Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

SLÄKTFORSKARNA i NORRKÖPING (SiN)

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "SLÄKTFORSKARNA i NORRKÖPING (SiN)"— Presentationens avskrift:

1 SLÄKTFORSKARNA i NORRKÖPING (SiN)
Vår adress är Schalegatan 7

2 Släktforskarna i Norrköping (SiN) Genealogisk Förening i Norrköping med omnejd
NÅGRA RÅD NÄR DU BÖRJAR SLÄKTFORSKA Att lära känna sina rötter – känslor! Du får: Samhörighet med dina rötter Vetskap om det som berör dig Kunskap om sådant du inte trodde Ny förståelse Du upptäcker fakta du inte kände till Du vill veta mer – men kan bli besviken för att du inte hittar allt Du får nya resmål Du träffar nya vänner och nya släktingar

3 Bäste släktforskare Den här informationen vänder sig till dig som släktforskar och till dig som gärna vill börja släktforska, samt bor i Norrköping med omgivningar. Din förening för att träffa kollegor är: Släktforskarna i Norrköping (SiN) Det är en släktforskarförening med lokal förankring i Norrköping. Vi har en datautrustad lokal där vi bedriver vår verksamhet och du hittar oss på vår hemsida: Vad vill släktforskarna i Norrköping? Vi vill utveckla släktforskarna i Norrköping. Detta gäller kvalitet, innehåll, inriktning och bredd. Vi vill engagera alla åldrar för att få så bred kunskap som möjligt. Detta gäller: medlemsvärvning, utbildning, teknik och själva forskningen. Vi är en ideell förening och medlem i Sverige Släktforskarförbund

4 Medlemmar Det finns idag ett stort antal aktiva som släktforskar i Norrköping med omnejd vilka vi gärna ser som våra medlemmar. Cirka 300 personer är redan medlemmar i SiN. Vi är måna om nybörjare, så att de får rätt hjälp i starten i sin forskning. Vi bedriver själva utbildning och våra värdar är kunniga inom området. Släktforskarna i Norrköpings föreningsidé Vi vill verka som en modern förenig där vi tillvaratar ny teknik och skapar en trivsam atmosfär. SiN verkar för ung och äldre i en miljö av ärlighet, öppenhet och förståelse. SiN vill tillvarata och utveckla kompetens , kunskap och förmåga hos medlemmarna. SiN vill vara alla behjälpliga att verka inom egen eller andras släktforskning och alla skall uppleva ett gott kamratskap. SiN skall tillgodogöra sig senaste vetenskapliga rön och omsätta dessa i praktisk vägledning för medlemmarna.

5 Bli Medlem Medlem blir du enklast genom att komma till vårt Forskarcenter SINNET eller att sätta in medlemsavgiften på vårt BANKGIRO och ange namn, adress, telefonnummer, personnummer och e-postadress. ÅRSAVGIFT 180:- Du får fri tillgång till vårt forskarcenter, Schalegatan 7 i Klingsberg på våra öppettider. Där får du råd och stöd av erfarna släktforskare och har tillgång till forskarprogram, ArkivDigital, Svar och Ancestry, för sökning i kyrkböcker. Vi har även databaser på CD i våra datorer, bl.a. Sveriges dödbok, Sveriges befolkning 1880, 1890, 1900, 1970 och Vi erbjuder kurser och studiecirklar, medlemsmöten, utflyker och studieresor. Det finns också kaffe och kaka till en billig peng. Vi häsar alla släktforskningsintresserade hjärtligt välkomna att besöka vår släktforskarlokal SINNET. På vår hemsida kan du läsa mer.

6 Utbildningsprogram Grundkurs i släktforskning: 8x3 lektionstimmar Fortsättningskurser: Texttydning och Registerprogram Min släkt: 3x3 lektionstimmar Se vår hemsida: Tag sedan kontakt med våra värdar för närmare information! Telefon: 011 – Forskarcenter SINNET öppet: Måndag – Tisdagar – Onsdagar – Obs! Dag före helgdag stängt Adress: Schalegatan 7, Norrköping (ingång norra gaveln) mailadress:


Ladda ner ppt "SLÄKTFORSKARNA i NORRKÖPING (SiN)"

Liknande presentationer


Google-annonser