Nybörjarkurs i orientering

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Motorstadion i Lidköping en idrottsplattform som specialanpassats för personer med funktionsnedsättning. Vi vill erbjuda funktionshindrade en fin upplevelse.
Advertisements

SLÄKTFORSKARNA i NORRKÖPING (SiN)
Charmtrollen är våra allra yngsta deltagare och där innebandyn ännu inte är i fokus. Tanken är att bli barnens första kontakt med organiserad idrott, känna.
Vägen till bättre form Naturpasset grundpaket - Utveckla dagens naturpass Naturpasset företag - Friskvård till företag Naturpasset motionsorientering.
Meritportfölj målet - CV och presentation
Näsets SK Den vinröda tråden !. Näsets SK Vision och målsättning Vision Näset är en förening för alla som vill träna och spela fotboll. Vi satsar på både.
Örebrocyklisterna i framtiden Nuläge Ungdom Tävling & Tävlings- arrangemang Motion Gemensamt Ungdom Tävling & Tävlings-
Policy Järna Sportklubb ska bedriva en sund och stimulerande verksamhet i sin ungdomsverksamhet Alla barn och ungdomar ska erbjudas möjlighet att vara.
 Tullinge SK Verksamhetsidé Värdegrund Vision. Tullinge SK, Verksamhetsidé Tullinge SK erbjuder aktiviteter inom orientering, mountainbike och längdskidåkning.
Gumbalde GK 2 april 2010 Mentometer 15 deltagare varav 10 från arbetsgruppen.
Spelarutvecklingsplan för Vimmerby Tennisklubb Mars 2011.
Nya motionsmedlemmar i klubben (förslag) Svensk orienterings huvudmål  Världens bästa landslag (över tid)  Växa genom att attrahera fler (och behålla)
Protokoll Föräldrarmöte 16/3 P Föräldrarna hälsades välkomna till Eskils klubbstuga. 2. Klubbdirektör Tommy Billqvist informerade om Eskilsminne.
Till barn i grön/vit grupp och deras föräldrar Hej, Vi hoppas att ni har haft ett skönt sommarlov. Nu är det augusti och vi hälsar ALLA välkomna tillbaka.
Vi i NRK behöver företag med långsiktiga ambitioner för att vi tillsammans kan utveckla framtidens ledare.
TÄNK TILL VÄRDEGRUNDSMATERIAL 2014.
VISION 2008/ 2009 Alpina sektionen Alpin skidåkning för gemensam utveckling och framgång, med bredd och elit i symbios. 1.
Så hänger det ihop VISION VÄRDERINGAR MÅLBILDER
Så hänger det ihop VISION VÄRDERINGAR MÅLBILDER
VÄLKOMNA.  Säsongen 2009 är P98 och P99 ett lag  Beslutet är baserat på antal barn i varje årskull  Vi är ”på pappret” 23 barn  Inför nästa säsong:
Skellefteå AIK Bordtennis Verksamhetsplan 2013/ Skellefteå AIK Bordtennis.
Skellefteå AIK Bordtennis Verksamhetsplan 2012/ Skellefteå AIK Bordtennis.
Barn- & ungdomsorientering. Mål för verksamheten Ge barn och ungdomar ett livslångt intresse för naturen, hälsa & motion Hitta glädjen i orientering –
Föräldramöte Gefle IF P-01
Vad är orientering? Orientering är självvald väg i okänd mark, tankens skärpa vid kroppslig möda, snabba beslut under spännande tävling. Orientering bjuder.
Laget med fart, Hoby så klart Ur föreningens stadgar; Föreningen skall bedriva idrotten Bordtennis. Föreningen.
Mer information hittar du på Gruppindelningar i ridskolan: Lektionstider på ridskolan alla vardagar: Grupp 1Kl – Grupp.
Välkomna till Tullus SG Skidskytteträningar säsongen 15/16.
Högbo GIF Välkommen till klubben!! Föräldrainformation
11 Föräldramöte Team Välkomna till informationsmöte
Välkomna till föräldramötet för P Kringledammen.
UC+, vad är det? - UC+ är en förkortning av Utvecklingscentra Plus. - UC+ är en del av Utvecklingscentra Uppsala, en operativ enhet i samverkan med Upplands.
Uppstartsmöte P02/03 Gävle Golfklubb VISION Vi är, inom golf, den ledande elit- och ungdomsklubben i Sverige och det naturliga valet när barn.
Vi är en idrottsförening med spets, bredd och mångfald. Vi som föreningen vill ge dig en chans att utvecklas hos oss. Föreningens värdegrund är glädje,
VÄLKOMMEN till SÖRSKOGENS IF Fotboll / Innebandy / Tennis En informationsskrift om Sörskogens IF TILL ALLA FÖRÄLDRAR och SUPPORTRAR Som förälder och supporter.
Välkommen till Föräldramöte P03 lag 4-6. Spångamodellen Spånga IS Fotboll är en förening vars syfte är att, utifrån Fotbollens spela lek och lär, bedriva.
HuFF – visionen som blev verklighet. 1) Att verkligen bli hela kommunens gemensamma elit- /representationslag och 2) Att vara en plattform för att samordna,
Föräldrarmöte P04-05 September 11, Röda tråden Vägledning och riktlinjer för barn- och Ungdoms -innebandy i IBK Lockerud Mariestad 2016/2017.
RÖDA TRÅDEN Att erbjuda så många barn, ungdomar och vuxna som möjligt att vara aktiva i Sköndals IK. ”Så många som möjligt, så länge som möjligt”. Sköndals.
Steg 1 Grundtränarens uppgifter
Föräldramöte 24:e Maj.
ERBJUDANDE FRÅN HAVERDALS GOLFKLUBB
TVTK Policy för träning och tävling
Föreningssmart Umedalens IF 2017.
Kriminalvårdens friskvårdskampanj
Nybörjarkurs i orientering
“Den lilla klubben med den vackraste fotbollen”
Agenda Söderköpings IK PF03 Föräldramöte 19/3
Uppstartsmöte P02/03 Gävle Golfklubb
Fotbollsskola 2017.
Föräldramöte 09 röd
FRAMTIDSSMEDJAN.
Värdegrund Hos IK Zenith vill vi att barn och ungdomar har rättigheterna: … att få delta i idrott oberoende av förmåga … att delta på nivåanpassad bas.
Helgen 16-17/ anmälan senast 8/9
Information kring klasslagsfotbollen
Dagordning Tankar kring fotbollsträningen BAIK som förening
Skellefteå AIK Bordtennis
SLÄKTFORSKARNA i NORRKÖPING (SiN)
Kommunikationspolicy för MASK
Pojkar Footer Text 9/18/2018.
Fotboll Fristad Goif F10 Ledare: Magnus Kamsula, Leif Andersson, Anton Björnberg och Niklas Rydell.
Informerar föräldrar om Barn- och Ungdomsverksamheten
Godisloppet – Regler Anordnas 9 gånger (5 gånger på våren och 4 gånger på hösten) + en Avslutning med prisutdelning. Anmälningsavgift: Godisloppet kostar.
Mer äventyr med Testtorps scoutkår!
Föräldramöte Sickla IFB 04-05
Välkomna till Tullus SG Skidskytteträningar säsongen 18/19
SMART HUDIKGYMPANS VÄRDEGRUNDER
JIK F08/09 Föräldramöte
Föräldrapolicy Skåre HK
Föräldramöte P
Presentationens avskrift:

Nybörjarkurs i orientering arrangeras på tisdagar under våren 2017 av OK77 Orientering kan vara din hobby! Kursen riktar sig främst till 10-14-åringar och arrangeras både på svenska och finska. Även äldre och yngre intresserade barn och ungdomar är välkomna med. Om man är yngre än 10 år måste en förälder eller annan vuxen vara med. Kursprogrammet: Del I 11/4, Samling vid Mäntymäen koulu i Grankulla 18.00 (adress: Tallbackavägen/Mäntymäentie 2) Tema: ”karttecken och kartan” Kartteckenbingo (spring med karta i handen) Del II 18/4, Samling vid Bolomaren i Esbo 18.00 (adress: Kurbergsstråket/Humlestigen) Tema: ”passa kartan” Övning att passa kartan enligt terrängen/naturen Lätt orienteringsbana och EMIT-stämplingsövning Del III 25/4, Samling vid Kasavuoren koulu i Grankulla 18.00 (adress: Kasabergsvägen/Kasavuorentie 1) Tema: ”skogsorientering på egen hand” Stjärnorientering Del IV 2/5, Samling vid Espoon Steinerkoulu i Olars 18.00 (adress: Olarsängsvägen/Olarinniityntie 10) Tema: ”kompassen och dess användning” Orienteringsbana med kompassövning Del V 9/5, Samling vid Hanikka spånbanas parkeringsplats 18.00 Tema: ”se vad jag kan!” Orientering på egen hand (om man inte vill springa ensam så tar man förälder eller annan vuxen med eller går i par med en kompis) Diplomutdelning Del VI 16/5 Samling Olarin koulu 16.40 och Grankulla järnvägsstations stora parkeringsplats på norra sidan 17.00 Tema: ”orientering på riktigt” Bussfärd till Sibbo och ungdomsserieträning/tävling Del VII 23/5, Samling Olarin koulu 16.40 och Grankulla järnvägsstations stora parkeringsplats på norra sidan 17.00 Bussfärd till Borgå och ungdomsserieträning/tävling Del VIII 30/5, Samling Olarin koulu 16.40 och Grankulla Järnvägsstations stora parkeringsplats på norra sidan 17.00 Söndag 4/6, Ekorrstigsfinalen. Tid och plats meddelas senare. Orienteringstävling för finlandssvenska oreinteringsföreningar där nybörjarna kan delta i egen klass (RR- och TR-banor) Kursanmälan direkt till huvudledaren: Sophia Arrakoski (045-1218090 eller sophia.arrakoski@live.com) Anmäl om du deltar i kursen tillsammans med en kompis så kan vi se till att ni får vara i samma grupp. Anmäl även barnets ålder, adress, föräldrars namn, telefonnummer och e-post Kursavgift: 40 € Föräldrar kan tillsammans med sitt barn delta i kursen utan extra kostnad                                       

OK 77 r.f. OK 77 i ett nötskal: Medlemskap i OK 77: OK 77 är en orienteringsförening för alla med kontinuerlig, målinriktad och framåtsträvande verksamhet med gemenskap över gränser och för ett friskt och upplevelsefyllt liv. Föreningen verkar i huvudstadsregionen med Grankulla som hemort. Medlemmarnas antal överstiger 300. Föreningen grundades 1977. OK 77 är medlem i FSO (Finlands Svenska Orienteringsförbund) och SSL (Suomen Suunnistusliitto). Huvudsakligen deltar OK77:s medlemmar i fotorientering, men även i skidorientering, cykelorientering och i precisionsorientering är det möjligt att representera föreningen. Verksamhet ordnas för nybörjare, barn, ungdom & elit och föreningen har en stark organisation för motionsorientering. Alla kan delta på sin egen nivå och för dem som strävar efter framgång inom orientering erbjuds tränare samt en målinriktad träningsmiljö. Föreningen strävar efter bra prestationer inom tävlingsorientering samt i större budkavlar (stafetter). Tränings- och tävlingsverksamhet ordnas även för dem med lite lägre ambitioner och föreningen önskar att alla oberoende av mål trivs. OK77 har rönt uppmärksamhet som en pålitlig fostrarförening men också de senaste 20 åren som en elitförening med framskjutna placeringar både individuellt och i budkavle (stafett). Säsongen 2016 hade föreningen 183 starter i FM-tävlingarna (Finska Mästerskapen) med 8 medaljer (1 guld, 2 silver och 5 brons) som fint resultat. Den stora massan i OK 77 är dock med för motionens och samhörighetens skull. Vi har årligen ca 200 föreningsarrangemang och de yngsta aktiva är under skolåldern medan de äldsta aktiva är närmare 80 år. För juniorer erbjuder vi ca två träningar per vecka. Därtill kommer tävlingar och motionsorienteringar. Alla får och kan vara med oberoende av färdighet, förmåga och språk. För barnen strävar vi efter en trygg samt glad och positiv miljö, där upplevelser, vänner och närhet till naturen betonas. Föreningen bjuder på en trygg och drogfri verksamhet. I föreningen visar vi respekt för varandra, omgivningen och naturen. Klubbens färger är blått, vitt och orange (emblemet uppe på sidan till vänster). Föreningen har specialdesignade orienterings-, tränings- och representationsdräkter och några andra mindre prylar. Orientering är en billig idrott att hålla på med och det behövs inga speciella kläder eller skor för att prova på orientering. På torsdagar arrangerar OK77 motionsorienteringen Länsirastit under våren och hösten. Alla medlemmar får delta gratis i Länsirastit motionsorientering. För mera information se www.ok77.fi. OK 77 har en klubbstuga vid Rojärv (Ruuhijärvi på finska) med alla moderna bekvämligheter och övernattningsmöjlighet. Stugan används i den egna verksamheten, men hyrs också ut (föreningsmedlemmarna får rejäl rabatt vid hyrning för eget bruk). OK 77 i ett nötskal: Tvåspråkig orienteringsförening i huvudstadsregionen Grundad 1977, drygt 300 medlemmar Ordförande: Petri Tötterman (ordforande@ok77.fi, 040-7726530) Juniorernas kontaktperson: Karin Mårtenson (karin@ok77.fi, 050-3846646) Websida: www.ok77.fi Medlemskap i OK 77: Medlemsavgiften för 2016 är 65 € för enskilda personer och 210 € för matlag För medlemsavgiften får man: Gratis deltagande i föreningens evenemang (inkl. motionsorienteringen Länsirastit) Under 20-åringar gratis licens och tävlingsdeltagande