REKO = Relationsmat! I REKO-ringen skapas relationer mellan de som föder upp och odlar vår mat och de som sen tillagar och äter den. REKO står för Rejäl.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Kött och Skolmat KRAV. 2 Hur ofta äter du kött av något slag, tex från nöt, gris, lamm och kyckling? Bas (1018)
Advertisements

Betyg och bedömning.
Berit RománEven Bakke. Maten en viktig del i lärandet.
Tips när du planerar måltider
Råby-trivsel Råby-trivsel är ett kooperativ som arbetar i Råby Rönö, mitt i den sörmländska landsbygden. Råby-trivsel hjälper dig med catering vid fester,
Ekosystemet: Skogen Ekosystem.
Om samarbetet Syfte LRF och ICA arbetar tillsammans för att möta konsumenternas efterfrågan på mat producerad av svenska råvaror samt tydliggöra de mervärden.
Innehåll 1. Planeten jorden – vårt hem 2, Maten – vår viktigaste resurs 3. Konsumtion - lycka och avfall 4. Sopor – det ingen vill ha 5. Energi.
Ekologiskt fotavtryck och miljömärkningar
Värdsbutiken ”Världen” Världsbutiken VÄRLDEN är en marknadsplats för småskaliga producenter i Afrika, Asien och Latinamerika.
Handel – ord och begrepp
SIMULERINGAR I SAMHÄLLET
Handlingsprogram för livsmedel och gröna näringar
Reportagets delar Rubrik Underrubrik Ingress Brödtext Mellanrubrik
Handlingsprogram för livsmedel Miljönämnden 18 december 2012.
Kvalitetsnivåer för Måltidsverksamheten i Lerums kommun
Rostows Take-off teori.
Så arbetar KRAV med ekologiskt och med nya kriterier för klimatmärkt mat Klimatsmart mat – långt ifrån eller nära?
Mat.

Att hitta sina kunder och lära känna dem
Mat.
custice . fakta . presentation
Case ABB Grupp 6 Stina Friberg Emily Gustavsson Anja Mlivic Jesper ny
Ekonomiska system Viktiga begrepp
Layout blandare presentation. Innehåll Ditt ansvar som leverantör Beskrivning av materialet Resultat Leveransinstruktion för printmaterial Kostnad.
Affärsidé Den yttre affärsidén Vad skall produceras ?
Lektion 1 Vt-15 Vad vi gör idag?
Mot grönare försörjningskedjor: Med samarbete kommer man längre! Uni Martinsen Logistik, Institutionen för ekonomisk och industriell utveckling Miljöteknikminglet.
Hej och välkomna hit! Jag heter….
Vad handlar det om?. EcoCraft Allt handlar om hållbar utveckling, vikten av identitet, viljan till det unika, lusten att skapa, lusten att visa och dela.
Reflektionsuppgift – THE ABB, FG WILSON AND CATERPILLAR CASE
Hur klarar elnäten att integrera aktiva konsumenter med egenproduktion? Prosumer med Demand-Respons, makro & mikroperspektiv Susanne Ackeby, STRI.
Miljövän naturligtvis
Fotosyntes Energi från solen blir bunden in i druvsockret.
Ämnesövergripande kunskapskontroller
Co-produktion Vårdgivare genomför vården med och inte för eller till vårdtagarna Utmanar expertbaserade system: Vårdgivare har expert kompetens inne i.
Agnes Ö, Petter B, Hannah, Sabina. Rådslaget – tema hållbar konsumtion Vad vi gjort under projektet Kickoff Filmer om hållbar konsumtion Stilmedveten.
Exempel på elevsvar uppgift 1
Ekosystemet Skogen Ekosystem.
Produktens olika delar
Organismernas olika roller
Ett exempel från Falu kommun på gruvrisskolan 2014 Upplägg En person utsågs inom kosten som skulle arbeta med projektet. Viktigt var att personen hade.
KONSUMTIONSSAMHÄLLET. V AD ÄR KONSUMTIONSSAMHÄLLET ? Vi handlar mer än vi behöver för att överleva – ökad konsumtion av mat, kläder, saker mm Massproduktion.
Samhällsekonomi Ekonomiska system. Vad är ekonomi? Ordet ekonomi kommer från grekiska ordet för hushållning. Ekonomi handlar om hur vi bäst använder de.
Syfte: Att utveckla förmågan att värdera dina val och handlingar utifrån H E M Kunskapskrav: Konsekvensförståelse för att kunna göra smarta val samt kunna.
Konsumenträtt Kap. 8.
Näringsliv och skola i en globaliserad värld Kristinehamn den 30 maj 2007.
Lena Brenner Landsbygdsutvecklare/ Koordinator vid Ålands Landsbygdscentrum.
Köpa Målningar Online  Så du har börjat fundera på att köpa en målning. Online är rätt ställe att börja leta. Den har några riktigt stora fördelar till.
Grundkurs i nationalekonomi: Mikroekonomi (5 sp) Kan EPF hitta en annan produktion och fördelning som ökar välfärden i samhället?
Pedagogiska planeringar Hanna Sepp Marcus Granberg Albina Brunosson.
ÅK SKRIDSKO FÖR LIVET Till förmån för Barncancerfonden
MARKNADSFÖRING Marknadsföring är allt arbete som utförs i ett företag i syfte att föra en vara eller tjänst från producent till konsument.
Den andra sidan av ridsporten
Föreningsmöte RP Linköping 20/5!
FRAMTIDENS SMAKDESTINATIONER Eva heter jag, för er som inte träffat.
Titel Författare, företagets logo, årtal, bild etc.
Internationell ekonomi (5 sp)
Hej! Vad roligt det ska bli att ha ett Tupperwareparty tillsammans med dig och dina vänner. Här kommer lite mer om det vi har pratat om.   Datum och klockslag.
Intro: Det är enkelt och kul att vara med och göra skillnad! Sam Edgecombe är ambassadör för Fairtrade och har bl.a. valt att engagera sig för Fairtrade.
Näringslivsutveckling &offentliga måltiden
Träff 7 Välkomna!.
Träff 9 Välkomna!.
Välkomna till workshop ENERGITJÄNSTEUTVECKLING
En genomsnittlig svensks utsläpp – 11 ton/år
Rostows Take-off teori.
Privatekonomi – vad är det?
Företagets intressenter
Presentationens avskrift:

REKO = Relationsmat! I REKO-ringen skapas relationer mellan de som föder upp och odlar vår mat och de som sen tillagar och äter den. REKO står för Rejäl Konsumtion och är ett sätt att handla och sälja lokalproducerad mat, helt utan mellanhänder.

Närproducerat utan mellanhänder! Fördelar för dig som konsument Färsk mat i säsong Träffa producenter Unika varor Minskar långa transporter Mindre svinn Fördelar för dig som producent Kostnadseffektivt Tidseffektivt Säljer till uppskattande kunder Möjlighet att sälja även vid mindre produktion Möjlighet att pröva nya produkter

Det finns utrymme för fler REKO-ringar Vi behöver fortsätta sprida information, kunskap och engagemang till producenter och konsumenter.

REKO-ringar i Sverige Hitta din närmste REKO-ring http://hushallningssallskapet.se/reko/narmsta-reko-ring/

Egen rubrik Egen text

TACK! Nanm, Titel/gård 070-XXX XX XX