Vårrullar Recept till lektion 3 Receptet fotograferat från Hem- och konsumentkunskap ÅK 6-9 Förlag Interskol.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Gymnasiearbetet Mål för gymnasiearbetet
Advertisements

Betygssättning i praktiken
Centrala innehåll och kunskapskrav
Välkomna till information kring betyg och bedömning
Hem- och konsumentkunskap på grundsärskolan
Lgr11 Ny läroplan, inklusive nya kursplaner
Centrala innehåll och kunskapskrav
BETYG I ÅRSKURS 6.
Skriftliga omdömen och betygssättning i praktiken
Introduktion till filmen Klicka för att se filmen.
Borlänge 13 maj 2014.
Lokal pedagogisk planering
Centrala innehåll och kunskapskrav
Centrala innehåll och kunskapskrav
Centrala innehåll och kunskapskrav
HEM- OCH KONSUMENTKUNSKAP
Centrala innehåll och kunskapskrav
Centrala innehåll och kunskapskrav
Bedömningskriterier för åk 6
Arbetsområde 1. Innehåll Exempel E C A Idrott/ Lek/ Motion
Målet med dagens lektion: Lektion 1
Välkommen Önskar: Alexander, Angela, Birgitta, Fredrik, Kerstin och Troij.
Utvärdering i HK?.
Matakuten praktisk hem- och konsumentkunskap i årskurs sju.
Reseproduktion och försäljning
MAT Vad väljer jag? Hälsa Ekonomi Miljö.
Aktiviteter och upplevelser
Vad gör vi idag? Lek 1 Vad händer idag och varför?
Pedagogisk planering Brönjaskolan
Marknadsföring och försäljning
Lektion 1 Vt-15 Vad vi gör idag?
Vad gör vi idag? Lek 4 Vad händer idag och varför?
Vad gör vi idag? Lek 3 Vad händer idag och varför?
Vad gör vi idag? Lek 1 Vad händer idag och varför?
Vad gör vi idag? Lek 2 Vad händer idag och varför? Tvätta varför då?
Betygskriterier Idrott & Hälsa
Bedömning - Skolan har ett kunskapsuppdrag som bedömningen ska relateras till - Kunskapssynen uttrycks i styrdokumenten – läroplanen, Lgr 11.
Vad gör vi idag? Lek 4 Vad händer idag och varför?
Betyg årskurs 6.
Välkomna Klassbloggen Lärare i klassen Skolrådsrepresentanter
Tallriksmodellen. Vad åt du till frukost, lunch?
Matlagningsmetoder Metoder för hur man lagar mat.
Hem- och konsumentkunskap Vt 16 1.Kostproblematik. 2. Laktos, gluten, diabetes, demi-veg, lakto-veg, lakto-ovo-veg 3. Redovisningar idag. Efter att du.
Elisabet Ringman Bananer- ekologiska eller inte, det är frågan?
SYFTE: Fördjupa er i näringslära/hälsa. Resonera/utvärdera måltider?  Lunch: Pannkaka?  Sammanfattande test lektion 47  Det som vi främst kommer att.
MÅLSÄTTNING - Att sätta mål för det du ska göra. VARFÖR SKA VI SÄTTA MÅL? Vet du inte vart du ska kan du inte planera vägen dit… För att nå ett bra resultat.
Elev Här är några av de bilder jag pratade kring första tillfället ni hade HKK-ämnet nu i åk.8.
Köttbullar sås och potatis Recept till lektion 2 Receptet fotograferat från Hem- och konsumentkunskap ÅK 6-9 Förlag Interskol.
Dagens lektion? Mängd, metod, planera. Mat måltider och hälsa Jämförelser av recept och beräkning av mängder vid matlagning. Skapande av egna recept. Bakning.
SYFTE: Fördjupa er i näringslära/hälsa. Tallriksmodellen & matcirkeln, blodsockerkurva? Resonera/utvärdera måltider?  Lunch: Paj  Sammanfattande test.
Av: Sanna Andersson Vet du att.. I SVERIGE SLÄNGS DET ÖVER TON, FULLT ÄTBAR MAT I SKOLORNA VARJE ÅR DETTA MOTSVARAR VAD 2000 ELEFANTER VÄGER TILSAMMANS.
Hem- och konsumentkunskap Vt 16 1.Kostproblematik. 2.Planering en tid framöver 3.Z:\allergibra mat klar.pptZ:\allergibra mat klar.ppt.
Hem- och konsumentkunskap Vt 16 1.Vad kostar maten? Helfabrikat, halvfabrikat laga från grunden. 2.Pizza ”hemlagad” vad kostar den? 3.Uppgradera snabbmaten?
Pedagogiska planeringar Hanna Sepp Marcus Granberg Albina Brunosson.
Pizza Recept till lektion 5. Pizza kemiskt jäsmedel = bakpulver kan du nämna 2 till?
”Nu ska ni få visa vad ni lärt er. För att det ska bli rättvist får alla samma uppgift att lösa – klättra upp i trädet!”
Lektion 1 Mål med lektionen:
Vår meny på eget Slöjd och hemkunskap.
Rädda klassrummet.
Lektionsplanering Hanna Sepp.
Äppelpaj med egen vaniljsås. Sid: 268 och sås 269 HKK- boken
Hem- och konsumentkunskap
Hem- och konsumentkunskap
Vad gör vi idag? Lek 3 Vad händer idag och varför?
Eget arbete? Lektion 3 ht- 17.
Vad gör vi idag? Lek 2 Vad händer idag och varför?
Vad gör vi idag? Lek 2 Vad händer idag och varför?
Förvaring Du kommer att få skapa en egen produkt med hjälp av de tekniker och material du provat på de senaste veckorna!
Rädda klassrummet SLÖJD.
Vad gör vi idag? Vad händer idag och varför? Matlagningsprov ½ gruppen. Ta med dig recept och anteckningar om du ska laga mat, är du kamratbedömare tar.
Presentationens avskrift:

Vårrullar Recept till lektion 3 Receptet fotograferat från Hem- och konsumentkunskap ÅK 6-9 Förlag Interskol

Vårrullar

Förväntningar som vi har på er vad som betygssätts. Syfte: planera och tillaga mat och måltider för olika situationer och sammanhang, planera och tillaga mat och måltider för olika situationer och sammanhang värdera val och handlingar i hemmet Centrala innehållet: Jämförelser av recept och beräkning av mängder vid matlagning. Jämförelser av recept och beräkning av mängder vid matlagning matlagning och olika metoder för detta. Hur valet av metod påverkar arbetsprocessen och resultatet. matlagning och olika metoder för dettaHur valet av metod påverkar arbetsprocessen och resultatet Planering och organisering av arbetet vid matlagning Planering och organisering av arbetet Redskap och teknisk utrustning som kan användas vid matlagning och hur dessa används på ett funktionellt och säkert sätt. Redskap och teknisk utrustning som kan användas vid matlagning Hygien och rengöring vid hantering, tillagning

Betyget E Kunskapskrav för betyget E i slutet av årskurs 9 Eleven kan planera och tillaga måltider och genomföra andra uppgifter som förekommer i ett hem, och gör det med viss anpassning till aktivitetens krav. I arbetet kan eleven använda metoder, livsmedel och utrustning på ett säkert och i huvudsak fungerande sätt. Eleven väljer tillvägagångssätt och ger enklamotiveringar till sina val med hänsyn till aspekterna hälsa, ekonomi och miljö. Eleven kan också ge enkla omdömen om arbetsprocessen och resultatet. Kom ihåg att denna måltid ska du utvärdera.

Hjälp till när du ska utvärdera. MTXXw&list=PLUJOVnNOXYYI2xl2mKUEteKqF _Dmb2hXM&index=4 MTXXw&list=PLUJOVnNOXYYI2xl2mKUEteKqF _Dmb2hXM&index=4 Bra föreläsning om hur man utvärderar av Sara Sundberg