundsarbetet kommer från de tio medverkande idrotter i Göteborg som började diskutera möjligheten för barn att prova flera.
Medlemsmöte söndag 10 januari 2010
Politiskt deltagande: demokrati och mänskliga rättigheter
Uppstartsmöte – Nya lag 2014 Flickor och Pojkar -09 Ekängens IF 1.
Ledarmöte Innehållsförteckning 1.Övergripande – Vår policy i stort 2.Att vara ledare inom SGoIF 3.Barnfotboll, upp till 12 år 4.Ungdomsfotboll,
”Kommunpolitik for dummies”  Vad är det för drag i en föredragningslista?  Vad sjuttsingen är KSAU?  Vad är skillnaden mellan kommunchef.
Påverka i förbundet Motionsskola. Så här kan du påverka Motionen ska innehålla konkreta förslag till förändring Alla medlemmar i förbundet har rätt.
Hållbart engagemang. Vad ska vi prata om? Ideellt engagemang Hållbart engagemang (övning) KASAM UNFs policy för ett hållbart engagemang.
Informationsmöte den 26/5 Välkomna. Informationsmöte den 26/5 Agenda 1 Nuvarande interimsstyrelse 2 Pågående arbete 3 Hur lägga en god grund för kommande.
UC+, vad är det? - UC+ är en förkortning av Utvecklingscentra Plus. - UC+ är en del av Utvecklingscentra Uppsala, en operativ enhet i samverkan med Upplands.
Diskussion om samgående mellan Djarfur och Vaengur Medlemsmöte
Extra årsmöte Dagordning 1. Fastställande av röstlängd 2. Fråga om mötet utlyst på rätt sätt 3. Fastställande av dagordning 4. Val av ordförande.
STD-KM :02 Föräldrarmöte IFK
Kick Off ungdomsserierna Barn- och ungdomsfotboll samlas under ett tak Kompisligan blir det nya namnet på barn- och ungdomsfotbollsmatcher i Sverige,
IFK Trelleborg  Bakgrund Idrottsföreningen Kamraterna bildades den 26 September 1910 och är därmed Trelleborgs äldsta idrottsförening! Medlemsantalet.
Föräldramöte SMÅ IF Fotboll Agenda; Era åsikter om bra och dåligt med SMÅ IF Fotboll Presentation SMÅ IF Fotbolls styrelse Styrelsens uppgifter Framtiden.
Vi är en förening med bred ungdomsverksamhet inom fotboll. Vi har 18 lag, 574 aktiva ungdomar, 3 seniorlag och totalt 1400 medlemmar. Det är fantaskiskt.
Välkommen. Föreningens utvecklingsområden Föreningsidé Vision – Mål - Policy Struktur Kommunikation Materiella resurser Medlemmar.
VÄLKOMNA! F03 FÖRÄLDRAMÖTE Agenda Sportslig policy Roller för att driva detta, tränare mm Träning och Matcher Långsiktigare planering Socialt.
ÄAIK P03:BLÅ Lag & Spelarutveckling NIVÅANPASSNING.
Vi är en idrottsförening med spets, bredd och mångfald. Vi som föreningen vill ge dig en chans att utvecklas hos oss. Föreningens värdegrund är glädje,
Info. Från Styrelsen Föräldramöte F Säsongen 2013/2014.
Agenda Höstinformationen 2009 Presentation av Styrelsen (Bjarne) Styrelsen i framtiden (Bjarne) Föreningens riktlinjer (Bjarne) Presentation av FA-gruppen.
Hagaströms SK - Fotboll Box Gävle Telefon: Fax: Hemsida: Bankgiro.
Hemsidans funktioner Lägga in spelares uppgifter Informationsspridning Lok-stöd, statligt stöd.
VÄLKOMNA!. Profil Akademiska meriter: Fil-kand examen i idrottsvetenskap – Coaching & Sport Management Sportsliga meriter som spelare: SSL (2 slutspel)
Mail: | Tele: 0911 – | Munksundsvägen 47 MSSK Projektpool.
Förslag om sammanslagning mellan Kärrtorps BK och Bagarmossen BK.
Föräldramöte P-01 oktober Agenda Spelare, ledare, F-grupp (Tobbe) Träning 2015 (Tränare) Serie & Cup 2015 (Tobbe) Vinter 2015/16 (Tobbe) Säsongen.
Föräldramöte Team Agenda Cuper Seriespelet Lagindelningarna, lätt och medel Nästa år nivåer Stämning /attityder Närvaro Utvecklingssamtal/teori.
Utvecklingsplan Många ungdomar i en socialt bra verksamhet Fostra gott uppförande och respekt för sina medmänniskor Lära ut teknisk och anfallsinriktad.
Den blå-vita tråden!. * Utveckling- Vi respekterar var och en som unika individer med unika möjligheter och vill utveckla människan likväl som handbollsspelaren.
Ledarträff Torsdag 16 april. 1.Styrelsen – vem gör vad 2.Matcher, cuper, medlemmar 3.Större projekt 4.Ekonomin 5.Fortnox Arena 6.Utmaningar kommande säsonger.
Åsa IF Stiftelsen Dunross
Styrelseinformation RIK april 2017
Årets barn- och ungdomsförening 2017 (((
Föräldramötes mall, Välkomna till en ny säsong i vårt underbara gäng!
Förtroendevalds-utbildning
nu finns inga tvivel längre
Föräldramöte Brooklyn Tigers/antnäs U8 (P09)
Verksamhetsberättelse
Våra Värdegrunder.
Föräldramöte Tillberga IK P-01
Skogås-Trångsunds FF Ledarmöte
ETT VIKTIGT MÖTE OM DITT BARNS IDROTTANDE
Årets barn- och ungdomsförening 2017 (((
Fotbollsskola 2017.
Föräldramöte 09 röd
1. Upprop och fastställande av röstlängd för mötet
Obbola IK.
V I S I O N Bättre, Starkare och Roligare Sigtuna IF Fotboll
Stenungsunds Handbollsklubb
ETT VIKTIGT MÖTE OM DITT BARNS IDROTTANDE
Skellefteå AIK Bordtennis
Utfall Enkät Säsongen 2014/2015
Onsala BK.
VÄRDEGRUND/ SÄKERHET/ BEMÖTANDE
Vilka utmaningar står gotländsk fotboll inför?
Kick – Off 2 april 2018 Mullsjö IF.
NOLLTOLERANS I UPPLAND
NOLLTOLERANS I UPPLAND
De nya svenskarnas röst !
Underlaget framtaget av på uppdrag av styrelseordförande.
Sektionsförening – alla personer är medlemmar i samma förening
Presentationens avskrift:

Beslutsunderlag gällande den eventuella sammanslagningen av Knarrbacken FC och Bålsta FBC

Beslutsunderlaget innehåller följande Inledning Styrelsens rekommendationer Beskrivning av förstudien Sportsliga förutsättningar Policys och andra viktiga förutsättningar Ekonomisk analys Organisatoriska alternativ Vilken nytta för KFC skulle en sammanslagning innebära Riskanalys

1. Inledning Dokumentet innehåller en sammanfattning av de analyser och det arbete styrelsen har gjort med anledning av den eventuella sammanslagningen med Bålsta FBC. Läs igenom dokumentet innan du kommer och röstar på det extrainsatta årsmötet. Oavsett om du är För eller Mot sammanslagningen är det viktigt att du kommer och lägger din röst på det alternativ som du tycker är rätt.

2. Styrelsens rekommendationer Baserat på de analyser som följer på de nästkommande sidorna har styrelsen kommit fram till att vår rekommendation till medlemmarna i Knarrbacken FC är att rösta NEJ till en sammanslagning med Bålsta FBC. Vår utgångspunkt har varit att vi ska se det som övervägande positivt för vår förening att gå samman med Bålsta FBC och våra analyser har mynnat ut i att vi inte ser den nytta vi hade hoppats på. De huvudsakliga anledningarna till rekommendationen är. Vi ser inga ekonomiska fördelar med sammanslagningen, bara risker KFC styrelse kommer tvingas släppa fokus på fotbollen och därmed riskera utvecklingen av Knarrbacken FC. Vi vill inte äventyra vår långsiktiga plan att ha en komplett förening med lag i såväl barn, junior och senior ålder. Ingen i den befintliga styrelsen är involverad i innebandyn idag och det finns ingen i styrelsen som har tid att driva sammanslagningen vilket är en förutsättning för en lyckad integration. Om vi över tid inte får folk att engagera sig i sportgruppen för innebandyn läggs ansvaret på befintlig styrelse i KFC och eftersom huvudanledningen till att vi blev kontaktade av innebandyn var brist på folk som ville engagera sig ser vi detta som en stor risk långsiktigt. Vi ser fortsatt möjligheten till att samarbeta med Bålsta FBC, exempelvis genom att uppmuntra våra medlemmar till multiidrott, planering av träningstider etc.

3. Förstudie – Vad har vi gjort sedan Bålsta FBC kontaktade oss? Under hösten 2018 blev KFC kontaktade av Bålsta FBC´s avgående styrelse med anledning av att man inte fick några personer att engagera sig i styrelsearbetet vilket skulle innebära att klubben inte skulle kunna leva vidare. Eftersom man vill säkerställa att alla aktiva ska kunna fortsätta med innebandyn valde man att kontakta KFCs styrelse för att eventuellt få bli en del av KFC. Efter ett första möte styrelserna emellan valde vi gemensamt att ge KFCs Ordförande Daniel Pajuste insikt och viss delaktighet i Innebandyns styrelsearbete. Detta för att ge KFC en så bra bild som möjligt av Bålsta FBC. Knarrbacken FC Ordförande Daniel Pajuste har deltagit på innebandyns årsmöte och styrelsemöten. Styrelserna har haft ett par gemensamma möten angående integrationen

4. Sportsliga förutsättningar Ålder Ca. Antal aktiva KFC Ca Antal Aktiva BFBC 12/13 30+7 ? F11/12 10+0 11 11+4 10 30+11 23+6 09 26+8 21+4 08 27+6 19+3 07 33+6 22+5 05/06 18+5 03/04 14+4 Damlag Herrlag 30+2 Paralag 21+2 Motion 36 4. Sportsliga förutsättningar Bålsta FBC lag Innebandyn har som komplement till KFC, lag för barn födda 06 och äldre samt lag för Dam, Herr och Paralag. Ca. 40% av de aktiva i lag 07 och yngre spelar redan idag fotboll i Knarrbacken övriga är potentiellt nya medlemmar

Lever inte upp till i dagsläget Skall ändras vid i hopslagningen 5. Viktiga förutsättningar som vi i KFC inte vill avvika ifrån när det gäller barnidrotten (upp till 12 år) Föreningspolicy som är viktig för KFC BFBC Lever upp till Lever inte upp till i dagsläget Skall ändras vid i hopslagningen Ingen toppning Ja Man spelar i sin åldersgrupp Nej Alla spelar lika mycket Alla lag får samma sak vid samma ålder Ingen lagkassa Ingen försäljning (lotter) Ja (om ekonomin tillåter) Alla ledare ska vara utbildade 10,000kr per lag

om vi skulle slå ihop både budgeteter för 2019 skulle vi går -20,000:- om vi skulle slå ihop både budgeteter för 2019 skulle vi går -20,000:-.  ( KFC +3, 620 och BFC – 23,480 ) Sammanställning på bild avses BFC budget enligt KFC modell. om vi skulle slå ihop både budgeteter för 2019 skulle vi går -20,000:-.  ( KFC +3, 620 och BFC – 23,480 ) Sammanställning på bild avses BFC budget enligt KFC modell. om vi skulle slå ihop både budgeteter för 2019 skulle vi går -20,000:-.  ( KFC +3, 620 och BFC – 23,480 ) Sammanställning på bild avses BFC budget enligt KFC modell. om vi skulle slå ihop både budgeteter för 2019 skulle vi går -20,000:-.  ( KFC +3, 620 och BFC – 23,480 ) Sammanställning på bild avses BFC budget enligt KFC modell. 6. Ekonomisk analys Sammanställningen ovan är BFBC budget i KFC modell Båda budgetarna sammanslagna ger ett resultat på -20,000kr 2019. (KFC +3,620, BFBC – 23,480) I detta resultat ingår försäljning av lotterier/kläder för 40,000:- vilket vi helst vill undvika Vi lägger inte heller bort bokföringsarbete utan en intern resurs får göra det. Alla lag mellan 10-15år få 10,000:- Om vi ska försöka undvika lottoförsäljning måste vi hitta ca: 60-70,000:- per år i sponsring

7. Organisatoriska alternativ Alt 1: Alliansförening Det innebär att respektive idrott behöver en egen styrelse och det är ”inget alternativ” för Bålsta FBC´s då anledningen att man kontaktade KFC var att man inte hade några personer som ville jobba i styrelsen. Alt 2: Idrottsförening med två sektioner Innebandyn och fotbollen blir varsin idrottssektion i Knarrbacken och det här är det enda aktuella alternativet. Huvudföreningen blir ansvarig för en gemensam ekonomi där idrottssektionerna sköter det sportsliga.

8. Vilken nytta skulle KFC ha av en sammanslagning? Fler medlemmar ger ett större kraft att påverka kommunen Om barn spelar innebandy i KFC ökar chansen att de även vill spela fotboll med oss Det är ett tydligt sätt för oss att uppmuntra till multiidrottande och styra när säsonger börjar och slutar Större köpkraft hos leverantörer kan eventuellt ge bättre avtal, tex Macron

9. Riskanalys – vilka risker finns om vi slår ihop föreningarna? Vi ser inga ekonomiska fördelar med sammanslagningen, bara risker KFC styrelse kommer tvingas släppa fokus på fotbollen och därmed riskera utvecklingen av Knarrbacken FC. Vi vill inte äventyra vår långsiktiga plan att ha en komplett förening med lag i såväl barn, junior och senior ålder. Ingen i befintliga styrelsen är involverad i innebandyn idag och det finns ingen i styrelsen som har tid att driva sammanslagningen vilket är en förutsättning för en lyckad integration. Vi ser en risk i att det bildas en utbrytarförening inom innebandyn då ett antal ledare/spelare sannolikt inte kommer vilja vara medlemmar i Knarrbacken. Det skulle innebära tappade medlemmar. Vi är tveksamma till att vi kommer kunna fortsätta hålla låga avgifter om vi tar på oss en större organisation i kombination med innebandyns nuvarande ekonomiska förutsättningar Om innebandyn blir en sektion inom KFC och antingen Innebandyn eller fotbollen går ekonomiskt dåligt kommer det att drabba den andra sektionen

9. Riskanalys forts. Det finns en risk att vi tappar spelare och ledare i bandyn som är knutna till andra föreningar för att dom inte vill vara medlemmar i KFC. Större förening = mer jobb med ekonomi, bokningar, domare, kiosk, sekretariat mm Vi riskerar att tappa Knarrbackens grundtanke och dna när vi integrerar med en annan förening med sina värderingar och sitt dna Om vi inte får folk att engagera sig i sportgruppen för innebandyn läggs ansvaret på befintlig styrelse i KFC. Eftersom huvudanledningen till att vi blev kontaktade var brist på folk som ville engagera sig ser vi detta som en risk på lång sikt. (nu finns det en sportgrupp) Att innebandyföreningen röstar nej till en sammanslagning