Stödpersonsverksamhet

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Hälso- och sjukvårdslagen (HSL)  1§ Med hälso- och sjukvård avses i denna lag åtgärder för att medicinskt förebygga, utreda och behandla sjukdomar och.
Advertisements

Sid Försäkringskassan informerar nyanlända Föräldraförmåner Föräldrapenning – barnbidrag och flerbarnstillägg - underhållsstöd.
V AD HÄNDER EFTER SFI?. S TUDIE - OCH YRKESVÄGLEDNING Hos mig kan du få studie- och yrkesvägledning information om utbildningar, behörighetsregler och.
Att hitta inspiration i nedskärningarnas tid Britta Åkerlund Avdelningschef Sollentuna socialkontor Niklas Ristarp Connie.
ISABELLA LILJEBLAD BEHANDLARE MEDVERKAN FAMILJEFRID.
Sid 1 Månad 20xx Information om stöd till ungdomar med funktionsnedsättning Information om stöd till ungdomar med funktionsnedsättning Mathias Holmlund.
LSS och SoL Jenny Ahlqvist och Cecilia Wallgren SDF Majorna-Linné.
Aktuellt läge Bemanningsföreskriften Nätverket för regionala samverkans- och stödstrukturer 16 mars 2016
Vuxna med utvecklingsstörning och svåra beteendeproblem.
© Landja Marknadsanalys AB Säkerhet och olycksrisker Sveriges Lantbruk våren Sveriges Lantbruk våren 2009 En undersökning bland lantbrukare Jörgen.
P02- ”Inter”. Agenda Presentation av oss själva och summering av 2008 Säsong 2009 och framtidsvision –Träningar -söndagar Stuvsta IP KG ca,
Ögondroppar efter ögonoperation Flödesschema för bedömning och utförande enligt Egenvårdsförordningen alt som Hälso-och Sjukvård.
Moderna beredskapsjobb i staten
Barn och ungdomars utveckling
Försäkringskassan Försäkringskassans uppdrag är att besluta om och betala ut en stor del av de förmåner som ingår i socialförsäkringen.
Studie- och yrkesvägledare Finns på skolan: Måndag – Fredag
Lekterapins behandling av barn och unga med stickrädsla
Studie- och yrkesvägledning
Välfärdens processer för myndighetsutövning inom IFO/FH
PRAO vecka 16 & 17 ( april).
Välkommen till mitt utvecklingssamtal ÅK Ht 2017
Årskurs 7 Katarina Norra Skola
Godmanskap Förvaltarskap Överförmyndaren Tillsyn Socialtjänstens roll Frågor.
VÄLKOMMEN! BABBEL OCH BUBBEL Klassföräldraträff
6A - LÄXOR v. 40 Vad händer längre fram? Detta händer vecka 40
Barns Röst Vi arbetar för och med: Barn med NPF år. Vi riktar oss också till: Vårdgivare och föräldrar Vi samarbetar med: KIND och Habilitering &
Vad kan du som förälder göra? Om någon annan inte har det bra
APL info åk 1 Arbetsförlagt arbete.
VÄGEN TILL MÅLGÅNG"   MålGång är en programförklaring som ska verka som stöd för våra aktiva, ledare och föräldrar och hela GSK/MIFs gemensamma fotbollsverksamhet.
Behörighet för nyanställd leg personal i Treserva, nytt förfarande
Steg för livet
Kompetensförsörjningsgruppen presenterar
Tandvårdsförmåner - det statliga tandvårdsstödet
Moderna beredskapsjobb i staten
Självbetjäningsterminal i primärvården
Barn- och Utbildningsförvaltningen
Barnskyddsdokumentation
Samtalsgrupper - ett sätt att främja hälsa!
Godmanskap Förvaltarskap Överförmyndaren Tillsyn Socialtjänstens roll Frågor.
APL – Arbetsmiljö minderårig – Inledande fas
Inbjudan till Anhörigträff Hjärtligt Välkomna!
Uppföljningen av Om mig 2016: Psykisk ohälsa Albin Sjöberg Skrivet av: Amanda Ramidh & Narek Habo
Bidrag från CSN För dig på gymnasiet.
Studiepsykologerna Åbo Campus.
Information om ekonomiskt bistånd
Elevstödsprocessen Skapa en undervisning som möter alla elever
Förskrivarutbildning Hjälpmedel vid rörelsenedsättning
STUDENTSTÖDET Ger studierelaterat stöd till studenter med psykiska eller neuropsykiatriska funktionshinder som läser vid Uppsala Universitet
Framtidsfullmakt Annika Lewerth.
Upphandlingsprocessen
Försäkringskassan Försäkringskassans uppdrag är att besluta om och betala ut en stor del av de förmåner som ingår i socialförsäkringen.
Förskrivarutbildning Kommunikations- och kognitionshjälpmedel
Inför gymnasiet 2019 Viktiga datum Krav inför Introduktionsprogram
SOSFS 2008:20 Samordning av insatser för habilitering och rehabilitering genom upprättande av samordningsplan/individuell plan Författningen har kommit.
Bodens ungdomsmottagning
ARBETSMODELL FÖR PLANERING AV DISKUSSIONEN
Bidrag från CSN För dig på gymnasiet.
Bostadstillägg Pensionsmyndigheten har av regeringen fått uppdraget att öka kunskapen om bostadstillägg och verka för att mörkertalet inom bostadstillägg.
Det enskilda barnet ska vara förskolans,
Om du behöver hjälp med dina tänder
Handeldarmodell för Skaraborgs sjukhus och Primärvården Skaraborg
Ta hand om dig själv.
Bidrag från CSN För dig på gymnasiet.
Tilläggsbelopp 2019 Maria Fällman
Välkomna till Järla skola
Bidrag från CSN För dig på gymnasiet.
Barn som närstående.
Ny teknik för tidig upptäckt av läs- och skrivsvårigheter
PRAO-praktisk arbetslivsorientering
Presentationens avskrift:

Stödpersonsverksamhet Bensows Stödpersonsverksamhet

Bensows stödpersonsverksamhet är utvecklad i samarbete med Helsingfors Mission

För vem? Vi vill rikta oss till barn i grundskolan och andra stadiets utbildning, barn och unga i åldern 12-18 som av olika orsaker har det jobbigt, t.ex.: Har lindriga neuropsykiatriska svårigheter (ej för barn med diagnostiserad utvecklingsstörning)   Lider av ångest, depression eller ensamhet Är eller har varit utsatta för mobbning Familjen går igenom en kris såsom skilsmässa, sjukdom, utmattning m.m. Av olika orsaker skulle må bra av ett extra vuxenstöd för att barnets svårigheter/illamående inte skall förvärras. Vars livssituation är så stabil att stödpersonen kan vara till hjälp enbart med sin närvaro, livserfarenhet och tidsinsats. OBS: Unga med behov av professionell hjälp bör få sådan innan de ansöker om en stödperson eller vid sidan om stödrelationen.

Hur ansöker man om en stödperson? Eleven fyller i en blankett med förhandsuppgifter med stöd av sin kontaktperson och med föräldrarnas medgivande. Kontaktpersonen bör vara behörig att bedöma att lämplighetskriterierna uppfylls. Kontaktpersonen stöder den unga i ansökningsprocessen och förbinder sig att vara kontaktperson under hela stödrelationen. Kontaktpersonen förutsätts inte träffa den unga regelbundet under stödrelationen. Hur ansöker man om en stödperson?

Stödrelationen inleds Stödrelationen inleds med en matchningsträff. I träffen deltar koordinatorn för stödpersons- verksamheten, stödpersonen, eleven och kontakt- personen. Den ungas vårdnadshavare kan också delta vid behov Under matchningsträffen kommer den unga och stödpersonen tillsammans överens om målsättningar för stödrelationen och om spelregler för hur de vill hålla kontakt och träffas. Målsättningarna och spelreglerna skrivs in i ett ömsesidigt avtal

Stödpersonen Bör vara minst 25 år gammal Förbinder sig till stödrelationen för ett år Förbinder sig till att träffa sin adept minst 2 ggr/månad Avger löfte om tystnadsplikt Uppvisar utdrag ur straffregister för koordinatorn Får utbildning för uppdraget och professionell arbetshandledning genom Stiftelsen Bensow Är en trygg vuxen som lyssnar, stöder, tränar sociala färdigheter och bekräftar.

Bensow / Stödpersonskoordinatorn Rekryterar, intervjuar, bedömer stödpersonens lämplighet för uppdraget, utbildar och ger arbetshandledning till stödpersonen Kontrollerar utdrag ur straffregister Följer regelbundet upp hur stödrelationen framskrider Betalar en ersättning till stödparet om 30€/mån för verkliga utgifter för t.ex. inträden, cafébesök, biobiljetter m.m. Fungerar som kontaktperson till stödpersonen