Välkommen till Grönt kort kurs Träff 2.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Svenska Ridsportförbundet
Advertisements

LICENSUTBILDNING Välkomna! 1.
Hålltider för dagen 9.00 Kaffe 9.30 Inledning, start
Vår förening - Så kan du vara med och påverka!
SPORT SPORTEN FYLLER STORA ARENOR Göteborg Horse Show – åskådare Falsterbo Horse Show åskådare Stockholm International Horse Show.
- Vikten av att kunna sälja in sin idé
FÖRARINFORMATION Södermanland-Västmanlands Bilsportförbund 1/21 VÄLKOMMEN !
”Hur gör vi varandra bättre” IFK TUMBA FOTBOLL Ledarutveckling
Farligt spel – Inte bara ett arbetsmiljöproblem
Utbildningstrappa för NTRK´s ridgrupper Miniknattar/ Ridlekis/ 30- minutersgrupp För våra yngsta elever handlar det mer om att umgås med hästar under ordnade.
Följ reglerna..?! Vanliga frågor –Till överdomaren –Till hoppdomaren –Till sekretariatet TR gemensam TR dressyr TR hopp.
Vi i NRK behöver företag med långsiktiga ambitioner för att vi tillsammans kan utveckla framtidens ledare.
TÄNK TILL VÄRDEGRUNDSMATERIAL 2014.
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Norrstyrelsen [ ] BILD 1 Norrstyrelsen Ideell förening med uppgift att förbereda bildandet av en sammanhållen norrländsk.
2 föreningar en anläggning. Tibro Hästsportklubb Bildades 2010 Antal medlemmar 2011, 50 st. Antal lic.ryttare 2011, 29 st. Har i dag ingen anläggning.
SVENSKA SKIDFÖRBUNDET Tävlingsregler, nyheter inför säsong
Dagens program Genomgång av delproven från förra gången Code of conduct - Horsemanship Tillåtet eller ej? Doping m.m. Redovisning av läxan. Olika grenar.
Hej alla glada elever och föräldrar i Östadkulle Ridklubb! Vi har nu uppdaterat medlemsregistret och fått tillgång till allas mailadresser. Syftet med.
Välkommen till Grönt kort kurs Träff 2.
Danssporten Vill Värdegrund, vision och riktlinjer för svensk danssport.
1 Mångfald Hur leder man en arbetsgrupp som präglas av mångfald ?
V RETAGYMNASIETS H ÄSTFÖRENING Ungdomssektionen. V AD Ungdomssektionen är där vi ungdomar kan vara med och bestämma. Där kan vi vara med och påverka resten.
I ponnycupen åker en ridskolas elever till en annan ridskola för att tävla på deras ponnyer. Det är samma ponnyer som går för båda lagen. Antalet matcher.
Dagens program Presentation av gamla och nya deltagare Utdelning av böcker. Redovisning av tävlingsbesöken Fortsatt arbete med hopptävlingar genomgångar.
Lektionsmaterial Inför ert deltagande i Energikicken 2015.
det-stora-problemet Coacher, lagledare, funktionärer och styrelse arbetar helt.
Mer information hittar du på Gruppindelningar i ridskolan: Lektionstider på ridskolan alla vardagar: Grupp 1Kl – Grupp.
Att arrangera WE-tävling. Ansöka om tävling Alla arrangörer ska ansöka om tävlingar i TDB (Tävlingsdatabasen). Ansökan ska ske i god tid. För WE finns.
Priser: 150 för barn som inte tar kortet, 400 för medlemmar som löser licens för UBRK 2016, gäller även föräldrar till ryttare 500 för medlemmar som.
Västergötlands Ridsportförbund Lagseriemöte För arrangörer, lagledare och ryttare Vara 22/
Dagens program Ridsportsförbundets organisation Vad gör förbundet? Vad gör distriktet? Hur fungerar en ridklubb? Delprov Grenar och funktionärer Genomgång.
SVENSKA RIDSPORTFÖRBUNDET. Förbundsstämman Förbundsstyrelsen Utskott Disciplinnämnden Juridiska utskottet Djurskyddsutskottet Marknadsutskott Säkerhetsutskott.
Dagens program Presentation av gamla och nya deltagare Redovisning av tävlingsbesöken Fortsatt arbete med hopptävlingar, vi varvar genomgångar med arbete.
GULDHJÄLM SVEMOS ORGANISATION  C:\Users\Linus\Documents\Ydre Mk\CROSS\Svemo\SVEMO Organisation.pdfC:\Users\Linus\Documents\Ydre Mk\CROSS\Svemo\SVEMO.
Vad är Future Factory? En satsning för alla som har drivkraften.
UPK-systemet Vägen från elev till ridinstruktör. Elev Eleven börjar rida på ridskolan.
Måndag 7 mars Vecka Hästens reaktioner Clinic där vi går igenom hur hästen kan reagera i olika situationer och hur.
Lagtävlingar Tips och råd för lagledare Lagledaren utses av klubben, ska vara lämplig för uppgiften. Gärna två stycken. Ser över intresset för lagtävlingar.
Sunderby SK - en värdefull förening -. SISU Idrottsutbildarna – Sunderby SK Lilla Sundis Cup 2012 (fotboll) SSK:s styrelse Sprids till övriga sektioner.
Tränarpolicy - Allmänt Vi lever upp till AIK-stilen i allt vi gör, både på och vid sidan om planen, spelare, ledare och föräldrar. Åsikter om hur jag som.
Grundläggande utbildning Del 1. Dessa grundregler gäller för medlemmar i Svenska Kennelklubben (SKK) och dess medlemsorganisationer från och med
LJUSGRÖNA KORTET För dig som vill rida Pay and Jump/Ride på lektionshäst och inte har Grönt Kort.
Välkommen till Grönt kort kurs Hösten 2016 hos UBRK.
Sportkörning-vad är det?
ETT VIKTIGT MÖTE OM DITT BARNS IDROTTANDE
Nya spelregler gäller från den 15 mars 2017
Välkomna! Att tävla för Bulycke RF Bohus Cupen och Division I
ETT VIKTIGT MÖTE OM DITT BARNS IDROTTANDE
Tips för det praktiska ledarskapet
Banan SoT 15.9 Presentera en bana i bästa skick
ETT VIKTIGT MÖTE OM DITT BARNS IDROTTANDE
Spelare: P11, F11/10/09 Tränare: Spelare i P04, F03/04
Välkommen till Grönt kort kurs träff 3 Hösten 2017 hos UBRK.
ETT VIKTIGT MÖTE OM DITT BARNS IDROTTANDE
Välkommen till Grönt kort kurs träff 4 Hösten 2017 hos UBRK.
OBS! Lägg gärna in er föreningslogga på denna sidan!
Välkommen till Grönt kort kurs träff 1 Hösten 2017 hos UBRK.
Kommunikationspolicy för MASK
Värdegrund Micke Renberg Cup
Idrottens Antidopingreglemente
Nya tillstånd och tydligare krav i IVO:s tillsyn från 1 januari 2019
Ungdomsdomarutbildning 5-7 manna
OBS! Lägg gärna in er föreningslogga på denna sidan!
Vision Vi ska fortsätta att vara en av de ledande ridskolorna i landet med en verksamhet som riktar sig till alla - från nybörjare till tävlingsryttare.
VÄRDEGRUND/ SÄKERHET/ BEMÖTANDE
UTVECKLINGSGRUPP & TÄVLINGSGRUPP
Vision Vi ska fortsätta att vara en av de ledande ridskolorna i landet med en verksamhet som riktar sig till alla - från nybörjare till tävlingsryttare.
HOPPTÄVLING Söndag 10 Februari Klass 1: Clear round 20 – 50 cm
Välkommen till Grönt kort kurs träff 1 Hösten 2018 hos UBRK.
Presentationens avskrift:

Välkommen till Grönt kort kurs Träff 2

Att göra tills idag: Förbereda en redovisning av ”din tävling” Besöka en tävling och lösa arbets- uppgifterna Förbereda en redovisning av ”din tävling” Skaffa en inloggning i TDB Skaffa gärna ett intyg på ridkunskap.

Dagens program Redovisning av tävlingsbesöken (cafeterian) Vi börjar med ett stationssystem med fyra stationer om 10 minuter Redovisning av tävlingsbesöken (cafeterian) Anläggningsskiss (utomhus) Skugga en ryttare (ute och inne) Bakom kulisserna (sekretariat) Träff med Helena (dressyrdomare) direkt efter sista starten ca 15. Samt prisutdelning. Praktiskt inför en hopptävling. Genomgång med banbyggaren och domaren. Mer om dressyrtävlingar. Ledstjärnor, Code of conduct Delprov Uppgifter till nästa gång = titta igenom foder- och prylförråden alternativt kataloger.

Berätta om den tävling du besökte! Vilken klubb? Tävlingstyp? Berätta något om framridning m.m. Berätta något från själva ritterna. (Startsignal, antal hinder, bedömning m.m.) Berätta något om vad domaren eller någon annan funktionär gjorde. Hände det något speciellt som du vill berätta om? Skulle du vilja tävla själv hos den här klubben? Varför/varför inte?

Tävlingar Klubb Inbjudning Lokal Regional Nationell Elit

Att tävla dressyr Ca 19.50-20.10

Klädsel Klädsel under ritten är riddräkt med huvudbonad sporrar. Riddräkt består av ridkavaj, ridbyxor och ridstövlar samt ljus polotröja eller ljus skjorta med ljus krage, vit slips eller vit plastrong. Handskar bör bäras. T.o.m. regional tävling får stövlar bytas mot skor + chaps och sporrar är inget krav. Från och med Msv A får ryttare som fyllt 18 år byta hjälmen mot hatt. Fr.o.m. MsvA får ryttare tävla i frack. Säkerhetsväst får bäras. Avslutning på dressyren. Glöm inte ponnysporrar! Om vi hinner gör vi en frågesport.

Hästen ska ha nummerlapp. Träns används i ponnyklasser och t.o.m. Lätt A:4 för häst. I Msv C:1-Msv B:3 får ryttaren välja kandar. Därefter ska kandar användas. Tillåtna bett finns på bild i TR II. Sadel med vojlock och mellanlägg är tillåtet. Inga hjälpmedel ovanpå sadeln. Förgjord och sadelgjordstunnel är tillåten. Häst får ha svansrem t.o.m. lokal tävling. Ponny får dessutom ha förbygel och brösta. Hästen får inte pyntas med rosetter och blommor. Knoppar, flätor och mönsterrykt är tillåtet. Flugluva om tillstånd getts av överdomaren. Inga benskydd och inget spö under ritten, men de får användas på framridningen. Spö 100 cm P och 125 cm H. Vem får rida fram ponnyn/hästen? Får man ha några hjälpmedel?

Hästen Jag behandlar alla hästar med respekt Jag hanterar hästen på ett sätt som jag kan stå för och som jag är stolt över inför omvärlden Jag behandlar alla hästar med respekt Jag ser till att hästen finns i en trygg- och säker miljö och jag reagerar om den far illa Jag tränar och tävlar i samspel med hästen och kräver inte mer än vad vi har förutsättningar att klara av Jag ansvarar själv för att öka min kunskap och kompetens om hästen

Människan Jag bekräftar och berömmer andra Jag visar respekt för alla människor Jag bekräftar och berömmer andra Jag berättar öppet och tydligt om jag har olika uppdrag och roller Jag är en god förebild för ridsporten Jag tar ansvar och agerar om någon bryter mot våra regler

Inom all hästsport är omsorgen om och omvårdnaden av hästen av ”CODE OF CONDUCT” 1. Inom all hästsport är omsorgen om och omvårdnaden av hästen av yttersta vikt. 2. Hästens välbefinnande skall alltid komma i första hand, före krav från uppfödare, tränare, ryttare, ägare, hästhandlare, organisatör, sponsorer, media och funktionärer. 3. Hästens hälsa och välfärd måste garanteras vid all hantering av hästen såväl som vid all veterinär behandling. 18.45-18.50 tills med nästa två

4. Högt ställda kvalitetskrav på fodermedel, hygien, hälsa och säkerhet för hästen måste uppfyllas. 5. Tänk på hästens närmiljö. Ventilation, utfodring och vattning måste fungera tillfredsställande. Detta gäller också under transport av hästen. 6. Det är viktigt att ständigt verka för ökad utbildning och ökade kunskaper om hästhållning och träning. 7. För hästens bästa är det viktigt att ryttaren är kompetent och kunnig och dessutom i god fysisk kondition.

8. Hästen är en levande varelse och detta måste beaktas vid all ridning och träning. Metoder som FEI och Svenska Ridsportförbundet anser olämpliga får inte användas. 9. Svenska Ridsportförbundet skall på ett lämpligt sätt kontrollera att medlemmar, ridklubbar och distrikt värnar om hästens välfärd. 10. De nationella och internationella bestämmelser som gäller inom ridsporten beträffande hästens hälsa och välfärd måste följas inte bara under tävlingar utan också under träning. Tävlingsregler och bestämmelser måste ständigt granskas för att säkerställa hästens välbefinnande. Horsemanship

Olämpligt uppförande och olika påföljder Mom 191 Bestraffningar 1. Förbundsbestraffningar Straff som kan utdömas är: • tillrättavisning • böter på högst 250 000 kronor för förening samt böter på 200–20 000 kronor för enskild • avstängning lägst en vecka och högst två år eller för tiden intill dess ett visst antal tävlingstillfällen annars skulle ha förekommit för den felande. Avstängningen får åläggas enskild person och innebär att denne inte får: • delta i tävling och/eller uppvisning. • utöva uppdrag i den sportgren inom vilken förseelsen har begåtts. I avstängning kan även ryttarens/hästägarens hästar inkluderas. 2. Tävlingsbestraffningar Straff som kan ådömas är: • Muntlig tillrättavisning • Skriftlig Varning • Böter på 100–1 000 kronor • Avstängning. I sådan avstängning kan även ryttarens/hästägarens hästar inkluderas.

Oproportionerligt ekipage

Och nu blir det några delprov! .

Tack för idag! Glöm inte din läxa. Nästa träff är 4/12, 15.00-19.00