Samordningsförbundet Göteborg Hisingen/ DELTA

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Uppdrag om myndighetssamverkan inom kompetensförsörjningsområdet
Advertisements

Till vem riktar sig utvecklingspaketet?
ARBETSGIVAREN                                        Som arbetsgivare har du ett lagstadgat ansvar för att ta tillvara dina medarbetares arbetsförmåga.
Landstinget och Kommunerna i Kalmar län - i samarbete
Samordningsförbundet
Varför finansiell samordning?
Innehåll Tidig Bedömning och Fortsatt Bedömning
Arbetslivsintroduktion
en intervjuundersökning
STANNA Ett projekt för ökat stöd och delaktighet i etablering i Gävleborgs, Jämtlands och Västernorrlands län Projektet STANNA ska utveckla mottagandet.
Etableringsreformen – att utreda och bedöma prestationsförmåga
TRIS En struktur/organisation för rehabiliteringssamverkan i Sörmland. Utvecklad sedan Fullt implementerad i ordinarie verksamhet från Landstinget,
Framtidsspåret.se ett steg framåt……...
En enklare och bättre sjukförsäkringsprocess
Försäkringskassans roll i samverkan
Finansiell samordning – för vem ger det resultat ?
EN MODELL FÖR SAMVERKAN:
Rapport från studiebesök Åsa Olsson, Sune Hemmingsson, Lisa Ask
Regionala samrådet Direktiv Hälsa.
Samordningsförbundet
Överenskommelse om samordning kring barn
AT-utbildning februari 2014 Försäkringskassans ansvar och uppdrag i sjukförsäkringsprocessen Camilla Nohammar, Försäkringskassan.
VÄLKOMNA TILL MALMKÖPING.
Case Management (CM) I vår modell samarbetar landstinget och länets 12 kommuner Sammanhållet stöd för personer med psykisk funktionsnedsättning En service.
Case management I Svenljunga, Tranemo och Ulricehamn.
Regionala samrådet Direktivet Utbildnings- och insatskedjan
Arbetslivsinriktad rehabilitering på Arbetsförmedlingen
Länsstyrelsernas uppdrag
Varför Samverkan? Många med offentlig försörjning Problemen kräver helhetslösningar myndigheten äger del- lösningar Nya behov – integration.
Samordningsförbundet
Förstärkt samarbete mellan Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan
Utbildning i SIP – Samordnad individuell plan
Finansiell samordning
Utbildning i SIP (samordnad individuell plan)
AT-läkarutbildning augusti 2015 PHL Samordning - hur arbetar vi? Försäkringskassan Småland Nordväst Åsa Smedberg Personlig handläggare samordning.
Förstudie om gemensam insatsmarknad i Nacka. Bakgrund och syftet med förstudien Nacka kommun och Arbetsförmedlingen Nacka Värmdö har under flera år har.
Presentationstitel Månad 200X Sida 1 SamPlan För de som saknar sjukpenninggrundande inkomst Syftet med projektet är att utveckla och pröva en modell för.
En väg in, många vägar ut En väg in, många vägar ut.
TILLSAMMANS GÖR VI SKILLNAD. Bakgrund till Mottagningsteamet - Behov av insats, där parterna samverkar i gemensam lokal. - Individen ska inte behöva besöka.
Välkomna till Metoddag TRIS önskar Arbetsförmedlingen och TRIS Länsstyrgrupp!
Välkomna till Metoddag TRIS Önskar Försäkringskassan Sörmland och TRIS Länsstyrgrupp!
BRIA Bättre Rustad Inför Arbetslivsintroduktionen 1 KARTLÄGGNING FÖRE UNDER UPPFÖLJNING EFTER BRIA.
”Rätt person till rätt insats”. Arbetslivscenter – kartläggning och förmågebedömning Fokus hos Arbetslivscenter (ALC) handlar om att betrakta, förstå.
Förstärkt samarbete mellan Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan.
Välkommen!. Välkommen! Fortsatt utveckling av e-tjänsten Stöd och behandling Anette Cederberg Programansvarig SKL Rebecca Anserud (H)järn kolls ambassadör.
Välkomna – dagens program
Operativ personal från:
Samordningsförbund En egen juridisk person
SAMSIP Används som ett verktyg i Samspelets vardagliga arbete.
Smörjer samverkan.
Bild av esf-projektets tänkta process och målgrupp
Vägledningsdokument för Vuxna Psykiatri Missbruk
Skellefteå ”En gemensam ingång”
Utvidgad SIP – ”Jobb SIP” Samordnad individuell plan
7 mars 2018 Arenasamverkan i GGVV
Olika är normen!.
ARBETSFÖR- MEDLINGEN KOMMUNEN KC FÖRSÄKRINGS- HÄLSO OCH KASSAN
Samordningsförbundet
Utvidgad SIP Samordnad individuell plan
Samordningsförbundet Göteborg Hisingen/ DELTA
Inkluderande rehabilitering
ARBETSFÖR- MEDLINGEN KOMMUNEN KC FÖRSÄKRINGS- HÄLSO OCH KASSAN
ARBETSFÖR- MEDLINGEN KOMMUNEN KC FÖRSÄKRINGS- HÄLSO OCH KASSAN
Samordningsförbundet Göteborg Hisingen/ DELTA
Inriktnings- och samordningsfunktion på lokal nivå
11gården, Växjö.
Arbete, sysselsättning och studier
Inkluderande Rehabilitering
Inriktnings- och samordningsfunktion på lokal nivå
Presentationens avskrift:

Samordningsförbundet Göteborg Hisingen/ DELTA Finansiell samordning mellan ARBETSFÖRMEDLINGEN FÖRSÄKRINGSKASSAN GÖTEBORGS STAD VÄSTRA GÖTALANDS REGIONEN

DELTA NYA ARBETSMARKNADSTORGET Samverkansteam Bedömningsteam Samordnare

Nya Arbetsmarknadstorget Samverkansuppdrag: Att underlätta för myndigheterna att samverka utifrån individens behov. Målgrupp Att bistå Hisingsbor i åldern 18-64 år, som uppbär offentlig försörjning, att: komma rätt i välfärden genom en samlad behovsanalys och samordnade insatser koordinera insatser från de samverkande parterna

Nya Arbetsmarknadstorget Samverkansteamet: Fyra samverkanskoordinatorer från socialtjänsten och AF som har tillgång till kompetens från FK och vården Resurser kopplade till teamet: Kompletterande Arbetsmarknad Studie- och yrkesvägledare (20%) Konsultativa insatser från specialister bl.a. psykolog och arbetsterapeut

Nya Arbetsmarknadstorget Samverkansteamet Samverkanskoordinatorernas uppdrag: Att göra en samlad analys av individens behov för att komma vidare mot egen försörjning. Att ge individuellt stöd till individen utifrån de behov som identifieras. Det kan handla om att vara ett stöd i myndighetskontakter samt att motivera och att tänka nytt. Följa upp att planerade åtgärder kommer igång.

Nya Arbetsmarknadstorget Samverkansteamet Samverkanskoordinatorerna: har inte myndighetsutövning utan är en utförarverksamhet. har i uppdrag att samverka med handläggare kring Hisingsbor, som uppbär offentligförsörjning, i behov av samordnade insatser parterna.

Nya Arbetsmarknadstorget Bedömningsteamet: Består av representanter från de fyra samverkande parterna Är ett konsultativt team för gemensam bedömning av individens behov av stöd och insatser utifrån de möjligheter, resurser och ansvar som finns hos de fyra myndigheterna. Skall synliggöra ”strukturella glapp” mellan parterna

Nya Arbetsmarknadstorget Bedömningsteamet: Ärenden lyfts till Bedömningsteamet när det råder oklarhet hos handläggaren i någon av myndigheterna om relevant insats i den fortsatta handläggningen. Teamet diskuterar och kommer överens om vilken insats/åtgärd som bedöms lämplig. Ärenden kan också lyftas av samverkanskoordinatorerna i de fall de inte kommer vidare i arbetet med deltagaren.

Nya Arbetsmarknadstorget REMISSER Handläggare från samtliga samverkande parter kan remittera in ärenden Samtycke från klienten Gemensam bedömning om Samverkansteamet är ”rätt insats” gärna genom gemensamt trepartssamtal. Remissblankett fylls i och skickas in till Samverkansteamet.