Göra en enkel webbsida med word

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Snabbguide och tips.
Advertisements

Klicka på ”Verktyg” i menyn, välj ”Alternativ”..
Logga in och använda vårt nya Intranet NAVET
Anneli och Christians Datorskola
Hur man Scannar i Netloan-nätverket
SPF Värmland distriktet Utbildning mars 2011
Word Word är ett av de vanligaste ordbehandlingsprogrammen. Vi skall idag gå igenom de vanligaste funktionerna i programmet. Fördelarna med att använda.
SIPF:s styrelsemöte Hur man uppdaterar SIPF’s hemsida (en snabb genomgång) P-O Forsberg.
Hur ger vi snabbt de kunskaperna? Vi behöver ge våra blivande e- handläggare förkunskaper, för att de ska klara sina utbildningar och uppdrag.
Internet Den som söker han finner. Internetkunskap (Ingela Ek) Fem vägar till en hemsida 1. Given adress 2. Hämta en adress från dina favoriter 3. Använda.
Att skriva på ett strukturerat sätt med Microsoft Word
Enkel dator teknik Tips och tricks.
Introduktionsutbildning i MOSS-verktyget
©storm.
Göra en enkel webbsida med word
Nätverk Logistikprogrammet 2012.
Lägga in ett PM – så här gör man…
1.Se till att ett objekt finns skapat i ProUnit, stäng av programmet. 2.Om Web version av ProUnit används se till att filen ProUnitWebCAD_MC.exe har installerats.
Demo dokument- och ärendehantering Polisförbundet
Powerpoint …är ett program som du använder till att: …är bra till att
Min första hemsida Hello world!. Byt bakgrundsfärg Hello world!
Bildfabriken kan ställas in på olika sätt - se några exempel
Integrera mp3 i hotpotatoes.  Se hur test-övningen kommer att se ut: N1_Audio_01.htm
Power Point Introduktion
Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen som visas nedan och klicka på den. Klicka var som helst.
Version 1.2 Övningsuppgift Bifoga fil Du ska starta bildspelet för övningsuppgiften. Klicka var som helst för att börja. Version 1.2.
Word 2007 Tips och trix av Margareta Gardtman PolarPrint februari 2008.
Copyright, Mahmud Al Hakim, Hakimdata.se Agenda 1. Ordbehandlingsprogrammet 2. Redigera text 3. Formatera text Att läsa Litteratur: modul 3,
Uppgift 5 Tekniska rapporten En beskrivning av ett uppdrag ni har gjort i er grupp. Du ska bifoga en programmeringshandledning som visar hur man programmerar.
1 Programhantering – Pass 3 Ordbehandling fortsättningskurs MS Word Del 3/5 Automatiska funktioner Automatiska funktioner Utskrift Utskrift.
1 Programhantering – Pass 5 Ordbehandling fortsättningskurs MS Word Del 5/5 InnehållsförteckningInnehållsförteckning Word i OfficeWord i Office.
Utskick Admin > Utskick
Enkel dator teknik Tips och tricks. Välja storlek och radavstånd Här väljer du storlek på texten vi vill att ni använder 14 p till rubriker och 12 p till.
På vissa datorer behöver du trycka på F5 för att starta bildspelet.
Kom igång med Disgen 5 - röd Skriv ut en ansedel Distanskurs med Bengt Kjöllerström E-post: Kurs.dis.se Kom igång med Disgen 1.
Redaktörsutbildning, EPiServer CMS 6 Kenneth Karlsson
Knappar i Excel Hoppa till Start Hoppa till Infoga Hoppa till Sidlayout Hoppa till Referenser Hoppa till Utskick Hoppa till Granska Hoppa till Visa Skriv.
Starta bildspelet 1. Starta Bildspelet genom att klicka på Ikonen Bildspel i din webbläsare. 2. Klicka sedan, en gång, var som helst i dokumentet.
Rundtur.
Framsida på omslag och ett uppslag
Lokalbokning i Outlook
Skärminspelning med Active Presenter för Windows
Microsoft® Office Word 2007-utbildning
Microsoft® Office Word 2007-utbildning
Wordgenomgång.
Microsoft® Office SharePoint® Server 2007-utbildning
Om du jobbar i huset (ekero1)
FAMILJEDAG Lördagen 18/ kl vid Sundbornsgården
Lathund för administratörer
Microsoft® Office SharePoint® 2007-utbildning
Lägg till foton - modul 7 Samla foton Konvertera till digital form
Att göra om en bild med text till textfil
Handhavandeguide-Ladok Kursbevis
för att skapa din kvartershemsida
Så här infogar du den här bilden i en egen presentation
Att använda ”pepparkaksformar”!
Grattis till att ha genomfört övningen: Stolt undersköterska
Så här infogar du den här bilden i presentationen
Du kan vara några till lags ibland…
Logga in på din Nacka-sida. Sök på Varbi i sökrutan
Så här infogar du den här bilden i en egen presentation
Jag såg en ängel i marmorn och högg i stenen tills han blev fri.
Framgångar är inte definitiva, misslyckanden är inte livshotande: det är modet att gå vidare som räknas. Så här infogar du den här bilden i en egen presentation.
Skapa etiketter från adresslistor
Så här infogar du den här bilden i en egen presentation
Så här infogar du den här bilden i en egen presentation
Bildmall för sociala medier
Grundkurs Windows och Word
Rapportera resultat med titel
Så här infogar du den här bilden i en egen presentation
Presentationens avskrift:

Göra en enkel webbsida med word Övningsförteckning på alla övningar: hotpotatoes ppt

Gör en övningsförteckning Öppna ett tomt word-dokument Lista upp alla dina hot-potatoes-övningar som du har gjort och som du har överfört till din www-sida. Spara (F12) dokumentet i din Hotpotatoes- mapp som hotpotatoes.htm

Exempel på övningsförteckningen

Spara word som htm Klicka på ”spara som”, skriv hotpotatoes under ”filnamn”. Det kommer automatisk att sparas som .doc (word-dokument) om du inte ändrar filformatet. Du ändrar filformatet så här: bläddra höger om filformat där det står Word-dokument till du kommer fram till Webbsida (*.htm; *.html)

Spara rätt! Kom ihåg att spara dokumentet i rätt mapp, alltså i Hotpotatoes-mappen där dina övningar ligger – det måste vara se likadant ut på din www-sida, annars fungerar inte länkarna. Nu ska du lägga länkar till dina övningar:

Lägga länkar Markera överskriften till din första övning och högerklicka. Där hittar du menypunkten ”hyperlänk”. Öppna hyperlänken och bläddra fram till rätt hotpotatoes-övning. Det ska vara htm-versionen av övningen! Klicka sedan på ”ok”. Gör likadant med de andra övningarna.

Alternativ till att bläddra fram länkarna Alternativt kan du även göra så här: öppna sidan http://users.du.se/~htabcd (ditt användarnamn istället för htabcd) Leta efter din första hotpotatoesövning, t.ex. lucktext 1 Högerklicka och välj ”copy link location” Markera sedan din titel av din första övning på word-dokumentet och högerklicka för att välja hyperlänk. Sätt in den kopierade länken under ”adress” genom att klicka på ctrl + v (infoga)

Spara och ladda upp till servern När du har lagt alla länkar, sparar du dokumentet med ctrl+s eller diskettsymbolen längs uppe i word. Öppna WinSCP för att ladda det nya dokumentet hotpotatoes.htm på internet. (Det ska ligga i hotpotatoesmappen) Stäng inte winscp så att du alltid kan ladda upp den nyaste version på en gång

Flera översiktsdokument Du kan även göra flera htm-dokument, t.ex. om du vill ha en sida för klass 7, en för klass 8 osv Nu kan du ge dina elever en översikt över övningar som är relevanta för dem.