Äppelpaj med egen vaniljsås. Sid: 268 och sås 269 HKK- boken

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Hem- och konsumentkunskap på grundsärskolan
Advertisements

Introduktion till filmen Klicka för att se filmen.
Vecka 45 Experiment På måndagen kom Bibbi med en kasse. Vad kan det vara i den? Bibbi hade köpt en maskin som hette moster Hulda. Vad gör man med den ?
HEM- OCH KONSUMENTKUNSKAP
BBQ nuggets med tomat- och mangosallad - 4 portioner 1 pkt Hälsans Kök BBQ nuggets Tomat- och mangosallad 2 mango 5 cm skalad gurka 4 plommontomater 1.
Smulpaj med äpplen Vad vi behöver: Fyllning: 6 äpplen msk socker
Hem- och konsumentkunskap Lektion 3
Mat och hälsa åk 6.
GOURMETBULLAR OCH KORV MED VINÄGERBRÄSERAD KÅL OCH SÖTSTARK SENAP 4 portioner 1 pkt Hälsans Kök Gourmetbullar 1 pkt Hälsans Kök Cocktailkorv 1 dl grönsaksbuljong.
Vegetariska recept Borlänge november 2014.
Våga vegetariskt Gång 4. Dagens upplägg 8:00-9:00 Finns det några miljöfördelar med vegetariskt? Fundera i grupp och redovisa kort. Kika på bloggen; vad.
Learning Study i Ämnet matlagningskunskap
JOHANS FAVORITFISK.
Vad gör vi idag? Lek 1 Vad händer idag och varför?
Pedagogisk planering Brönjaskolan
Lektion 1 Vt-15 Vad vi gör idag?
Vad gör vi idag? Lek 4 Vad händer idag och varför?
Vad gör vi idag? Lek 3 Vad händer idag och varför?
Chokladmuffins.. med vaniljgrädde. ingredienser Chockladmuffins med Vaniljgrädde ! 10–12 muffinsformar 100 g mörk choklad, i bitar 200 g rumsvarmt smör.
Krossa, smälta, riva, garnera
Äppelpaj med egen vaniljsås. Sid: 268 och sås 269 HKK- boken
Vad gör vi idag? Lek 4 Vad händer idag och varför?
Tallriksmodellen. Vad åt du till frukost, lunch?
Matlagningsmetoder Metoder för hur man lagar mat.
Elevråd på SFI vad är det?. Du som är elev på SfI har möjlighet att påverka din utbildning. Det betyder att du kan tala om vad som fungerar bra och vad.
Matcirkelns budskap Du ska äta allsidigt= med variation. Motsats = ensidigt= Samma livsmedel dag efter dag.
Vårrullar Recept till lektion 3 Receptet fotograferat från Hem- och konsumentkunskap ÅK 6-9 Förlag Interskol.
Elev Här är några av de bilder jag pratade kring första tillfället ni hade HKK-ämnet nu i åk.8.
Åk 4 LPP. LÄSFÖRSTÅELSESTRATEGIER Vi ska lära oss hur vi använder läsförståelsestrategier för att bli bättre läsare och få mer glädje av de texter vi.
Köttbullar sås och potatis Recept till lektion 2 Receptet fotograferat från Hem- och konsumentkunskap ÅK 6-9 Förlag Interskol.
Dagens lektion? Mängd, metod, planera. Mat måltider och hälsa Jämförelser av recept och beräkning av mängder vid matlagning. Skapande av egna recept. Bakning.
Utrota ungdomsfylleriet i Östersunds kommun Drogförebyggare Håkan Fransson1.
SYFTE: Fördjupa er i näringslära/hälsa. Tallriksmodellen & matcirkeln, blodsockerkurva? Resonera/utvärdera måltider?  Lunch: Paj  Sammanfattande test.
Hem- och konsumentkunskap Vt 16 1.Kostproblematik. 2.Planering en tid framöver 3.Z:\allergibra mat klar.pptZ:\allergibra mat klar.ppt.
Friluftsliv Lite inspiration... Lite inspiration... Lite inspiration...
Hem- och konsumentkunskap Vt 16 1.Vad kostar maten? Helfabrikat, halvfabrikat laga från grunden. 2.Pizza ”hemlagad” vad kostar den? 3.Uppgradera snabbmaten?
Pedagogiska planeringar Hanna Sepp Marcus Granberg Albina Brunosson.
Pizza Recept till lektion 5. Pizza kemiskt jäsmedel = bakpulver kan du nämna 2 till?
Vår meny på eget Slöjd och hemkunskap.
Förebyggande av skador inom idrott
Gulaschsoppa och lite konsumentekonomi.
Hem- och konsumentkunskap
Vad gör vi idag? Lek 2 Vad händer idag och varför?
Vad gör vi idag? Lek 2 Vad händer idag och varför?
4 saker att tänka på Energibehov Energibalans Kvalité Timing.
Elevråd på SFI vad är det?.
Elevråd på SFI vad är det?.
Lektionspass 3 Säsong, miljömärken?
Vecka 37 Tisdag den 12:e september 2017 Dagens namnsdag Åsa Åslög.
Formativt lärande.
Vad är det här?.
Regiongemensam elevenkät 2016
Atlas Vi lär oss hur vi använder atlasen för att hitta information och tolka olika kartor.
Friluftsliv.
Matservice Stockviks SF
Malin Stigemyr Kajsa Urge
Typiska kännetecken för instruktioner
TÄVLINGSMOMENT SIMNING
Varifrån kommer alla sopor – och vad händer sedan?
Regiongemensam elevenkät 2016
CHILI-CHORIZO-GRYTA MED SPAGHETTI
Vad gör vi idag? Vad händer idag och varför? Matlagningsprov ½ gruppen. Ta med dig recept och anteckningar om du ska laga mat, är du kamratbedömare tar.
Kanderade mandlar 200 gram mandel 2 msk vatten 4 msk socker
Jenny Henriksson Hushållningssällskapet
Regiongemensam elevenkät 2016
Hur vet vi det vi vet om historia?
TÄVLINGSMOMENT SIMNING
Ugnsbakad panerad kyckling
Auberginerullar Tillagad med MandoChef Tillagning: Ingredienser
Alla har rätt till Go´fika!
Presentationens avskrift:

Äppelpaj med egen vaniljsås. Sid: 268 och sås 269 HKK- boken Läsa recept! Äppelpaj med egen vaniljsås. Sid: 268 och sås 269 HKK- boken

Termer/metoder och redskap Vi fortsätter med olika redskap och kökstermer. Mat, måltider och hälsa Jämförelser av recept och beräkning av mängder vid matlagning. Skapande av egna recept. Bakning och matlagning och olika metoder för detta. Hur valet av metod påverkar arbetsprocessen och resultatet. Planering och organisering av arbetet vid matlagning och andra uppgifter i hemmet. Redskap och teknisk utrustning som kan användas vid bakning och matlagningoch hur dessa används på ett funktionellt och säkert sätt. Kunskapskrav för betyget E i slutet av årskurs 9 Eleven kan planera och tillaga måltider och genomföra andra uppgifter som förekommer i ett hem, och gör det med viss anpassning till aktivitetens krav. I arbetet kan eleven använda metoder, livsmedel och utrustning på ett säkert och i huvudsak fungerande sätt.

Vaniljsås. 1 ägg 1 msk socker 1 tsk potatismjöl 2 dl mjölk ½-1 msk vaniljsocker

Gör så här. 1. Ta fram en liten kastrull 3. SJUD blandningen på låg värme tills såsen tjocknat. Den ska INTE koka. Häll upp såsen i en skål och vispa tills den svalnar. Smaksätt med vaniljsocker. 2. Blanda ägg, socker, potatismjöl och mjölk i en kastrull. 4. Rör hela tiden.

Äppelpaj. I filmen gör Maria 2 pajer, men vi gör en i en ugnsfast form. https://www.youtube.com/watch?v=ymCsOpfWOSs Ugnsfast?

Ingredienser Smuldeg 1 ¼ dl vetemjöl 2 tsk socker 50 g margarin Fyllning. 2 äpplen 1 msk socker ½ tsk kanel (valfritt) Sätt ugnen på 225 grader. Över och undervärme. Smörj en ugnssäker form. Lägg ingredienserna till degen i en skål. Blanda snabbt ihop med fingertopparna. Skala, ta bort kärnor på äpplet. Skär i tunna skivor. Lägg äpplena i formen. Strö kanel och socker över. Smula över smuldegen. Ställ formen MITT i ugnen. Grädda i ca 15-20 min.