Piteå stadsbibliotek. Om Piteå stadsbibliotek Piteås stadsbibliotek är ett allmänt bibliotek som är lokalt utplacerat. Eftersom att biblioteket är hopbyggt.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Frågor som vi brottats med
Advertisements

Skolbibliotekets hemsida Vad finns där… Hjälp till skolarbeten.
Om att läsa på annat sätt Jenny Nilsson, TPB Äppelhyllor – en dag om specialmedier Göteborg
IPad grundkurs.
Barnanpassad utredning
Kommunbiblioteket Självklarhet eller första val?.
Ljudbok eller talbok? • Ljudböcker – kommersiell produkt för alla som vill läsa.
Varför är det bra med talböcker?
VI SKA FÖLJA OLLE EN HELT VANLIG DAG I SKOLAN FÖR ATT SE VAD HAN GÖR MED SKOLANS DATORER.
Gå till första sidan Med användarna i fokus Användarundersökning som utgångspunkt för vidareutveckling av sökguide Borås Blekinge Tekniska Högskola.
Vi är den lilla skolan mitt i city med nära till allt!
Företagsservice på bibliotek
BARNS RÖSTER OM INTERNET
Från vaggan till graven med talböcker
E-bläcket. E-bläcket är ett läs- och teknikprojekt för ungdomar i åldern år i Kungälvs kommun som pågick från februari 2010 fram till våren 2012.
ÖSTRA LUGNETS SKOLBIBLIOTEK. Till biblioteket kommer alla elever schemalagt varje eller varannan vecka. Vi börjar alltid med en samling i Mysen där eleverna.
Det industriella genombrottet
Från information till interaktion
Hela världen i ett bibliotek på Odengatan
Projektet IT-coacher 2013 Enkäter angående intresset av IT-utbildning för seniorer gjordes i kommunerna Lidköping, Götene och Munkedal. De som svarade.
Demokrati och hur Sverige styrs
ROLIGT. FRAMTIDS- UTMANING Nya lösningar Kunskap om olika yrkesområden.
Av: Johan, Adam och Caroline =)
Introduktion till matematik studierna på LTH
Att skriva källförteckning
1. Uppgiften presenteras
Hur tänker 90-talisterna och vad vill de ha? 1. 2.
HelGe-biblioteken NIO KOMMUNER – ETT BIBLIOTEK
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Färgelanda bibliotek Kvalitetssäkring Låntagarenkät.
Skräddarsytt bibliotek Presentation av Bibliotek
Stöd till en evidensbaserad praktik för god kvalitet inom socialtjänsten – brukarmedverkan vid brukarundersökningar inom LSS • • SKAPAD.
©Else-Britt Hellström
1:a tillfället. vi går till biblioteket där Anna presenterar Kubbes museum. Hon läser boken och vi få se film på datorn. 2:a tillfället. Vi läser boken.
Välkomna!. En dag på biblioteket 2500 besökare – vad gör ni? Läser tidningar o tidskrifter Deltar i medspråkargrupp Pluggar Lånar Lyssnar på ett bokprat.
Läsplattor på Göteborgs stadsbibliotek. Därför startade vi  Stort intresse  Ge låntagarna chans att pröva på riktigt  Marknadsföra bibliotekets e-böcker.
BokID Jonas, Johanna och Linda IDmb 05. Framtidens bibliotek Bibliotekskänsla Tidlöshet Tidlöshet Unikt ställe Tekniken finns dolt Kunskap och böcker.
Det är en exempel av framtidens datorer men före jag riktigt går in på det ska jag berätta om för i tidens datorer! Framtidens Datorer!
Bibliotek
Förmedling på webben. Vad tycker barnen? Hittar barn till våra lästips?
Grekerna.
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Vem är jag? Jag är en 17 årig kille som bor i mitten av Värmlands skogarna, i en stad som heter Kristinehamn. Jag har 2 småbröder och 1 storebror.
Elev loggbok.
Vad är landstinget? I Värmland finns tre sjukhus. De finns i Arvika, Karlstad och Torsby. Det finns cirka 30 vårdcentraler. Några är landstingets och några.
Låna pengar direkt? Pengar fattas för det mesta kan man tycka. Åtminstone fattas de just då de behövs som mest. Hur många gånger har du fått försaka något,
När jag var liten fanns det BÖCKER hemma hos oss Mamma LÄSTE HÖGT och jag LÄSTE SJÄLV Vi PRATADE om böckerna vi båda hade läst.
En genomgång av nya funktioner Introduktion till appen från Inläsningstjänst.
Massmedia. Vad är massmedia? Olika medel för att sprida information, t ex:  Tidningar  Tv/radio  Reklam  Internet.
Veronica Snellman, Finland, Övriga Norden –
När jag var liten fanns det BÖCKER hemma hos oss Mamma LÄSTE HÖGT och jag LÄSTE SJÄLV Vi PRATADE om böckerna vi båda hade läst.
Vad är 1177 Vårdguiden?.
BARNS RÖSTER OM INTERNET
LIV & HÄLSA UNG Örebro län.
Dela läslust Dalarna 3-4 april 2017.
Biblioteksbesök Låna skönlitteratur.
Spontana boksamtal Om att arbeta läsfrämjande under bemannad tid på ett meröppet bibliotek.
5. Vem gör beslut till verklighet?
3. Ska inte alla få vara med?
Hur kommer du till skolan? Vilka (skol)ämnen tycker du om?
Måndag den 22 januari 2018.
2013 – ÅK1 – version 1.
Hela världen i ett bibliotek på Odengatan
Elevråd på SFI vad är det?.
Elevråd på SFI vad är det?.
Vad är 1177 Vårdguiden?.
Elevråd på SFI vad är det?.
E-böcker i Västra Götaland
ingenjör Karin Andersson, Studie- och yrkesvägledare, Sfi sandviken
Bubblan i Bibblan Bibliotopia 2019 Robert Hagström Enhetschef Bibliotek och Bubblan samt Folkhälsostrateg.
Presentationens avskrift:

Piteå stadsbibliotek

Om Piteå stadsbibliotek Piteås stadsbibliotek är ett allmänt bibliotek som är lokalt utplacerat. Eftersom att biblioteket är hopbyggt med Nolia så grundades det år 1962 av en man i Lindköping där han tyckte att vi i Piteå behövde få någon form av en mässa. Biblioteket uppkom dock senare. Piteås stadsbibliotek blir mest besökt av hög och lågstadier elever från Chrisitinaskolan samt normalmskolan. Det jobbar 8 bibliotekarier där och det är öppet från klockan nio till klockan sex på kvällen.

Piteå stadsbibliotek i framtiden Biblioteket i framtid vill uppnå att elever samt folket i allmänhet vill lära sig mer genom att läsa där och låna böcker. Eftersom att dom flesta böckerna har filmer nu eller finns att läsa på internet så är det väldigt få gånger det kommer folk för att låna böcker. Att utveckla ett bibliotek är svårt, men för att få flera ungdomar intresserade brukar dom från biblioteket åka runt i kommunen med bokbussar för att fler barn runt omkring byarna ska få hitta böcker och ta sig till bibilioteken.

Information om bibliotekarier Att vara bibliotekarie kan vara rätt kul, det är ett väldigt lugnt jobb som inte kräver så mycket springa runt. – Eva Personligen tycker jag att rundvandringar med elever kan vara kul, att visa dom vad som finns i biblioteket och hur man söker på datorerna. Vi brukar även ha högläsning för förskoleklasser som kommer på besök ibland. - Annkatrin

Slutsatts För att sammanfatta allt som allt så vill bibliotek uppmana allmänheten att komma till bibliotek och låna böcker istället för att läsa dom hemma på internet eller ljudböcker. Att vara bibliotekarie kan vara ett ganska avslappnat jobb samt ganska skönt. Jag tycker att fler personer i allmänheten borde läsa fler böcker istället för att kolla på filmen eller ha en ljudbok, känslan av att läsa en bok är mer avslappnande än att stirra in i en skärm.