ANNARS GÅR DET… SÅ HÄR… 

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Studentkontroller Det finns i princip två olika rättsliga regleringar för att skaffa sig information Offentlighetsprincipen Särskilda rättsregler Därutöver.
Advertisements

UPPHOVSRÄTT – vad är det ?.
Personlig säkerhet Vilka regler skyddar vår personliga integritet så att vi inte kränks genom behandling av våra personuppgifter?
Upphovsrättslagen Personuppgiftslagen Offentlighets- och sekretesslagen.
HFF:s P02 Läsprojektet 2015 Ett samarbete mellan Huskvarna bibliotek och Huskvarna FF.
Åk 4 LPP. LÄSFÖRSTÅELSESTRATEGIER Vi ska lära oss hur vi använder läsförståelsestrategier för att bli bättre läsare och få mer glädje av de texter vi.
Debattmatchen. 1. Näthat Näthat är ett stort samhällsproblem. Många som uttrycker åsikter i sociala medier utsätts för hot och kränkande tillmälen. Men.
dw. Källkritik och Historiska Källor Med fokus på hur man tillämpar ett källkritiskt förhållningssätt i studier.
Välkommen! Denna presentation handlar om de tre lagarna: Upphovsrätten, Personuppgiftslagen och Offentlighets- och sekretesslagen. Korta exempel på vad.
LAG OCH RÄTT Brott och straff. Varför behöver vi lagar och regler? Lagarna är till för att : göra det lättare att leva tillsammans. De talar om vad som.
Arkivering av forskningsmaterial Allmänna handlingar ●Handling: framställning i skrift eller bild eller upptagning som på annat sätt kan uppfattas.
Inför labben - Installation av ett operativsystem Copyright © 2006, 2007 Marcus Rejås Rejås Datakonsult Jag ger härmed rätten till alla att nyttja denna.
Hur tänker du kring detta? 1 Du läser något på sociala medier som upprör dig. Du kommenterar och delar inlägget och flera av dina vänner gör samma.
Berättande text Du ska skriva en berättande text. Den här texten skriver du inte till någon speciell person. Du behöver då inte tänka på att skriva hej.
Njörður Sigurðsson, avdelningschef för tillsyn och rådgivning
Bedömningsuppgift 3.
Samverkansträff för enskilda avlopp
Utbildning i hantering av Behovstrapporna
Introduktionskurs om mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer
Musikvideon.
Denna presentation kommer att behandla ett kommande förhållande till så flyktiga kärlekar som - Upphovsrätt - Personuppgiftslagen -
PRV – upphovsrättsundersökning 2017
Svenska Brukshundklubben
Källkritik Källa – är det som finns kvar av det förflutna, det som används som en källa till det förflutna. Historisk litteratur – är framställningar.
Offentlighet- och sekretesslagen
Lagar Astar 2017.
Upphovsrättslagen, PUL, Offentlighets- och sekretesslagen
Välkommen! Denna presentation ska presentera och förklara de tre lagarna: Upphovsrättslagen, Personuppgiftslagen och Offentlighets- och sekretesslagen.
SÅ SÄGER LAGEN… Upphovsrättslagen Marina Kozlova, 2016.
Hej och välkomna! I denna presentation ska jag kort gå igenom 3 viktiga lagar Som är värda att ha koll på om man är egenföretagare.
De tre lagar Inlämningsuppgift 3 del 2
Argumenterande text.
Tre viktiga lagar.
Välkomna I denna presentation kommer jag gå igenom vad olika lagar betyder samt vad den innebär, och hur man kan behöva förhålla sig till dom i mitt.
Introduktionsblocket SSA Ht-17 Den medicinska forskningens regelverk
Att diskutera och argumentera!
Information till alla regionens medarbetare
Uppställning addition utan tiotalsövergång
Dorentina Rama, Linda Jönsson och Desirée Frank
Vad innebär det för oss inom Inner Wheel?
Upplysningen 1700.
Anläggningsarrenden
Hur skriver man en berättande text
Våra medier.
EU:s nya Dataskyddsförordning (GDPR)
Skolwebb för vårdnadshavare
Källkritik.
Övning Tid: 20 minuter Vad är upphovsrätt?.
Hur gör vi? Nyhetsvärdering För vem och varför?
Typiska kännetecken för instruktioner
Övning Tid: minuter Virala konsekvenser.
Individuell energimätning och personuppgiftslagen
Barnkonventionen.
Övning Tid: 20 minuter Upphovsrätt eller fel.
Region Östergötland eller resp kommun
Så här infogar du den här bilden i en egen presentation
Utbildning i hantering av Behovstrapporna
Hur gör vi? Nyhetsvärdering För vem och varför?
G Anpassa den här banderollen med ditt eget meddelande! Markera bokstaven och lägg till din egen text. Använd en bokstav per bild.
Vändagskampanjen 2019 Info för frivilliga
Rättigheter = s. 20.
Vändagskampanjen 2019 Info för frivilliga
Riksdagen.
NY BESTÄLLNINGSPORTAL I JIRA - LADOKBESTÄLLNING
V Anpassa den här banderollen med ditt eget meddelande! Markera bokstaven och lägg till din egen text. Använd en bokstav per bild.
Rapportering av avvikelse och lex Sarah
2018 Liria Ortiz / Peter Wirbing
Manual Sammanställning av enkätsvar.
Så här infogar du den här bilden i en egen presentation
V Anpassa den här banderollen med ditt eget meddelande! Markera bokstaven och lägg till din egen text. Använd en bokstav per bild.
Presentationens avskrift:

ANNARS GÅR DET… SÅ HÄR…  Lagar… MÅSTE FÖLJAS! ANNARS GÅR DET… SÅ HÄR…  Michelle Långström

VIKTIGA LAGAR Upphovsrätten Personuppgiftslagen Offentlighets- och sekretesslagen

UPPHOVSRÄTTEN Skyddar litterära och konstnärliga verk Förbjudet att ta bilder och texter utan att ange källan Man får inte kopiera ett verk utan upphovsmannens tillstånd Det är endast tillåtet att för eget bruk kopiera ett verk Ange alltid källan! Copyrightsymbolen- en symbol för att upphovsrätten skyddar verket!

Personuppgiftslagen Frågor besvarade av 20 personer Tänker du på folks personliga integritet då du använder dig av internet? Känner du till vad man inte får skriva om på internet? Känner du till personuppgiftslagen?

OFFENTLIGHETS- OCH SEKRETESSLAGEN En handling kan omfattas av sekretess om man anser att innehållet kan leda till skada för någon. Offentlighetsprincipen ger allmänheten och massmedier rätt till insyn i statens , kommunens och landstingets verksamhet. Känslig information omfattas av sekretess och man har tystnadsplikt för att skydda personen.

SAMMANFATTNING GÅ IN OCH LÄS OM DU VILL VETA MER: Upphovsrätten: Länk Personuppgiftslagen: Länk Offentlighets- och sekretesslagen: Länk Material av olika slag får inte användas hursomhelst i mitt arbete utan att kolla att tillstånd finns från upphovsmannen. Personuppgifter hanteras med försiktighet och med godkännande från personen det gäller för att skydda den personliga integriteten. Handlingar som innehåller känslig information omfattas av sekretess och man har då tystnadsplikt för att skydda enskilda personer.

Källor & LÄNKAR Bild 1: Fängelse: se.dreamstime.com Länk Bild 2: Sveriges rikes lag: laromteknikstod.se Länk Bild 3: The Pirate Bay: blogg.stenudd.se Länk Copyright: pinterest.se Länk Bild 4: Information till diagram: medielagarochregler.wikispaces.com Länk Bild 5: Videoklipp: www.youtube.com Länk Musik i presentationen: youtube.com-Morning relaxing music Länk Källor: Upphovsrättslagen: Sveriges riksdag, Statens skolverk. Personuppgiftslagen: Datainspektionen, Sveriges riksdag. Offentlighets- och sekretesslagen: Regeringskansliet, Vårdgivarguiden.