VÄLKOMNA.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Ncg | sweden om | navigator beslutstödsportalen Oskar Kristiansen
Advertisements

Hur begränsar vi smittspridning?
Tipspromenad Vårdhygien
Egenkontroll vid livsmedelshantering !
HOKUS POKUS I det här avsnittet ska vi lära oss mer om bl a vatten, temperatur, blandningar och lösningar Ord att lära sig: permanent, konservera, Celsius,
Träder ikraft 2014 Bitte Fritzson.
Den nationella planen för kontrollen i livsmedelskedjan - mål, prioriteringar och ständiga förbättringar Presentation av Sveriges fleråriga plan för.
Nye analyseteknikker (DNA) för kontroll av mikroorganismer
Rawfood SIDAN 1 En studie om lågtempererade eller semitillagade livsmedel.
Christina Nordensten Livsmedelsverket
Afrika -smittsamma sjukdomar i katastrofernas spår
Vatten är liv.
Förväxling av antibiotikapreparat – en risk för vårdskada
Egenkontroll Haccp NGS.
VÄLKOMMEN!!!.
Nationellt ramverk för patientsäkerhetsarbete
Hygienrutiner i förskolan
Mål- och resultatstyrning
CASE Hultsfred Ledarutveckling över gränserna
Bygg- och miljökontoret Ånge Kommun
Hur begränsar vi smittspridning?
Förskolans förutsättningar och aktuell lagstiftning.
Mikrobiell barriäranalys (MBA) Utveckling av MRA-verktyg
Calicivirus små runda virus vinterkräksjuka
Cartesia Skolskjuts Cartesia Skolskjuts är ett marknadsledande och kvalificerat beslutsstödssystem som effektiviserar och kvalitetssäkrar skolskjutsplaneringen.
Effektivare tillsyn mot underhållsverksamhet. Transportstyrelsens uppdrag Redovisa hur tillsynen mot järnvägsföretagens och infrastrukturförvaltarnas.
Kemi för hållbar utveckling och ökad livskvalitet
Livsmedelskontroll
Kampen mot infektionerna
Bakterier & arkéer Mycket smått liv.
Förskolans förutsättningar och aktuell lagstiftning.
Vad är smittskydd? Eva Gustafsson Smittskydd Skåne
Systematiskt kvalitetsarbete i förskolan
Livsmedelskontrollen – det här tittar vi på Jenny Johansson Livsmedelsinspektör.
Detta är God Vård
Smittvägar i sjukvården Hur kan vi förhindra smitta i sjukvården?
Informationsträff Livsmedel Evertsbergs Bygdegård Välkomna!
Tillsynens syfte Tillsynen ska bidra till en säker vård och omsorg av god kvalitet och arbeta på ett sådant sätt som bäst gagnar vård- och omsorgstagarna.
Ledningssystem på 60 minuter
Ett exempel från Falu kommun på gruvrisskolan 2014 Upplägg En person utsågs inom kosten som skulle arbeta med projektet. Viktigt var att personen hade.
Urvalsmetoden: Växtförädling/djuravel
Hjärtat & Blodomloppet
Patientsäkerhetslag 2010:657 3 kap. Vårdgivarens skyldighet att bedriva ett systematiskt patientsäkerhetsarbete.
OFFENTLIG, EGENKONTROLL & HACCP Syftet Öka kunskapen kring Egenkontrollens/HACCP olika delar genom teori och praktiska övningar Målet Eleven ska ha kännedom.
Mål i Södertälje Miljökontorets mål för människors hälsa.
Hilma Samuelsson & Kajsa Boll Vägen till en giftfri förskola Hilma Samuelsson & Kajsa Boll.
Kommentar: Vinterkräksjuka-Calicivirus orsakar stora återkommande, årliga epidemier, framförallt på vinterhalvåret. Finns i hela världen. Kommentar: Calicivirus.
Förslag på vårdhygieniska frågor till diskussionsunderlag
E-handel Snart börjar det…..
Kosttillskott Snart börjar det….
Livsmedelskontrollen
Miljöpolicy Mastec Stålvall konstruerar, utvecklar, tillverkar, monterar, testar, installerar och bidrar med fältsupport till utrustningar med avancerade.
Matförgiftningar Syftet
Tänker och känner? Hör? Ser? Säger och gör? Svårigheter Framgångar.
Läkemedel eller kosttillskott? ‒ riskbaserad kontroll
Kick-off dag Amal Shabibi och Victor Muñoz.
Den nationella planen för kontrollen i livsmedelskedjan - mål och prioriteringar, samarbete och ständiga förbättringar.
Fresenius Kabi AB Kraftvägen Kungsängen 4/15/2018
Hemtjänst.
Petra Bergkvist, Petra Fohgelberg Avdelning Styrning och uppföljning
- Ett varmt välkomnande i kallt klimat
Hela Sveriges livsmedelskontroll Miljöchefmötet 18 mars 2016 Malin Engdahl Kort om mig. Hur många av er är också chef över livsmedelskontrollen i er kommun?
Kick-off dag Amal Shabibi och Victor Muñoz.
Nätverksträff 14 febr Uppföljning.
Rylanders Kontorsvägen Lysekil Epost
Öka er kunskap kring smittspridning vid livsmedelshantering
Samarbetsformer för SoL och Hälso- och sjukvård (ordinärt boende och hemtjänst) Hur hittar vi samverkan/ samarbetsformer mellan SoL och Hälso- och sjukvårdsorganisationen.
FYN – frisörlicens – delprov (A)
Sveriges nationella kontrollplan för livsmedelskedjan
Den här delen i presentationen skall handla om Mätning och mätresultat
Presentationens avskrift:

VÄLKOMNA

Tillsynsprojekt skadedjur På gång – nyheter Tips julbordsservering

Tillsynsprojekt skadedjur Skadedjurskontroll, -hantering och förebyggande arbete

Det här var bra! Tittar efter spår i samband med städning Snabb omsättning på torrvaror FIFU – Först In Först Ut Rutiner om skadedjur eller spår upptäcks

Att jobba mer med Otäta ytterdörrar Oordning och smutsigt på lager, varumottagning Smutsiga golvbrunnar Utsidan – skräpigt, bråte och växtlighet Källarförvaring – oförslutna förpackningar Andra skadedjur än möss och råttor

På gång

Lagstiftningsområden Kontrollområden: Täcker inte all lagstiftning Inte tillräckligt detaljerad, All kontroll som utförs kan inte rapporteras Tillräckligt bra uppföljningar och analyser har inte varit möjliga

Vilka är lagstiftningsområdena? Hygien Information Adm Handel

Vad innebär detta för er? Titta på nya saker Annat utseende på tillsynsrapporterna vilken lagstiftning vi bedömt utifrån Kan dröja med rapporter

Gemensamt fokus med operativa mål Riskbaserad och effektiv kontroll Mål och prioriteringar för livsmedelskontrollen i hela Sverige Konsumenter känner förtroende för maten och livsmedelsförtagarna konkurrerar på lika villkor

Vad ska vi uppnå? Senast 2019 ska vi… Minska de negativa hälsoeffekterna orsakade av kemiska och mikrobiologiska ämnen i dricksvattnet. Minska antalet livsmedelsburna sjukdomar med fokus på campylobacterlisteria, EHEC/VTEC och norovirus. Minska de negativa hälsoeffekterna till följd av miljö-föroreningar, tungmetaller och myko- toxiner i maten. Information om livsmedel … ska säkerställas genom hela livsmedels-kedjan.

Tillsyn 2018 Mikrobiologiska risker - Ehec i malet kött (operativt mål 5).  Kontroll av Ehec i malet/ hackat kött (exempelvis hamburgare och råbiff).   Norovirus som kan överföras från personal vid hantering av livsmedel (operativt mål 6). Kontroll av hygienrutiner på verksamheter som tillverkar tårtor, bakelser, smörgåstårtor, smörgåsar och sallader. Uppgifter om ingredienser (operativt mål 13). Uppgifter som anges i ingrediensförteckningarna ska stämma med tillsatta ingredienser.

Julbordsservering Tillräckligt med förvaring. Små fat – mindre risker och mindre svinn. Kallt ska vara kallt och varm ska vara varmt. Mat som stått framme bör slängas, eller? Bakterier och virus: Stafylokocker Listeria Bacillus cereus Norovirus – vinterkräksjuka. Även gäster kan bära på smitta.

säkra livsmedel och nöjda kunder Samma mål – säkra livsmedel och nöjda kunder

Frågor?

Hör gärna av er! Kundcenter 0303 – 23 80 00