Dags för sommar. Tips 1 o Byt i tid. Vinterdäcken har en mjukare gummiblandning som är avsedd för kyla och även om det inte är olagligt att använda dubbfria.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Råd till barn och föräldrar
Advertisements

Sammandrag i bildspelsform Du kan ta dig igenom hela bildspelet med piltangenterna eller med musen. Du kan även välja avsnitt genom att klicka på de olika.
Socialdepartementet Äldreomsorgen får gott betyg Nöjdhet för omsorg i särskilda boenden i riket 2008, 2010, 2011 Källa: Socialstyrelsen, Nationella brukarundersökningen.
Spara el Enkla och konkreta tips på hur du kan banta din elräkning!
Energigivande näringsämnen
Ekologiskt fotavtryck och miljömärkningar
Servicekunskap Lektion 1 s 7-14
BEANS NÖJD KUND INDEX (e-survey undersökning)
Bilresan till fjällen. Hos familjen Förberedd: ”- Imorgon ska vi åka till fjällen och då måste vi förbereda oss. Det är bra att titta på väderleksrapporten.”
Kortare text Vår butik är Svanenmärkt! Miljön, klimatet och en hållbar utveckling är frågor som ligger oss nära. Därför har vi tagit steget till att.
Punktprevalensmätning Trycksår och Fall
Att skriva en artikel.
Fakta att kunna resonera kring Nyckelhålet s Kolhydrater s
Nytt golv av finaste furu
Komplexa tal inför Laborationerna
Poängbedömning för A,B och C klass Av Fredrik Johnson
Privat pensionssparande
Privat pensionssparande. Spara själv? Ska det verkligen behövas?
Den bibliske mannen del 2
Tanka Byta hjul Fylla på spolarvätska Hitta information om vilka vinterdäck som är bäst Detta är exempel på olika PROCESSER som man kan behöva kunna.
Klimatförändringarna
Vinterdäcks lag 2013 Gällande under vinterdäcksperioden 1/12 – 31/3 för svenska och utländska fordon. Lastbilar och bussar över 3.5 ton: Lägsta tillåtna.
 uppför dig schysst mot andra,  följ inte med okända personer hem,  tro inte på allt som folk säger  lämna inte ut personliga saker som nycklar, lösenord,
Att hålla sig ren och fräsch
Kartminne En serie bilder som ger övning av ”rutinen” Tänk på: –Vart är jag på väg? –Varifrån är kontrollen lättast att ta? –Vilken är sista säkra? –Förenkla.
Krafter Vad är kraft? Finns det olika sorters krafter?
Styckeindelning.
Vi kommer att ta upp: Har vår skola grön el?
Energigivande näringsämnen
Semester – vad gäller? Syftet med materialet är att klargöra rättigheter gällande semester.
Vår hållbara skola. Vi kommer att ta upp: Grön el Hur man kan minska energianvändningen Bra energikällor för uppvärmning av vatten och el Vad vi har valt.
Bilresan till fjällen. Hos familjen Förberedd: ”Imorgon ska vi åka till fjällen och då måste vi förbereda oss. Det är bra att titta på väderleksrapporten.”
Meteorologi Vad bli det för väder?.
Den viktiga måltids- ordningen. Vad är regelbunden måltidsordning? Att vi äter på relativt fasta tider Att det inte går för lång tid mellan måltiderna.
Tips och tricks! VIKTIGT!!! Läs tips sidorna innan du börjar med din presentation.
ATT TÄNKA PÅ NÄR DU REPRESENTERAR VÅR BRANSCH Studiebesök för årskurs 6-9.
Föräldramöte F04 -minnesanteckningar 4 maj Träningar Måndag och onsdag 18-19:15 Kalendern på laget.se hålls uppdaterad!
TK Intraprenad Verkstadsdelen
Hagaströms SK - Fotboll Box Gävle Telefon: Fax: Hemsida: Bankgiro.
Torrträning 2016 Världscup, Arosa Schweiz del I
Trafik i vinterväder Illustrationerna är bl.a. hämtade ur NTF:s bok Rätt och vett i trafiken, illustratör Sara Mazetti- Nissen, FormForm och ur Trafikverkets.
Dags för vinterdäcken. Välj bra vinterdäck o Leta efter de egenskaper som du tycker är viktigast och gör ett klokt val.
ÖVNINGSBANK – PASSNING & MOTTAGNING STEG 1: Individuell träning passningar 1. Cirkelträning – PassningarTränarcirkeln Inlärningsfas med fokus på passningstekniken.
Beställning - Slutenvård. Tryck på vårdtagarens namn eller personnummer för att påbörja beställningen.
Medlemsenkät Vilka frågor tycker du är viktigast att Vårdförbundet arbetar med Inriktningsmål och operativa mål vårdförbundet avd Gävleborg
Workshop 2: Skapa egna e-tjänster och skicka ärenden till era patienter.
INLEDNING Presentera dig själv, dagordningen och eventuell information om möteslokalen. BESTÄM DISKUSSIONSNORMER Gå igenom “grundregler” för diskussionen.
1 Grannsamverkansinfo Lidingö sommaren Sommar och semester ! Inbrotten i bostad ligger fortsatt på samma nivå som föregående år, inbrotten i villa.
Östersunds städ.
151 dagar kvar… Nummer 5 vecka
Ska du lämna anbud eller utföra arbete för Renova AB?
Träningspass 3 (passning, bollkontroll,anfall)
Vi har inlett ett samarbete med Intersport denna säsong.
Framtidens välfärdslösning
Och vecka 8 A BE LJUD ® BrucElvis
Analyserade alternativ
Checklista Panel-PC Co-Driver 3.0, version 1.1.
VIKTIGT!!! Läs tips sidorna innan du börjar med din presentation.
-Rutten en viktig bisak
Bullerby-Cup 28 (29) Juli-1 Augusti 2010
Hur klonar man i Photoshop??
Energimärkning av däck 1222/2009
LATHUND BLODOMLOPPET 2017 Gå in på
Skattekort på nätet för studerande
Att ”tillverka” nya klasskamrater
34. Lättare analysera äldreomsorgens kostnader
Att boka tid för däckskifte.
Dialogmöte enskild pedagogisk omsorg.
Föredragshållarens namn
Presentationens avskrift:

Dags för sommar

Tips 1 o Byt i tid. Vinterdäcken har en mjukare gummiblandning som är avsedd för kyla och även om det inte är olagligt att använda dubbfria vinterdäck så är det inget som rekommenderas. Förutom att dessa däck inte är lika säkra – så slits de hårdare än sommardäck. Det finns inga ”året-runt” däck. Vägverket definierar vinterdäck som ”däck särskilt framtaget för vinterkörning”. Ett sådant är därför inte lämpligt på sommaren.

Tips 2 o Planera inför nästa däckbyte. Byter du själv gäller det bara uppbringa orken och välja en passande dag, men ska du lämna in på däckverkstad bör du snarast beställa tid. I och med att vintern bitit sig fast under så lång tid – kommer det att bli bråda och fullbokade dagar hos verkstäderna.

Tips 3 o Håll rent vid däckbytet. Om du byter däck själv, se till att hjulbultar samt att alla ytor runt hjulinfästningen är rena.

Tips 4 o Kontrollera slitage. Lagkravet på sommardäck är ett mönsterdjup på minst 1,3 millimeter, rekommendationen ligger på 3 millimeter. Ligger mönsterdjupet redan vi skiftet på under 3 mm kan det vara lika bra att se till att köpa nya redan nu.

Tips 5 o Undvik stora skillnader i slitage. Är däcken ojämnt slitna bör du i första hand överväga att köpa nya. Annars bör de däck med bäst mönsterdjup sitta bak.