Idrottsrörelsens mål är att vara till för alla, men det fungerar inte i praktiken Det saknas mycket kunskap om NPF inom idrotten Unga med NPF har rätt.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
2-årigt samverkansprojekt
Advertisements

Spelarutbildningsplan Östergötlands FF
Regional tillväxt på alla nivåer Region Västerbotten utvecklar nya metoder för flernivåsamverkan Peter Hedman Projektledare Regional.
© Copyright APeL 2004 Hanne Randle Delaktighet för hållbar utveckling Reflekterande arbetsplatser i Karlstad, Forshaga och Grums kommun För.
Fokusspår 5: Lokala resultat av den nationella föräldrastödssatsningen – erfarenheter från tre projekt i Västra Götalands län Från ord till handling -
Kopplingen mellan utredning och behandling – vad är det?
hållbar utveckling över gränserna
Motivation Arbete Glädje Idrott Cooperation
Utvärderingar av föregående programperioder visar:
STANNA Ett projekt för ökat stöd och delaktighet i etablering i Gävleborgs, Jämtlands och Västernorrlands län Projektet STANNA ska utveckla mottagandet.
Nationell spridningskonferens Karlstad Barns rätt på rätt sätt – folkrätt i praktiken Var med och stärk barnets rättigheter!
Välkommen till ESF:s seminarium
VAD ÄR EN STUDIECIRKEL? INTRO
Folkbildning som del av energi- och klimatstrategi.
Välkommen till årets Ordförandeseminarium 4 – 5 oktober 2014 Här möts vi som vill göra skillnad! 1.
Kartläggning av stöd- och ledningsprocess
om strategisk påverkan och lärande utvärdering Västsverige mars 2010
ÅRJÄNGS KOMMUN Välkomna till Fokusgrupp i Projektet CREARE VIVERE finansierat av Europeiska Socialfonden.
Mervärden och aha-upplevelser
TUNA-projektet.
Idrottslyftet Idrottlyftets syfte ”Idrottslyftet ska stärka och utveckla världens bästa barn- och ungdomsidrott så att fler flickor och.
Självutvärdering av projekt
VÄLKOMNA!. Presentation Porträttet Film ”Om engagerad 2.0” Vilka förväntningar har du på denna utbildning?
JH Skyttesportförbund Agenda VadTidVem Inledning/presentation 10 minJH SSF/Leif Fakta om idrottsrörelsen Sverige och i länet 30 minLeif JH.
Fler flickor Stockholms Bandyförbund. Stockholms Bandyförbund Vision 2016 Samtliga ungdomsklubbar har en omfattande flickverksamhet Stockholm dominerar.
Kvalitetsutveckling - administrativa processer
GRUPPUTVECKLING & INDIVIDUTVECKLING
Kommunikationsplan för ----
Projekt LÄRMODELLER II vt ht 2016
Svensk Idrotts Studie- och Utbildningsorganisation.
Min skola Bedrivs år Riktar sig till elever med NPF på högstadiet och gymnasiet Anhöriga och skolpersonal är också målgrupper i projektet.
Musikkompendium Test. Musikkompendium Test 2 Musikkompendium Test 3.
Välkomna! Förbundsledare april. Vad skulle nu projektet innehålla? * Utbildning * Mentorskap * Praktik.
MÅLSÄTTNING - Att sätta mål för det du ska göra. VARFÖR SKA VI SÄTTA MÅL? Vet du inte vart du ska kan du inte planera vägen dit… För att nå ett bra resultat.
Svensk Innebandys Utvecklingsmodell ”SIU” Så många som möjligt, så länge som möjligt.
Lagledarutbildning Sköndals IK SISU Idrottsutbildarna.
Ordförandekonferens 2015 Föreningsutveckling i samarbete med Upplands Fotbollförbund.
Samhällsorientering för nyanlända. Förordning om samhällsorientering för vissa nyanlända invandrare (SFS 2010:1138) 11 § Länsstyrelserna ska främja och.
Attraktiv Hemtjänst Välkommen till introduktion i Äldres behov i centrum! 4 november 2015.
IF Friskis&Svettis Kalmar Verksamhetsplan
Sunderby SK - en värdefull förening -. SISU Idrottsutbildarna – Sunderby SK Lilla Sundis Cup 2012 (fotboll) SSK:s styrelse Sprids till övriga sektioner.
Välkommen till Föräldramöte P03 lag 4-6. Spångamodellen Spånga IS Fotboll är en förening vars syfte är att, utifrån Fotbollens spela lek och lär, bedriva.
Barns Röst. För och med: Barn med NPF år och yrkesverksamma inom BUP & Hab Mål: Ökad delaktighet i den egna vården Av: Riksförbundet Attention i.
Riksförbundet Attention: Vi är en intresseorganisation för personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) Vi företräder våra medlemmar.
Föräldramöte Team Agenda Cuper Seriespelet Lagindelningarna, lätt och medel Nästa år nivåer Stämning /attityder Närvaro Utvecklingssamtal/teori.
Kultur- och språkanpassad hälsoinformation Steg 2 Datum:
Verksamhetsidé för Kalix Handboll Varför finns vi? För vems skull finns vi? Vad erbjuder vi? Vilka värden skapar vi? Verksamhetsidé Kalix HK är en förening.
Bilder från utvärderingen av ”IT för skolledare” 2003.
Vi tar Bollen Samarbetspartners
Level Up steg 2 & 3.
Föräldra- och spelarmöte Brunflo FK P-04/05
VÄLKOMNA SPELARMÖTE SAMTAL KRING DEN GÅNGA OCH KOMMANDE SÄSONGEN. TA LAGET FRÅN BRA TILL BÄTTRE.
Välkomna till denna presentation av projektet Idrott för alla.
Samtalsterapeut direkt
Spelarmöte F-11 Välkomna!
Bild av esf-projektets tänkta process och målgrupp
Välkommen!.
Bättre brukarinflytande 2017
Center mot våldsbejakande extremism (CVE)
ATTENTION! Nelli Kalnak, leg logoped, PhD
”Med barn i Nordost” - ett utåtriktat och föräldrastödjande projekt i Angered och Bergsjön Amina Abdullahi, Linn Arbeus och Astrid Lindström.
Kerstin Blom Bokliden, SKL och Malin Åberg Aas, Svenska FN- förbundet
KUNGSBACKA IF FÖRÄLDRAGRUPPEN 2018.
JIK F08/09 Föräldramöte
Välkomna till denna presentation av projektet Idrott för alla.
Våra mål för säsongen 2018/2019 Vi vill förmedla att Innebandy är en rolig sport Vi ska ha roligt när vi träffas på träningar och matcher Våra tjejer ska.
TORSÅKERS IF Socioekonomiskt bokslut 2018.
Interreg eTeam Personalens upplevelse av digitalisering och ny teknik
Framtidens fritid och civilsamhälle
Att vara idrottsförälder FC Gute PF 05/06 18 mars 2018
Presentationens avskrift:

Idrottsrörelsens mål är att vara till för alla, men det fungerar inte i praktiken Det saknas mycket kunskap om NPF inom idrotten Unga med NPF har rätt till att få ta del av de positiva effekter som idrott och föreningsaktiviteter innebär Varför behövs ett idrottsprojekt?

”Jag har spelat fotboll och då måste man vara i lag, passa och anpassa sig till de andra. Det passar inte mig. Jag gillar mer att träna själv.” ”När jag dansar glömmer jag allt annat i hela världen. Då är jag bara jag. Det är så skönt.” ”Att bara få höra nej, nej, nej, fel, fel från alla håll sätter sig på självkänslan Citat från boken Dolda utmaningar ”Utifrån min kliniska erfarenhet som psykolog skulle jag säga att personer med adhd mår extra bra av träning

Om projektet

Projektets mål är att…

…skapa förutsättningar för att unga med NPF i högre grad ska kunna delta i idrottsverksamhet och föreningsliv Öka medvetenheten hos idrottsföreningar om vad NPF-problematik innebär Skapa exempel på samverkansmodeller på kommunal nivå. Under projektet ska vi…

Konsolidera samverkansgrupper (bilda fokusgrupper) med berörda individer Kartlägga och sprida goda exempel Behovsundersökning genom intervjuer och enkäter Utbildningsinsatser Detta gör vi genom att…

Projektet genomförs i tre steg STEG 1 2 3

Projektet genomförs i tre steg STEG 1 Behovsundersökning Kartläggning Dialog med målgrupperna Sprida Goda exempel Ta fram en film

Projektets genomförande STEG 1 2 Praktisk test av samverkansmodeller Framställning av "bruksanvisning” Pilotutbildning Idrott för alla kommer att testas i fokuskommunerna Ta fram en webb-portal

Projektet genomförs i tre steg STEG Skapa förutsättningar för att samverkansprojekten lever vidare i kommunernas regi Nå ut med projektets kunskap Engagera nya fokuskommuner Sprida projektet

Tack för mig!