Syfte med uppgiften: Att skapa kunskap om konstformen graffiti, om dess framväxt, vad den står för och dess teknik. Du tränar utöver modern textning även.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Att hålla lektion i ämnet Idrott & Hälsa
Advertisements

Rudolf Antoni SOM-institutet Göteborgs universitet Teatern i samhället.
Ringa video- samtal med datorn
Det medeltida styrelseskickets uppkomst och funktion.
Metodstöd.
Läsfrämjande inom studieförbunden Kultur i Väst
Skapa ideala kundprofiler
Årskurs 8 Entréskolan vt 2013
Så gör du.  Namn  Arbetsplats/Yrke  Fritidsintresse   En bra bok/film 5 SNABBA Kaffe – The Bil –
Att skapa världar och leda rollspel
Reportagets delar Rubrik Underrubrik Ingress Brödtext Mellanrubrik
Ett arbetsområde om poesi
Känner du igen denna logotyp? 1.Ja 2.Nej 3.Kanske?
Fredssamling Stigtomta 2014.
Ta ställning och handla!
UPPSATSSKRIVNING ENTRÉSKOLAN
Niklas Olsson Sps3d. Mina intressen Som ni säkert redan har sätt så brinner jag för golfen, därför tillbringar jag en hel del av min vakna tid på eller.
Att övertyga ! Disposition och mall.
Ordkunskap Ord och begrepp som används för att uttrycka känslor, kunskaper och åsikter. Ords och begrepps nyanser och värdeladdning.
Teckna din seriefigur.
1. Var förberedd och ha ett tydligt budskap!
Bild- och medieanalys Leena Saraste: Beirut.
Vad är gatukonst/graffiti?
Hippie Flower Power.
Video Games The movie. E -Ni ska välja ett spel som är er favorit. -Ni ska förklara varför den är just er favorit -Hur kan spelet utvecklas i framtiden.
Tips - vad ska du tänka på när du svarar på läsfrågorna?
Samhällets ojämlikhet
Att Skapa Serier.
Kärnan i all kommunikation
Några exempel från Steve Jobs.
Av: Malin, Alexander, Manne och Carolina.
Islam.
Politisk Geografi.
Mattias ”Stafen” Englin 2015
NE.se Ale Kommuns avtal. Syn på kunskap  Hämta information  Söka svar  Lita på fakta.
Studieteknik – Konsten att plugga mindre Fredrik Stenmark Plugga hårdare.
BIOMIMETIK ANN-KRISTIN JONSSON George de Mestral  I början av 1900-talet levde en liten pojke i Schweiz som hette George de Mestral. Han älskade.
Elever läser. Luke och Freebody Kodknäckande praktiken – förstå samband mellan talade ljud och skrivna symboler. Textdeltagande – semantisk förståelse,
+ Etiska begrepp. + Etik och moral I valet om vad som är rätt eller fel visar vi vår moral Rätten till abort Dödsstraff Donera sina organ Ska man förlåta.
R EDOVISNINGS AFFISCH V ETENSKAPLIG POSTER. A FFISCHEN Affischen är en sammanfattning av en kurs eller projekt för att väcka intresse och ge en snabb.
Segregering - integrering. Etnocentrism – egna kulturen som måttstock Kategorisering – kategorisera människor, risk för vi/dem Etnicitet – social tillhörighet,
Mot utanförskap.
Rädda klassrummet.
ANTIKA GREKLAND.
Djuren möter ungdomskulturen
Konsten att läsa skönlitteratur
För en annan grupp är det den enda värld de verkligen kan
Region Skåne Förvaltningsgrupp för Digital Diktering
Frihet Åk 8 hösten 2015.
Staffan Thorström, Slestadskolan, Linköping –
Föräldra- och spelarmöte Brunflo FK P-04/05
6. Hur påverkas politikerna?
KÄLLKRITIK En metod.
Delmoment 1: Rapport över sociala webben
Samhället och individen
Montage - konstverks mening Är sambandet mellan bilder eller texter
Ale Kommuns avtal NE.se.
2013 – ÅK1 – version 1.
En vetenskaplig poster Carolina Klyftig Flink, RN Msc1-3, Folke Ohlsson Urs PhD2-3. (1) Centrum för klinisk forskning (2) Primärvårdens FoU-enhet (3)
I sagans värld.
Vi har fått mycket pengar från stadens kulturfestival för barn och unga KUL1415 och det skall vi använda på kultur .
Mardrömmen för photoshopanvändaren…
Den ryska revolutionen
Djuren möter ungdomskulturen
Guernica av Pablo Picasso
TEKOPP.
Att skapa intyg för en aktivitet i Digiresan Som ett bevis på sina nya kunskaper ska varje deltagare efter genomförd aktivitet få ett intyg. För att.
Muhammed och Koranen.
Hej användare! Välkommen till nya mallar.
Hej användare! Välkommen till nya mallar.
Presentationens avskrift:

Syfte med uppgiften: Att skapa kunskap om konstformen graffiti, om dess framväxt, vad den står för och dess teknik. Du tränar utöver modern textning även färglära och utryck genom att kombinera text och bild. Men framförallt att låta fantasin och kreativiteten flöda!

Movietime Anaconda in English : Graffiti Om graffiti och gatukonst. Graffitihistorikern Steve Grody guidar oss genom Los Angeles och visar oss så kallade tags, throw ups och masterpieces som representerar hela den moderna graffitins historia. I Berlin möter vi Roland som i sin gatukonst skapade en fiktiv figur - Lindas ex - som engagerade stadens invånare under flera år och som höll på att ta knäcken på sin skapares hälsa. Dessutom besöker vi en känd graffitivägg utanför U2:s gamla studio på Windmill Lane i Dublin och tar reda på vad folk på gatan egentligen tycker om konstverken.

”Tags, throw ups och masterpieces” Tag är en mindre, enfärgad, kalligrafiskt utformad spraysignatur. Throw-up är en något större version av Tag bestående av en ytterkonturlinje och med högst två färger. Piece (förkortning av masterpiece) är en fullt utvecklad graffitimålning i stort format, vanligen med en bokstavsbild i wildstyle i centrum, inramad av tecknade figurer, med bakgrund och signatur, systematiskt utförd i flera lager av olika färger, gärna också med en så kallad "second outline" runt bokstavsbilden.

”Peace, love and unity” – fred, kärlek och solidaritet är grundläggande ideal inom Hip Hop kulturen som graffitimåleriet ofta tillhör. Målarna tänker ofta på hur samhället och världen ser ut. Budskapen är ofta emot rasism, det omänskliga i samhället och inskränkande auktoritet. Därför handlar deras bilder ofta om sociala och globala problem – om våld, om, droger, om förtryck, om krig, om miljöförstöring…

Uppgiftsbeskrivning v.12-21: 1.Välj ut ett personligt namn- en ”TAG”, glöm inte att namnet ska ha betydelse för dig. Skissa fram din ”TAG” med blyerts på ett A4-papper. Bokstäverna kan vara runda, mjuka, hårda, slingrande, expansiva, kantiga mm. 2.Gör en ”Throw up”, t.ex. av orden peace, love. 3.Nu är du redo att göra en ”Masterpiece”. Du kan t.ex. texta några rader ur en låttext, dikt eller filmcitat, tolka en låttext genom en bild etc. Ta t.ex. texthäftet eller internet till hjälp och låt fantasin flöda, först i blyherts på ett A4. När du känner dig nöjd fyller du i med svart tusch och sen kopierar du upp din bild till A3 och lämnar in den första bilden för inscanning… för vidare redigering i datorn. Dags för färgläggning av din A3-piece, bearbeta hela bilden! Signera bilden med din ”TAG” och lämna in senast fredag v21. En del av era masterpieces kommer vara med på en utställning senare. Lycka till!