Vad gör vi idag? Lek 2 Vad händer idag och varför?

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Hem- och konsumentkunskap på grundsärskolan
Advertisements

Introduktion till filmen Klicka för att se filmen.
HEM- OCH KONSUMENTKUNSKAP
Vad gör vi idag? Lek 1 Vad händer idag och varför?
Pedagogisk planering Brönjaskolan
Lektion 1 Vt-15 Vad vi gör idag?
Vad gör vi idag? Lek 4 Vad händer idag och varför?
Vad gör vi idag? Lek 3 Vad händer idag och varför?
Vad gör vi idag? Lek 1 Vad händer idag och varför?
Vad gör vi idag? Lek 2 Vad händer idag och varför? Tvätta varför då?
Vad gör vi idag? Lek 4 Vad händer idag och varför?
Tallriksmodellen. Vad åt du till frukost, lunch?
Matlagningsmetoder Metoder för hur man lagar mat.
Förmågor & The Big 5. Läroplanen 2011 (Lgr11) Kapitel 2Övergripande mål och riktlinjer 2.1 Normer och värden ex. Varje elev tar avstånd från att människor.
Generell bedömningsmatris i SVENSKA (fortsättning på baksidan)
Muntligt redovisning LUBNA HASHIM. Skolan och elever  Lockeruds skolan i Mariestad  Årskurs 5  Lektioner i Sv, Eng,So och Matematik  Grej of the day.
Matcirkelns budskap Du ska äta allsidigt= med variation. Motsats = ensidigt= Samma livsmedel dag efter dag.
Vårrullar Recept till lektion 3 Receptet fotograferat från Hem- och konsumentkunskap ÅK 6-9 Förlag Interskol.
Elev Här är några av de bilder jag pratade kring första tillfället ni hade HKK-ämnet nu i åk.8.
 Planering 9 lektioner  Bloggen  Våra näringsämnen 3 energigivare.  Tallriksmodellen. Vad åt du.
Åk 4 LPP. LÄSFÖRSTÅELSESTRATEGIER Vi ska lära oss hur vi använder läsförståelsestrategier för att bli bättre läsare och få mer glädje av de texter vi.
Köttbullar sås och potatis Recept till lektion 2 Receptet fotograferat från Hem- och konsumentkunskap ÅK 6-9 Förlag Interskol.
Dagens lektion? Mängd, metod, planera. Mat måltider och hälsa Jämförelser av recept och beräkning av mängder vid matlagning. Skapande av egna recept. Bakning.
SYFTE: Fördjupa er i näringslära/hälsa. Tallriksmodellen & matcirkeln, blodsockerkurva? Resonera/utvärdera måltider?  Lunch: Paj  Sammanfattande test.
Hem- och konsumentkunskap Vt 16 1.Kostproblematik. 2.Planering en tid framöver 3.Z:\allergibra mat klar.pptZ:\allergibra mat klar.ppt.
Hem- och konsumentkunskap Vt 16 1.Vad kostar maten? Helfabrikat, halvfabrikat laga från grunden. 2.Pizza ”hemlagad” vad kostar den? 3.Uppgradera snabbmaten?
Pedagogiska planeringar Hanna Sepp Marcus Granberg Albina Brunosson.
Pizza Recept till lektion 5. Pizza kemiskt jäsmedel = bakpulver kan du nämna 2 till?
Vår meny på eget Slöjd och hemkunskap.
Regiongemensam enkät i förskola och familjedaghem 2016
Pedagogisk planering- Naturkunskap
Lektionsplanering Hanna Sepp.
Kommunikativ förmåga MATEMATIK = SANT!.
Äppelpaj med egen vaniljsås. Sid: 268 och sås 269 HKK- boken
Hem- och konsumentkunskap
Eget arbete? Lektion 3 ht- 17.
Vad gör vi idag? Lek 2 Vad händer idag och varför?
Lektionsuppgift Under dagens lektion kommer ni att delas in i 4 olika grupper där det kommer att lottas ut vilken grupp som får ansvar för vilken av de.
Lektionspass 3 Säsong, miljömärken?
Argumenterande text.
Landstinget i Värmland Förvaltningsorganisation, tjänsteresa och riskanalys (10 minuter) Eftermiddagen
Vecka 37 Tisdag den 12:e september 2017 Dagens namnsdag Åsa Åslög.
Gymnasiearbete 100 p.
Ekonomi och samhälle Introduktion
Vad är sociologi? – en repetition Momentöversikt Vad är en analys?
Iris Rosengren Larsson
Engelska – English Pick a colour…
Programmeringsträff 2. Programmeringsträff 2 Lgr 11 om programmering Centrala innehållet matematik Algebra 1-3 – Hur entydiga stegvisa instruktioner.
Etik- planering.
Atlas Vi lär oss hur vi använder atlasen för att hitta information och tolka olika kartor.
Nätverk för lärare på fritidshem
Strategier för att förstå det vi läser
LPP – HLR HLR och säkerhet
Kommunikationsplan Bilaga 11 till överenskommelsen mellan Hudiksvalls kommun och Arbetsförmedlingen gällande samverkan för att minska arbetslösheten.
Lektion 1 Grönsaker, frukt och bär
Matservice Stockviks SF
Malin Stigemyr Kajsa Urge
Språkförhållanden i sverige och övriga norden
Typiska kännetecken för instruktioner
Betyg i moderna språk nu redan i år 6
Grupper, förtydliga uppgiften, kunskapskrav, sonetter, eget arbete
Ett samarbete mellan biologi, BILD och idrott och hälsa
2. genomföra systematiska undersökningar i kemi, och
Kunskapsprocessen Spånga Grundskola
Bedömning för lärande 31/10
Vad gör vi idag? Vad händer idag och varför? Matlagningsprov ½ gruppen. Ta med dig recept och anteckningar om du ska laga mat, är du kamratbedömare tar.
Vad måste jag kunna? SFI kurs D.
1/2 Ditt namn och datum: Namn på den du har samtalet med:
Gymnasiearbete 100 p.
Djuren möter ungdomskulturen
Presentationens avskrift:

Vad gör vi idag? Lek 2 Vad händer idag och varför? Läxförhör redskap (redskapsjakten) Metoder Tärna, slanta, koka, sjuda, riva, ansa Pastasallad Hygien i köket DISKA Vilka knivar använder du. Arbetsblad som läxa

Lektionspass 2 Centralt innehåll               Centralt innehåll Recept och instruktioner och hur de kan läsas och följas samt vanliga ord och begrepp för bakning och matlagning. Bakning och matlagning och olika metoder för detta. Planering och organisering av arbetet vid tillagning av måltider och andra uppgifter i hemmet. Kunskapskrav för betyget E i slutet av årskurs 6 Eleven kan tillaga enkla måltider och genomföra andra uppgifter som hör samman med måltiden, och gör det med viss anpassning till aktivitetens krav. I arbetet kan eleven använda metoder, livsmedel och redskap på ett i huvudsak fungerande och säkert sätt.

Vilka metoder? Tärna slanta koka sjuda Riva ansa https://youtu.be/ 1W6rrnZCzkQ

Dagens fråga Tomat , gurka, morötter är det grönsaker eller rotsaker?