Attityd med Prové. Kareby IS har fått förmånen att bli nominerade att ingå i projektet ”Attityd!”, som drivs av verksamhets- och organisationsutvecklingsföretaget.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
januari : Fotboll februari : bloggen och Basket boll mars : Bord tennis april : Skriva projektet för fototävling.
Advertisements

Förskolan Körsbäret Handlingsplan Ht-10, Vt-11
På väg! GK & GDF & SGF i samverkan. Inom Svensk golf finns SGF,GDF och Klubbar. Idag sker inte ett optimalt samarbete med spelaren i centrum… Vi vill.
Stockholmsenkäten 2012 Temarapport: Droger och spel Grundskolans årskurs 9 Elevundersökning i årskurs 9 och gymnasieskolans år 2.
Nya Vikvalla - en aktivitetsplats för alla presentation för kommunen fredagen den 26 september 2008.
Näsets SK Den vinröda tråden !. Näsets SK Vision och målsättning Vision Näset är en förening för alla som vill träna och spela fotboll. Vi satsar på både.
©GÖTEBORGSREGIONENS KOMMUNALFÖRBUND IT-piloternas utbildning Månad 1 Månad 2 Månad 3 Månad 4 Introduktion och utbildning,Praktik 3 dagar/vecka,
FÖRELÄSNINGSSERIE FÖR FÖRÄLDRAR FÖRELÄSNINGSSERIE FÖR FÖRÄLDRAR och personal som arbetar med barn och ungdomar Hösten 2003 BENGT GRANDELIUS Författare.
FRAMTIDSBARN IV Detta är... En fortbildning av pedagoger mot ett forskande arbetssätt med IT-stöd.
EBP Barn o unga Kunskap till praktik Psykiatri Funktions hinder Bättre liv E-hälsa Regional stödstruktur Våld i nära relationer Koh I Noor Barn och unga.
Att rekrytera ledare - hur gör man egentligen. …om ledarrekrytering Fundera över vilka ni vill ha som ledare. Om ni inte vet vilka ledare ni vill ha,
Mer idrott till fler! Riksidrottsförbundet har av regeringen fått 500 miljoner kronor för satsningar på idrottens barn- och ungdomsverksamhet i det som.
Allt var bättre förr! Eller? NEJ. Vad det bättre förr? Bättre poliser och snällare tjuvar.
Föreställning och föreläsning Ledarutbildningar Grupputbildning och workshop.
Berga hem- och skola. Därför en hem- och skolaförening! En ideell och fristående förening som aktivt arbetar för samarbetet mellan föräldrar-skola-samhälle.
Barn som anhöriga Barn känner på sig allvaret, fantasier kan vara otäckare än sanningen Barn behöver information och stöd Ofta handlar det om att stödja.
Göteborgsregionens kommunalförbund: Ale|Alingsås|Göteborg|Härryda|Kungsbacka|Kungälv|Lerum|LillaEdet|Mölndal|Partille|Stenungsund|Tjörn|Öckerö Bakgrund.
Västerbottens Idrottsförbund Studieförbundet SISU Idrottsutbildarna Välkomna till SDF DIALOG 2010.
Upptaktsträff Inför sommaren Agenda Inledning Presentation av styrelse, tränare, kansli, föräldragrupp och ungdomsgrupp Hemsidan Träning/Tävlingar.
Workshop värdegrund USLK Klubbstugan
DM läger 2013 Uppsala Slalom Klubb Björnrike
Utvecklingskonferens Eskilstuna september 2013 Redovisning - föreningsenkät.
Den ”blå-vita” tråden POLICY FÖR SOLLEFTEÅ GIF FF I samtliga lag uppmuntrar vi till juste spel, följer fotbollens regler, respekterar domarens beslut och.
 Sedan 1956  200 st aktiva spelare i 14 lag  en förening för både pojkar och flickor Ludvika Handbollsförening.
Qviding ungdom 2009 Ungdomsutskottet. Vi skall bli bäst i Sverige på att utveckla & utbilda våra ledare, tränare och spelare. Vision Qvidings ungdomsutskott.
Utbildningsplan för Arvika Volleyboll Syftet med planen fram till 2011: Att klubben alltid skall ha minst den kompetens vad gäller tränare,
Barn till föräldrar i missbruks- och beroendevård Jonas Raninen
En storstadsskolas drogförebyggande arbete VÅGA VÄGRA DROGERÄGRA DROGER.
Drog policy ALKOHOL- OCH DROGPOLICY Som idrottsförening har vi ett stort socialt ansvar för vår verksamhet och hur vi formar idrottens attityder. Syftet.
Föräldramöte F 08/09 30 September Policy, spelarutbildningsplan; hur jobbar BK Höllviken med flickfotbollen? 2.Höstens planering: Tjejcupen,
Välkomna till föräldramötet för P Kringledammen.
UC+, vad är det? - UC+ är en förkortning av Utvecklingscentra Plus. - UC+ är en del av Utvecklingscentra Uppsala, en operativ enhet i samverkan med Upplands.
Ledarträff Kringledammen 31 januari, Glädje – Utveckling - Gemenskap Agenda Intro – frågor att diskutera?? Fotbollsspelaren från KAREBY IS? Säsongen.
Föräldramöte 8/9. Personal Idrott: Mats Hemkunskap: Eva Textilslöjd: Annika Musik: Joa Resurs: Catrin Matematik: Gunilla Träslöjd: Filip.
VÄLKOMNA Föräldramöte P07 14 april Agenda Presentation av ledarstab och ansvarsområden 2016 Träningar 2016 Matcher 2016 Teambuilding Föräldraengagemang.
Vi är en idrottsförening med spets, bredd och mångfald. Vi som föreningen vill ge dig en chans att utvecklas hos oss. Föreningens värdegrund är glädje,
Föräldramöte Agenda Avsluta 2013 Målsättning Adolfsbergs IK Målsättning/Vision AIK P05 Organisation (detta skall vara klart idag!) Säsongen.
P06-BLÅ Fotboll Föräldramöte 16/ Agenda Kort presentation av ledarna Nya P06 blå Värderingar Truppen 2015 Träningstider Sanktan Cuper 2015 Inför.
Föräldramöte Floda Boif F05 22 februari Agenda  Allmän information  Träningstider  Träning => Utveckling  Seriespel 2016  Planerade.
FÖRÄLDRAMÖTE 11/ HFF P 01. INNEHÅLL UNDER KVÄLLEN Blå Tråden Läget i laget Regler för spelarna/laget Uttagning till matcher Medlemsavgiften Cup.
Åsa FöräldraForum Info inför läsåret 2010/2011. Det här är Åsa FöräldraForum Vi föräldrar som tillsammans med skolledningen vill påverka och genomföra.
Verksamhetsidé för Kalix Handboll Varför finns vi? För vems skull finns vi? Vad erbjuder vi? Vilka värden skapar vi? Verksamhetsidé Kalix HK är en förening.
RÖDA TRÅDEN Att erbjuda så många barn, ungdomar och vuxna som möjligt att vara aktiva i Sköndals IK. ”Så många som möjligt, så länge som möjligt”. Sköndals.
Åsa IF Stiftelsen Dunross
Föräldramötes mall, Välkomna till en ny säsong i vårt underbara gäng!
Ledarträff Kareby Hed 21 augusti, 2016.
VARMT VÄLKOMNA! Vi börjar med… Närvaro Presentation av styrelse
IS Halmia, 2017 och i framtiden
Föreläsningar hösten 2013 Föräldrar Emellan
IS Halmia - Verksamhetsplan
Tyresö Judo & Ju-jutsus föräldramöte
Agenda Söderköpings IK PF03 Föräldramöte 19/3
FAIR PLAY 2011 Syfte Fair-Play utbildning Vi vill ha en attityd hos våra barn och ungdomar som präglas av respekt för fotbollens regler och en stolthet.
Vi tar Bollen Samarbetspartners
Våra Värdegrunder.
V älkommen K I C K O F F
Obbola IK.
V I S I O N Bättre, Starkare och Roligare Sigtuna IF Fotboll
Riksförbundet Attention
Certifiering av fotbollsföreningar i Uppland
Information kring klasslagsfotbollen
Föräldrainformation F7 2018
Hur skapar man ett bra samhälle med hjälp av civilsamhället?
REGIONSUTVECKLING I Frölundas sportsliga målsättningar ingår att ”ta ett ansvar för utvecklingen av ishockeyn i regionen”. Med regionen menas.
Värdegrund KKIS- framtagen 2014
Välkomna till föräldramöte VIK P09:1
Summering försäljningar från okt -17 -> (preliminära siffror…)
Sammandrag Värdförening
REGIONSUTVECKLING I Frölundas sportsliga målsättningar ingår att ”ta ett ansvar för utvecklingen av ishockeyn i regionen”. Med regionen menas.
Ledarträff Ungdomsledare
Presentationens avskrift:

Attityd med Prové

Kareby IS har fått förmånen att bli nominerade att ingå i projektet ”Attityd!”, som drivs av verksamhets- och organisationsutvecklingsföretaget Prové. Provés samarbetspartners i ”Attityd!” är ”Friends”, som jobbar mot mobbing och ”Vakna!”, en ideell förening i Ale som jobbar mot droger. Totalt är vi 14 föreningar i hela göteborgsregionen som är med i projektet, där vi bl.a. erbjuds kartläggning och värdegrundsarbete, kartläggning kring mobbing i våra lag, utbildning till våra ledare och föreläsning om droger, som riktar sig till ungdomar, ledare och föräldrar. Syftet är att fostra snälla och friska ungdomar som växer till starka personer genom att skapa ett kompissamhälle och hålla ungdomar borta från droger och kriminalitet. Vi ser mycket fram emot att under 2015 arbeta med dessa frågor.

Vad händer under 2015 – preliminär tidplan: Våren: Planering 2015 Webbaserad kartläggning mobbning i varje lag – mars/april. (från 11år – och för fotbollen mellan 13/4-27/4-2015) Redovisning till styrelse och ledare av resultat (anonymt). (resultat redovisas preliminärt 26/5-2015) Hösten: Utbildning om mobbning till ledare av ”Friends” (preliminärt september 2015) Föreläsning om droger till ledare, föräldrar och äldre spelare av ”Vakna” Workshop värdegrund Utbildning ambassadörer (fyra stycken tillfällen med start i maj 2015, 2-3h vid varje tillfälle. Utbildning sker hos Prové i Gbg) Planering 2016 (ambassadörerna och Prové tillsammans)

Vad innebär detta för mig som förälder? Kareby IS arbetar aktivt med att motverka mobbning i våra lag genom kartläggning och utbildning av våra ledare. Vi ges alla möjlighet att få kunskap om droger av ”Vakna”. Vi lär oss se riskerna och mönstren för missbruk av en inspirerande föreläsare. Föreningen söker två personer som brinner för dessa frågor och är intresserade av att hjälpa oss i detta arbete framöver. Utbildning till ambassadörer ges av Prové, tillsammans med andra föreningar. (Meddela ledaren om intresse finns. Ledaren tar kontakt med styrelsen - Linda Andersson)