Också en företagare ska äta bra!

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Släng inte mat! Ta hand om den!
Advertisements

DAGENS MIDDAGSTIPS HÄR HITTAR DU TIPS OCH IDEER PÅ MIDDAGAR LAGADE UTIFRÅN SORTIMENTET SOM FINNS I FJÄLLSTUGANS BUTIK Författare.
Näringslära Energiintag för olika energibehov
Energigivande näringsämnen
Kost Internationella Hälsokommunikatörer.
Så fungerar Matstudion
Hockey och Kost! Hallsberg Hockey Team 96/97
MATCIRKELN OCH TALLRIKSMODELLEN
Näring och individuella behov åk 8
Kostcirkeln del 5 - Matfett
Näringsämnen i kroppen
Kost & Hälsa.
Hem- och konsumentkunskap
Hem- och konsumentkunskap Lektion 3
Mat och hälsa åk 6.
Du är vad du äter Höstterminen 2011.
Matsmältningssystemet
matsmältningssystemet
-Betydelsen av vad du äter och när du äter
Mat.
Burgare med paprikadressing - 4 portioner
Vad behöver vi mat till? Energi Byggmaterial Cellandning:
Vid första tanke…. Kan man tro att Sveriges topp 1 är köttbullar & potatis med lingon. Men när du tänker efter riktigt noga tror du den rätten är absolut.
Näringsämnen Proteiner: Fett: Kolhydrater: Vitaminer och mineraler
Kost för idrottare.
Teori Träningscamp 7 maj
Näringsämnen.
Energigivande näringsämnen
Vad finns i maten?.
Kostcirkeln del 5 - Matfett Matfett kan man dela in i framförallt två grupper: Hårt matfett – Främst smör och margarin som innehåller en stor mängd animaliskt.
Fibrer Fibrer är kolhydrater som kroppen inte kan bryta ner. Fibrer är gjord av ett korn. Vad är fibrer? Fibrer kommer ifrån växtriket. Växtriket är.
Vegetariskt.
Matlagningsmetoder Metoder för hur man lagar mat.
Fotboll kräver mycket energi Vad ska man äta och dricka för att orka prestera på topp? Hur mycket ska man äta? När ska man äta?
Kost för prestation VästergötlandsFF Örjan Jonsson Västergötlands FF.
Repetition av näringslära
Diskussionsfrågor Har du bra balans mellan träning, vila och mat?
Kolhydrater igår, idag, imorgon Anna Nyström maj 2013.
Proteiner Fett Kolhydrater Mineralämnen Vitaminer Vatten För att din kropp ska må bra behöver den:
MÅLTIDER - Hur jag ger min kropp bränsle och byggstenar!
Att äta rätt Henrik Persson Gästriklands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna.
Bra proteinkällor Ägg Kyckling Fisk Kött Keso och kesella.
BRA MAT För unga idrottare. KROPP OCH KNOPP BEHÖVER ENERGI Din hjärna är ett av kroppens viktigaste organ och behöver ca 100 gram kolhydrater under en.
KOST Varför måste vi äta och dricka? En bil behöver bränsle för att fungera. Med kroppen är det likadant, den behöver bränsle för att orka leka, springa,
Kost och Prestation Kost Träning Vila Inställning.
PRESTATIONSTRIANGELN - GRUNDEN FÖR EN GOD PRESTATION
Matens kemi Vilka ämnen behöver du få i dig? Kolhydrater Fett
Henrik Persson Gästriklands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna
Måndag: Ugnsgratinerad falukorv serveras potatismos
Matsedel vecka 38, september
Matsedel v.9 Måndag: Cowboygryta serveras med bulgur
Välkommen till bords Serveras kl. Fredag
Tisdag: Nötfärsgratäng med potatis Onsdag: Kycklingsoppa serveras
Träna svenska A och B Häfte 10 Mat och dryck En matsedel Matsedel
Matsedel vecka 42, Oktober
Matsedel v.33 14/8 Ugnsgratinerad falukorv serveras med paprikapasta
Tips och råd för att förhindra fallolyckor
Lektion 2 Orka från morgon till kväll
Matsedel vecka 46, november
Matsedel vecka 50, december
Matsedel vecka 1, 1-7 januari
Matsedel vecka 3, januari
Matcirkeln, tallriksmodellen och näringslära
Matsedel vecka 4, Januari
Kost En bra och balanserad kost innehåller: Kolhydrater Proteiner
- Personlig Tränare - Kostrådgivare - Integrativ Coach
Näringsämnen i kroppen
Lektion 3 Frukost Paula Frösell, leg dietist och Brand manager Mat & Måltider och hälsa.
Leg Dietist ”Om man gör som man alltid har gjort, får man samma resultat som man alltid har fått” Pernilla Larsson Leg Dietist
Tips och råd för att förhindra fallolyckor
Presentationens avskrift:

Också en företagare ska äta bra! Villa Lande 8.3.2013 Nina Westerback, Lic. Kostrådgivare, Riktig mat

Tosiruoka – Riktig mat, Nina Westerback Idag handlar det om … Riktig mat Balans Tips i vardagen Kolmas kohta: Menen myös käytännön puolelle! 15.11.2018 Tosiruoka – Riktig mat, Nina Westerback

Tosiruoka – Riktig mat, Nina Westerback Jag Företagare Kostrådgivare Föreläsare Utbildare Kockklubbsledare Skribent Lärare Ayurvedaterapeut 15.11.2018 Tosiruoka – Riktig mat, Nina Westerback

Tosiruoka – Riktig mat, Nina Westerback Vad hände med oss? Källa: www.kostdoktorn.se 15.11.2018 Tosiruoka – Riktig mat, Nina Westerback

Vad är riktig mat? 15.11.2018 Nina Westerback

Tosiruoka – Riktig mat, Nina Westerback Det här? 15.11.2018 Tosiruoka – Riktig mat, Nina Westerback

Tosiruoka – Riktig mat, Nina Westerback … eller det här? 15.11.2018 Tosiruoka – Riktig mat, Nina Westerback

Tosiruoka – Riktig mat, Nina Westerback Den optimala kosten 15.11.2018 Tosiruoka – Riktig mat, Nina Westerback

Tosiruoka – Riktig mat, Nina Westerback … eller det här? 15.11.2018 Tosiruoka – Riktig mat, Nina Westerback

Tosiruoka – Riktig mat, Nina Westerback E-koden Kdlöw kfuoold djkkd lldlöotiof. Hdfj jdlfk l lerdklf kdjfjd djfk wehh! Ipwppd ekk kk owp nvlsp wiifj. Sölfje elölf kwu rippd lösj. Kodo kks. Kdkl oudio kuiso lfiis oo ldl. Wiii lösj örm, kksdh lldj kwcop. Wkjid cx iydu rdk öödj ocune kk pepj lvuo. Hdfj jdlfk l lerdklf kdjfjd olsll wehh. Ipwppd ekk kk owp nviesp wiifj. Goii lwll pfuucn oud9kn oood8 wjncn3e whjk. Sölfje elölf kwu rippd lösj. Udook llfjj ooiw. 15.11.2018 Tosiruoka – Riktig mat, Nina Westerback

Tosiruoka – Riktig mat, Nina Westerback Margarinet Lähde: www.pronutritionist.net 15.11.2018 Tosiruoka – Riktig mat, Nina Westerback

Tosiruoka – Riktig mat, Nina Westerback Inte bara vad, utan hur 15.11.2018 Tosiruoka – Riktig mat, Nina Westerback

Och balansen då? 15.11.2018 Nina Westerback

Tosiruoka – Riktig mat, Nina Westerback Blodsockerkurvan Kolmas kohta: Menen myös käytännön puolelle! 15.11.2018 Tosiruoka – Riktig mat, Nina Westerback

Tosiruoka – Riktig mat, Nina Westerback Vad är kolesterol? Kaikki syyt, miksei kolesteroli voi olla pahaksi ihmiselle. Källa: www.kostdoktorn.se 15.11.2018 Tosiruoka – Riktig mat, Nina Westerback

Vad behöver du fett till? Källa: www.pronutritionist.net 15.11.2018 Tosiruoka – Riktig mat, Nina Westerback

Ayurveda - kroppstyper Vata, pitta, kapha Kolmas kohta: Menen myös käytännön puolelle! 15.11.2018 Tosiruoka – Riktig mat, Nina Westerback

Tips för vardagen 15.11.2018 Nina Westerback

Tosiruoka – Riktig mat, Nina Westerback Förbättringsförslag Margarin >> smör Vitt mjöl och majsstärkelse >> onödigt Färdigmat >> lättlagad hemmamat av rena råvaror Stärkelsemat (ris, potatis, pasta) >> minska, ersätt med säsonggrönsaker Sötsaker och bakverk >> nötter, mörk choklad, frukt, grönsaker Köpeglass >> vispad grädde, turkisk yoghurt, kvark, bär, frukt, nötter, hemlagad glass Limsa och saft >> vatten eller ekologisk mjölk 15.11.2018 Tosiruoka – Riktig mat, Nina Westerback

Tosiruoka – Riktig mat, Nina Westerback Tallriken Hur ser en bra tallrik ut? Keskustelua! Pareittain? 15.11.2018 Tosiruoka – Riktig mat, Nina Westerback

Tosiruoka – Riktig mat, Nina Westerback ”Ursäkter” … ”… men vi har inte tid att laga mat” ”… äkta kvalitetsråvaror är dyra” ”… men det är så svårt att laga mat från grunden” 15.11.2018 Tosiruoka – Riktig mat, Nina Westerback

Tosiruoka – Riktig mat, Nina Westerback Mellanmålsförslag Turkisk yoghurt, bär, banan och kakaonibs 15.11.2018 Tosiruoka – Riktig mat, Nina Westerback

Tosiruoka – Riktig mat, Nina Westerback Mellanmålsförslag Turkisk yoghurt med hassel-nötter 15.11.2018 Tosiruoka – Riktig mat, Nina Westerback

Tosiruoka – Riktig mat, Nina Westerback Mellanmålsförslag Rågbröd med äggsmör 15.11.2018 Tosiruoka – Riktig mat, Nina Westerback

Tosiruoka – Riktig mat, Nina Westerback Mellanmålsförslag Smoothie på t.ex. bär, banan och frön 15.11.2018 Tosiruoka – Riktig mat, Nina Westerback

Tosiruoka – Riktig mat, Nina Westerback Mellanmålsförslag Hemlagad mysli 15.11.2018 Tosiruoka – Riktig mat, Nina Westerback

Tosiruoka – Riktig mat, Nina Westerback Mellanmålsförslag Kokos-plättar med vispgrädde och chokosås 15.11.2018 Tosiruoka – Riktig mat, Nina Westerback

Tosiruoka – Riktig mat, Nina Westerback Matidéer Äggröra, smörstekt spenat, feta och tomat 15.11.2018 Tosiruoka – Riktig mat, Nina Westerback

Tosiruoka – Riktig mat, Nina Westerback Matidéer Kokt rödbeta med ägg-smör-sås 15.11.2018 Tosiruoka – Riktig mat, Nina Westerback

Tosiruoka – Riktig mat, Nina Westerback Matidéer Fisk i folie på fänkålsbädd 15.11.2018 Tosiruoka – Riktig mat, Nina Westerback

Tosiruoka – Riktig mat, Nina Westerback Matidéer Linsgryta med korv och grönsaker 15.11.2018 Tosiruoka – Riktig mat, Nina Westerback

Tosiruoka – Riktig mat, Nina Westerback Matidéer Matjessill, nypotatis, kokt ägg och smält smör 15.11.2018 Tosiruoka – Riktig mat, Nina Westerback

Tosiruoka – Riktig mat, Nina Westerback Matidéer Sallad på ny kål, stekt bacon och pocherat ägg 15.11.2018 Tosiruoka – Riktig mat, Nina Westerback

Ayurveda - kroppstyper Vata, pitta, kapha Kolmas kohta: Menen myös käytännön puolelle! 15.11.2018 Tosiruoka – Riktig mat, Nina Westerback

Tosiruoka – Riktig mat, Nina Westerback Ayurveda - smakerna 6 grundsmaker Olika smaker balanserar upp olika doshor sött Vata surt salt Pitta bittert Kolmas kohta: Menen myös käytännön puolelle! starkt Kapha kärvt 15.11.2018 Tosiruoka – Riktig mat, Nina Westerback

Tosiruoka – Riktig mat, Nina Westerback Lite läsvinkar Andreas Eenfeldt,”Matrevolutionen” samt www.kostdoktorn.se Anna Hallén, böcker samt www.annahallen.se Zarah Öberg, http://zarahssida.se Fredrik Nyström Bitten Jonsson Sanna Ehdin, böcker samt http://blogg.passagen.se/sannaehdin/ Mats-Eric Nilsson, böcker samt www.aktavara.org Antti Heikkilä Varpu Tavi Kaisa Jaakkola Paula Heinonen 15.11.2018 Tosiruoka – Riktig mat, Nina Westerback

Tosiruoka – Riktig mat, Nina Westerback Tack! Mer info också av mig: www.flo-food.blogspot.com www.tosiruoka.fi www.facebook.com/tosiruoka www.twitter.com/tosiruoka nina@tosiruoka.fi Tfn 045-2536 936 15.11.2018 Tosiruoka – Riktig mat, Nina Westerback