UNICEF Det finns de som tror att det är omöjligt att förändra världen. Vi vet att det går och vi vet hur man gör. Över hela världen kämpar vi i regeringskorridorer,

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Företag för Malawi Återrapport för december 2011.
Advertisements

Serviceprojekt för att eliminera obstetriska fistlar i Liberia
Fattiga och rika i världen Samhälle i dag, SOL 4000
En lektion om de mänskliga rättigheterna
Zonta International Foundation (ZIF) Uppdrag ZI Foundations uppdrag är att främja de på Convention överenskomna serviceprojekten och ZI:s utbildningsprogram.
Elimination of New Pediatric HIV Infection & Prevention and Response to Survivors of Domestic and Gender Based Violence in Rwanda.
´ Tillgång till elevhälsa – ett lotteri för eleverna
Papperstiger eller aktör för en bättre världen?
Delta i Insamlingen Hungerdagen!
Internationella Kvinnoförbundet för Fred och Frihet.
Ann-Charlotte Roupé, Lerbäckskolan, Lund –
Samhällskunskap FN, MR, Millenniemål.
Kvinnofridsprogrammet i Malmö Grundvärderingar •Samhället har ansvar för att skydda, hjälpa och stödja våldsutsatta kvinnor.
Barnkonventionen Rätt att utvecklas som person
FN - Förenta nationerna
Operation dagsverke 2014.
Operation dagsverke 2013 Jag är här för att vår skola har valt att engagera sig i Operation dagsverke och jag kommer att pratat om det här: UNICEF Om UNICEF.
Zonta International ( ZI ) Medlemsorganisation Inkomsterna kommer från medlemsavgifterna Täcker de operativa kostnaderna för ZI och ZIF Zonta International.
Z-klubbar och Golden Z-klubbar Vad är det? Varför är de viktiga? Vi reder ut begreppen.
Unicef. 1 Hjälpa barn att överleva och växa Vaccin mot dödliga sjukdomar, hälsovård, rent vatten, toaletter, mm. Redan i mammas mage finns de på plats.
Detta är FN Förenta nationerna är en unik organisation bestående av självständiga stater som gått samman för att arbeta med fred på våran jord. Organisationen.
Social hållbarhet. En prioriterad fråga
Zonta International Foundation (ZIF) Uppdrag ZI Foundations uppdrag är att främja de på Convention överenskomna serviceprojekten och ZI:s utbildningsprogram.
Zonta International Foundation (ZIF) Uppdrag ZI Foundations uppdrag är att främja de på Convention överenskomna serviceprojekten och ZIs utbildningsprogram.
Internationella Kvinnoförbundet för Fred och Frihet.
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
Projekt ELIMINATE Insamlingskampanj. Vår andra möjlighet att förändra historien.
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
Vad är UNICEF? Kämpar för barn världen över
TEMA: Nationalism Befrielsenationalism och avkolonisering
(FN) Förenta nationerna United Nations = UN
Barnets rättighet är den vuxnas plikt
1800-talet.
Bra initiativ med kalas och en eloge till skåne för detta arrangemang och allt bra som sker i skåne.
BÖNEDAG FÖR MÄNNISKOHANDELNS OFFER. dags att ändra på att mer än 30 miljoner människor lever i slaveri.
Skriv för frihet 2015.
Introduktion. Lions Clubs International 1,35 milj medlemmar klubbar 206 länder och geografiska områden Sverige medlemmar 500.
+ Tillsammans för världens barn – vi gör skillnad och så här används pengarna Elisabeth Dahlin, ordförande.
Projekt Ingegerd Wennerbeck Foundation Ambassador Service committee chair
Tema: Folkmord Du kommer att få skriva en uppsats om ett specifikt folkmord Arbetet med folkmord kommer att pågå både under samhällskunskapen och Historieundervisningen.
Barnkonventionen och ungdomspolitiken. Kommuner och landsting/regioner är viktiga aktörer.
1 Avsnitt 1: Leoklubbprogrammet Översikt och inriktning.
Idrottslyftet – mer och fler Utformning av kommande arbete.
Likarätt JONAS ÅLEBRING ST-LÄKARE. Likarätt – alla människor har ett lika värde och lika rättigheter Likabehandling – alla ska behandlas efter sina förutsättningar.
Rädda Barnens årsrapport 2015 Vision: ”Vi vill se en värld som tillgodoser varje barns rätt till liv och utveckling, trygghet och skydd och rätt till delaktighet."
Projekt Rapport Ingegerd Wennerbeck Foundation Ambassador Service committee chair
GLOBALISERINGEN. VAD INNEBÄR GLOBALISERINGEN?  En av orsakerna bakom förändringar i dagens samhälle (men som hållit på länge)  Är den process som innebär.
* FN startades år 1945 av de stater som segrade i Andra världskriget. * Nationernas förbund innan Andra världskriget var en föregångare till FN. * FN.
Dagsverksinsamling I dagsverket hjälper du nepalesiska barn att gå i skola och familjerna att hålla ihop. Du kan vara med i insamlingen genom att arbeta.
FN – Agenda Antogs i september 2000 och pågick tills deadline 2015 Huvudsyftet var att bekämpa fattigdom Satsningen var framgångsrikt i många länder,
Vad vi uppnått – verksamhetsåret 2015/2016. Vad gjorde Läkarbanken 15/16? 5-6 jeeplinjer – primärvård, barn och mödravård Tandvård, 3 kliniker Vattenprojekt,
Barnkonventionen Regler om att alla barn i världen ska ha det bra Av Ordbild och ”BK för alla”: information om Barnkonventionen Sida 1av 7 Lyssna.
Barnkonventionen i förskolan
Mänskliga rättigheter
Fattiga länder, underutvecklade länder, låginkomstländer
Skolmat Namn på föreläsare.
FN-dagen uppmärksammas varje år den 24 oktober.
Om strider rasar i stadsområden under ett krig kan hela bostadsområden eller städer förstöras. I nuläget finns det krigshärjade städer i bland annat Ukraina.
Kvinnors och barns rättigheter
Rotarys Doctors.
Till dig som är chef Materialet som ligger i ledningssystemet under verksamhetsplanering och uppföljning, jämställd och jämlik verksamhet, jämställdhet.
Geografi / samhällskunskap
Barnkonventionen.
Rotarys Läkarbank.
Rotarys Läkarbank.
VÄRLDEN 7 miljarder människor 203 länder
Inner Wheel i Förenta Nationerna
Rotary Doctors Sweden 30 år Upprop 2:a kvartalet 2018
Rotary Doctors Sweden 30 år Upprop 3:e kvartalet 2018
SKL:s uppdrag Intressebevakning och omvärldsanalys
Presentationens avskrift:

UNICEF Det finns de som tror att det är omöjligt att förändra världen. Vi vet att det går och vi vet hur man gör. Över hela världen kämpar vi i regeringskorridorer, slumområden, flyktingläger och avlägsna byar för att varenda unge ska få den barndom som de har rätt till. Barnkonventionen styr vårt arbete.

FN /UN

FN / UN FÖRENTA NATIONERNA / UNITED NATIONS träffas Franklin D. Roosevelt och Winston Churchill 1942 Atlantdeklarationen presenterades på ett möte i Washington i USA 1944 FN:s stadga tar form 1945 i februari Jaltakonferensen & i april i San Francisco (vetorätten) 1945 den 24 oktober träder FN:s stadga i kraft VI, DE FÖRENADE NATIONERNAS FOLK, BESLUTNA att rädda kommande släktled undan krigets gissel…. att ånyo betyga vår tro på de grundläggande mänskliga lika rättigheterna för män och kvinnor samt för stora och små nationer… att skapa de villkor nödvändiga för att upprätthåll rättvisa och aktning för förpliktelser av den internationella rätten,att främja sociala framsteg och bättre levnadsvillkor under större frihet.

FN / UN / UNICEF

FÖRSTA UNICEF KORTET Jitka Samkova 7 år från Tjeckoslovakien TACK för mat, kläder och medicin till barnen i hennes by. Ca 1 miljard USD till vacciner

NOBELS FREDSPRIS "fulfilling the condition of Nobel's will, the promotion of brotherhood among the nations“ and emerging on the world stage as a “a peace-factor of great importance.”

UNICEF UNITED NATIONS INTERNATIONAL CHILDREN (EMERGENCY) FUND Har FN:s uppdrag att förverkliga barns rättigheter

UNICEF S 7 GLOBALA FOKUSOMRÅDEN

KATASTROFHJÄLP

GODA NYHETERR Ny lag mot könsstympning av flickor i Guinea-Bissau av flickor i Guinea-Bissau Barnarbete helt förbjudit i Indien Alla barnsoldater Befrias i Södra Sudan 34 barnhem stängs i Rwanda UNICEFi Madaya, Foua’a och Kafraya i Syrien mednäringsprodukter & medicin till barn UNICEF i Madaya, Foua’a och Kafraya i Syrien mednäringsprodukter & medicin till barn Kostnadsfri medicin & behandling i Sierra Leone

UNICEF I MONGOLIET Fältresa Mongoliet OD 2016

UNICEF.SE UNICEF I SVERIGE UNICEF.SE UNICE Fs Frivillig grupper & Barnrätt sinform atörer Samlar in pengar Informerar & utbildar Påverkar beslutsfattare TV 4 HUMORGALA KAMPANJER GÅVOSHOPEN FRIVILLIGGRUPPER SAMARBETSPARTNERS UNICEF i ALMEDALEN AMBASSADÖRER VÄRLDSFÖRÄLDRAR

FN:S BARNRÄTTSKOMMITTÉS REKOMMENDATIONER TILL SVERIGE 2015 Positiv feedback  Lagändring i LVU, SoL och skollagen  Ålder införd som diskimineringsgrund  Nationell handlingsplan för skydd av barn, människohandel och sexuella övergrepp  Skola, tand- och sjukvård för papperslösa Förbättringar krävs BK har svag juridisk status nationella lagar går före Regionala skillnader Barnrättsombudsmannen ej rätt att utreda enskilda fall Isolering som straff Asylprocessen (tex barn som tvingas gifta sig, uttagna till soldater) Barnkonsekvensanalyser tex. Vid vägbyggen och dyl. Mobbing & psykisk ohälsa (hög suicidfrekvens hos funktionshindrade barn) Ratificera BKs 3dje tilläggsprotokoll; barns rätt att klaga

OPERATION DAGSVERKE VAD GÅR PENGARNA TILL? Se till att fler ordinarie skolor inkluderar barn med funktionsnedsättningar… De döva flickorna Byambadorj och Zulaa kan nu gå i den ordinarie skolan genom stöd från UNICEF

FN S 17 NYA HÅLLBARA UTVECKLINGSMÅL

UNICEFS FRIVILLIGGRUPP I LUND

OPERATION DAGSVERKE

Art. 31 Alla barn har rätt till lek, vila och fritid.

sms:a KÄMPA 2712 till nummer så bidrar du med 50 kr till insamlingen INSALING UNICEF LUND - KÄMPA FÖR VARENDA UNGE! För att stödja vår insamling, skicka följande länk till nära och kära: eller sms:a KÄMPA 2712 till nummer så bidrar du med 50 kr till insamlingen. TACK FÖR DIN GÅVA, DEN RÄDDAR LIV!A, DEN RÄDDAR LIV! För varenda unge - Lunds insamling på unicef.se Var med och bidra till UNICEF Lunds insamling och kämpa för varenda unge! Vid frågor kontakta oss på Tack för din gåva! UNICEF.SE

TACK! Facebook: UNICEF Lund Kerstin Karlsson Kontaktperson & barnrättsinformatör UNICEFs Frivilliggrupp i Lund

ZONTA INTERNATIONAL & UNICEF PARTNERS FÖR ATT FÖRBÄTTRA LIVET FÖR KVINNOR OCH BARN etablerades 6 mobila medicinska enheter för barnhälsovård för att hjälpa mödrar och barn i de avlägsna delarna av Ghana. 4,8 miljoner dollar (~ 35 milj.sek) till UNICEF för att stödja hjälparbeten i Afghanistan, Burkina Faso, Colombia, Ghana, Guatemala, Nepal, Rwanda, Sydafrika och Sri lanka till 1982 med den Columbianska regeringen med att genomföra the Colombia Health Centers Project med > dollar för att bygga tio hälsocentraler. The Sri Lanka Well Water Project med USD för att bygga brunnar för rent dricksvatten på strategiskt utvalda platser i Sri Lankas torraste delar brunnar byggdes med pumpar, vilket försåg > lantbrukarfamiljer med rent vatten.

ZONTA INTERNATIONAL & UNICEF PARTNERS FÖR ATT FÖRBÄTTRA LIVET FÖR KVINNOR OCH BARN 1998 till 2002 gav Zonta USD. Resultatet blev att kvinnlig könsstympning i Burkina Faso sjönk från 66,35% drabbade flickor år 1996 till bara 25% år Nepal under för att utrota stelkramp och i Afghanistan mellan 2002 till Mer än 118 miljoner kvinnor blivit vaccinerade sedan Stelkramp har utrotats i 29 av 58 länder. Nepal fritt från stelkramp i december Försök att utrota HIV som överförs från mor till barn, och könsrelaterat våld i Rwanda med 2,2 miljoner dollar sedan > 90% av hälsoklinikerna i Rwanda göra snabba HIV-tester. Under 2013 föddes 16 friska barn av HIV-positiva mödrar på Matayazo Health Center.

ZONTA INTERNATIONAL & UNICEF PARTNERS FÖR ATT FÖRBÄTTRA LIVET FÖR KVINNOR OCH BARN Förhindra könsrelaterat våld i Rwanda. Genom att inrätta så kallade One Stop Centers för våldsoffer. De ger stöd och den hjälp de behöver på samma plats. Modellen är så framgångsrik att Rwandas regering ska etablera 40 nya One Stop Centers på landsbygds- och distriktssjukhus under till 2002 gav Zonta USD. Resultatet blev att kvinnlig könsstympning i Burkina Faso sjönk från 66,35% drabbade flickor år 1996 till bara 25% år för att utrota stelkramp i Nepal och i Afghanistan mellan 2002 till > 118 miljoner kvinnor blivit vaccinerade sedan Stelkramp har utrotats i 29 av 58 länder. Nepal fritt från stelkramp i december 2005.

ZONTA INTERNATIONAL & UNICEF PARTNERS FÖR ATT FÖRBÄTTRA LIVET FÖR KVINNOR OCH BARN Försök att utrota HIV som överförs från mor till barn, och könsrelaterat våld i Rwanda med 2,2 miljoner dollar sedan > 90% av hälsoklinikerna i Rwanda göra snabba HIV-tester. Under 2013 föddes 16 friska barn av HIV-positiva mödrar på Matayazo Health Center. Förhindra könsrelaterat våld i Rwanda. Genom att inrätta så kallade One Stop Centers för våldsoffer. De ger stöd och den hjälp de behöver på samma plats. Modellen är så framgångsrik att Rwandas regering ska etablera 40 nya One Stop Centers på landsbygds- och distriktssjukhus under 2014 Utvidgas nu i RWANDA till att rikta sig även till ungdomar. Syftet med arbetet med denna alltmer sårbara målgrupp är att förebygga HIV även hos dem.