Vad gör vi idag? Lek 3 Vad händer idag och varför?

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Planering, genomförande av undervisning och bedömning enligt Lgr 11
Advertisements

Betyg och bedömning.
Tips när du planerar måltider
Hem- och konsumentkunskap på grundsärskolan
Skriftliga omdömen och betygssättning i praktiken
Ekologiskt fotavtryck och miljömärkningar
Informationscentrum för Ekologiska Produkter
Året som Om en familj som vill leva mer miljövänligt
Enskild uppgift: 1. Vad är mänskliga rättigheter för något?
Lokal pedagogisk planering
Centrala innehåll och kunskapskrav
Centrala innehåll och kunskapskrav
HEM- OCH KONSUMENTKUNSKAP
Centrala innehåll och kunskapskrav
Centrala innehåll och kunskapskrav
Idrott och hälsa År 6 VT 2014 Linda Johansson.
Kunskapskrav betyg E Geografi åk 6
Stad. Stad- ett geografiskt område som kännetecknas av:  Typ av rättslig status: juridisk definition  Typ av markanvändning: funktionell definition.
Mat.
Reseproduktion och försäljning
MAT Vad väljer jag? Hälsa Ekonomi Miljö.
6,44 billioner km bort. 6,44 billioner km bort.
Fördjupad utvärdering 2015 Fokusområde Hållbar konsumtion
Förstå, jämföra och föreslå åtgärder Centrala ord och begrepp
BETYGSKRITERIER I GEOGRAFI
Vad gör vi idag? Lek 1 Vad händer idag och varför?
Pedagogisk planering Brönjaskolan
Tema: Hållbar utveckling
Marknadsföring och försäljning
Lektion 1 Vt-15 Vad vi gör idag?
Vad gör vi idag? Lek 4 Vad händer idag och varför?
Vad gör vi idag? Lek 3 Vad händer idag och varför?
Miljövän naturligtvis
Vad gör vi idag? Lek 2 Vad händer idag och varför? Tvätta varför då?
Vad kan du göra för att minska ditt ekologiska fotavtryck?
Betygskriterier Idrott & Hälsa
Vad gör vi idag? Lek 4 Vad händer idag och varför?
Hållbar utveckling - förmåga 1 i biologi.
Välkomna Klassbloggen Lärare i klassen Skolrådsrepresentanter
Näring - hälsa SYFTE: Fördjupa er i näringslära /hälsa.
Tallriksmodellen. Vad åt du till frukost, lunch?
Ekonomi och konsumentkunskap Syfte och kunskapskrav Åk.9.
Hem- och konsumentkunskap Vt 16 1.Kostproblematik. 2. Laktos, gluten, diabetes, demi-veg, lakto-veg, lakto-ovo-veg 3. Redovisningar idag. Efter att du.
Syfte: Att utveckla förmågan att värdera dina val och handlingar utifrån H E M Kunskapskrav: Konsekvensförståelse för att kunna göra smarta val samt kunna.
Vårrullar Recept till lektion 3 Receptet fotograferat från Hem- och konsumentkunskap ÅK 6-9 Förlag Interskol.
SYFTE: Fördjupa er i näringslära/hälsa. Resonera/utvärdera måltider?  Lunch: Pannkaka?  Sammanfattande test lektion 47  Det som vi främst kommer att.
MÅLSÄTTNING - Att sätta mål för det du ska göra. VARFÖR SKA VI SÄTTA MÅL? Vet du inte vart du ska kan du inte planera vägen dit… För att nå ett bra resultat.
Elev Här är några av de bilder jag pratade kring första tillfället ni hade HKK-ämnet nu i åk.8.
Köttbullar sås och potatis Recept till lektion 2 Receptet fotograferat från Hem- och konsumentkunskap ÅK 6-9 Förlag Interskol.
Dagens lektion? Mängd, metod, planera. Mat måltider och hälsa Jämförelser av recept och beräkning av mängder vid matlagning. Skapande av egna recept. Bakning.
SYFTE: Fördjupa er i näringslära/hälsa. Tallriksmodellen & matcirkeln, blodsockerkurva? Resonera/utvärdera måltider?  Lunch: Paj  Sammanfattande test.
Av: Sanna Andersson Vet du att.. I SVERIGE SLÄNGS DET ÖVER TON, FULLT ÄTBAR MAT I SKOLORNA VARJE ÅR DETTA MOTSVARAR VAD 2000 ELEFANTER VÄGER TILSAMMANS.
Hem- och konsumentkunskap Vt 16 1.Vad kostar maten? Helfabrikat, halvfabrikat laga från grunden. 2.Pizza ”hemlagad” vad kostar den? 3.Uppgradera snabbmaten?
Pedagogiska planeringar Hanna Sepp Marcus Granberg Albina Brunosson.
Pizza Recept till lektion 5. Pizza kemiskt jäsmedel = bakpulver kan du nämna 2 till?
Veckans fördjupning handlar om något som kan finnas på till exempel mat. Vet du vad? Lös den kluriga rebusen så får du en ledtråd.
Träna svenska A och B Häfte 10 Mat och dryck En matsedel Matsedel
Miljö Ekonomiska Sociala
Veckans fördjupning handlar om en sorts mat. Vet du vilken
Hem- och konsumentkunskap Lek 2
Självbedömning Idrott och Hälsa ÅK 6
Eget arbete? Lektion 3 ht- 17.
Vad gör vi idag? Lek 2 Vad händer idag och varför?
Vad gör vi idag? Lek 2 Vad händer idag och varför?
Lektionspass 3 Säsong, miljömärken?
Ange vilken/vilka dimensioner av hållbar utveckling är
Momentbeskrivning Geografi Naturens förutsättningar för jordens befolkning, år 7 Jordens klimat- och vegetationszoner samt på vilka sätt klimatet påverkar.
Geografi / samhällskunskap
Hållbar utveckling.
Vad gör vi idag? Vad händer idag och varför? Matlagningsprov ½ gruppen. Ta med dig recept och anteckningar om du ska laga mat, är du kamratbedömare tar.
Presentationens avskrift:

Vad gör vi idag? Lek 3 Vad händer idag och varför? Vad menas med miljömärken? https://www.youtube.com/watch?v=nCHonm VlGW8&t=5s Miljömärknings guide http://www.hallakonsument.se/miljo-och- hallbarhet/handla- hallbart/markningsguiden/

Du ska lära dig om några olika miljömärken, ekologiska fotavtryck, virtuellt vatten mm. Hur? Genom att svara på instuderingsfrågorna i det häfte som du får samt göra en mindre undersökning på ngn av våra affärer. Sedan kommer ett muntligt förhör att hållas lektion 4 .

Syfte med uppgiften: värdera val och handlingar i hemmet och som konsument samt utifrån perspektivet hållbar utveckling. Centrala innehållet: Miljö och livsstil Hur livsmedel och andra varor produceras och transporteras och hur de påverkar miljö och hälsa. Hur man kan hushålla med och ta vara på livsmedel och andra förbrukningsvaror i hemmet. Kunskapskrav för betyget E i slutet av årskurs 9 Eleven kan föra enkla och till viss del underbyggda resonemang kring konsekvenser av olika konsumtionsval och handlingar i hemmet utifrån frågor som rör en hållbar social, ekonomisk och ekologisk utveckling.

Produktion och transport av mat och andra varor. Du ska söka information om några varor: Ris, pasta, matvete, apelsiner, äpple (2 sorter), bananer, nötkött, kyckling och såpa. Välj 5 st Livsmedel/vara Produktionssätt /land Transportsätt och sträcka Annan miljöpåverkan