Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Denna presentation kommer att behandla ett kommande förhållande till så flyktiga kärlekar som - Upphovsrätt - Personuppgiftslagen -

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Denna presentation kommer att behandla ett kommande förhållande till så flyktiga kärlekar som - Upphovsrätt - Personuppgiftslagen -"— Presentationens avskrift:

1 Denna presentation kommer att behandla ett kommande förhållande till så flyktiga kärlekar som
Upphovsrätt Personuppgiftslagen Offentlighets- och sekretesslagen

2 Upphovsrätt ”Upphovsrätten skyddar konstnärligt skapande som musik, film och litteratur. Skyddet går inte att ansöka om utan uppstår automatiskt när verket kommer till” PRV

3 Det är viktigt att ha någon som ser efter att upphovsrätten efterlevs
Jag är glad att föreningar som STIM och SAMI existerar även om jag i ASTAR- kontext ser att de också är intresseorganisationer. Tillförlitligheten är god, grundad på beprövad erfarenhet.

4 ”Personuppgiftslagen, PuL, trädde i kraft 1998 och har till syfte att skydda människor mot att deras personliga integritet kränks när personuppgifter behandlas.”   Datainspektionen

5 Hur ska jag jobba som uppdragstagare då
Hur ska jag jobba som uppdragstagare då?  Att inte lämna ut personuppgifter utöver vad som är avtalat med kund.  Förvara och spara dina uppgifter om dina klienter på ett bra sätt.

6 Offentlighets- och sekretesslagen
Lag som innehåller bestämmelser om hur bl.a. myndigheter ska agera vid registrering, utlämnande och övrig hantering av allmänna handlingar men också bestämmelser om tystnadsplikt i det allmännas verksamhet och om förbud att lämna ut allmänna handlingar.

7 Grunden i offentlighetsprincipen är den så kallade handlingsoffentligheten. Den går ut på att varje svensk medborgare har rätt att ta del av allmänna handlingar.

8 Tack för uppmärksamheten. Klicka gärna på länk förteckningen!
PRV STIM SAMI Datainspektionen Godman Konkurrensverket Riksdagen- offentlighet sekretesslag Alla bilder och musik är använda med tillstånd av Johan Silvmark Tack för uppmärksamheten. Klicka gärna på länk förteckningen!


Ladda ner ppt "Denna presentation kommer att behandla ett kommande förhållande till så flyktiga kärlekar som - Upphovsrätt - Personuppgiftslagen -"

Liknande presentationer


Google-annonser