Välkommen som nyanställd till oss!. Våra kärnvärden Varför kärnvärden Historik.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Mångfaldsarbete på Volvo Personvagnar
Advertisements

Vår definition av en utmärkt arbetsplats är en där medarbetarna
SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH Gemensamt fokus SamhälleAkademi Utbildning Företag Källa: Tage Dolk.
Vision MISSION VÄRDEGRUND
Affärsplaner för samhällsentreprenörer?
Åsa Lindqvist Miljösamordnare, GF Varuflöde
Servicekunskap Lektion 1 s 7-14
Att tänka på inför lönesamtalet
Svenskt Lantmäteri en viktig grund för det goda samhällsbygget
Dialogkort - arbetsmiljö och hälsa
Vad är identitet?.
Uthållig kommun – vägvisare mot smartare energianvändning Maria Steinbach Lindgren Enhetschef Kalmar
Personalmötet april 2014 – Hanna Gadd
VerksamhetsutvecklingVerksamhetsutveckling I arbete med funktionshinder.
Johan Sundqvist, Miljöchef
Förskolan Sandviks lärmiljöer utifrån läroplanen
Mål- och resultatstyrning
Jämlika och Jämställda beslut " Jämställdhet betyder att mamman och pappan producerar barnen tillsammans. Förr i tiden var det bara mamman som födde upp.
Mattis Bergquist
Lokal arbetsplan Hedlunda skola Kunskaper, utveckling och lärande Barnen/eleverna ska känna sig trygga, respekterade och ha demokratiska värderingar.
Kompetens KUB Kvalitet. IFLA:s beskrivning av bibliotekens uppdrag Bibliotek inspirerar människor till att drömma och att förverkliga sina drömmar, att.
Samverkan Göteborg. Samverkan -Syftar till  Uppfylla lagkrav  att främja effektivitet, förnyelse och kvalitet i stadens förvaltningar och bolag genom.
SALUTOGENT LEDARSKAP.
SCAs Uppförandekod Dokumentansvarig Lena Pettersson1 Omfattar:  Alla SCA- medarbetare över hela världen.  Samtliga personer som agerar å företagets.
Ansvarsroller för arbetsmiljön
INFORMATÖRENS ARBETSUPPGIFTER
Medarbetarundersökning 2012
Prioriterat utvecklingsområde 10/11
Namn på presentation. Ändras i Sidhuvud/Sidfot 1 Mål och vision BRANSCHEN ● Vision ● Idé ● Strategiska områden ● Framgångsfaktorer.
Personalpolitisk plattform
Affärsidé Den yttre affärsidén Vad skall produceras ?
Presentation hållbart byggande Galären PRESENTATION HÅLLBART BYGGANDE Privatägt fastighetsbolag med kontor i Luleå och Stockholm 26 anställda.
Fair Race – en schysstare bilsport Bilsport ska vara fri från droger, mobbning, våld, hot och fusk.
Svensk Bilsport Fair Race – en schysstare bilsport Bilsport ska vara fri från droger, mobbning, våld, hot och fusk.
Barnets rättighet är den vuxnas plikt
Personalpolitisk inriktning
Bra initiativ med kalas och en eloge till skåne för detta arrangemang och allt bra som sker i skåne.
Nämndplan 2015.
PROJECT NO – UK/13/LLP-LdV/TOI-624
L E D A R S K P International Aluminium Casting Sweden AB s produktionssystem Ständiga förbättringar 1 Prioritering Säkerhet/Miljö Kvalitet Leverans Ekonomi.
K O S T N A D S E F F E K T I V A L Ö S N I N G A R I N O M A V A N C E R A D E E L E K T R I S K A S Y S T E M Delaktighet Vi trivs på jobbet och det.
Hållbart engagemang. Vad ska vi prata om? Ideellt engagemang Hållbart engagemang (övning) KASAM UNFs policy för ett hållbart engagemang.
Idrottslyftet – mer och fler Utformning av kommande arbete.
Konflikthantering på arbetsplatsen. Konflikt Önskemål man inte vill släppa + Blockering av annan = Frustration Agerande.
Ny e-hälsovision, vad händer nu? Patrik Sundström, programansvarig e-hälsa SKL Jean-Luc af Geijerstam, utredare eHälsomyndigheten Sofie Zetterström, vice.
Skolinspektionen Bra tillsyn – bättre skola - Det pedagogiska ledarskapet.
1 KIF:s AFF Black Knights Värderingar
Samhälle Mål: ”Gotland erbjuder hög livskvalitet med social rättvisa, inomregional balans och en hållbar tillväxt som gör att människor vill bo och verka.
Hantering av krav på vård av viss behandlare inom hälso- och sjukvården.
Detta är en förenklad version av vår likabehandlingsplan.
Barnkonventionen i förskolan
Personalstrategiska verktyg
MARKNADSFÖRING Marknadsföring är allt arbete som utförs i ett företag i syfte att föra en vara eller tjänst från producent till konsument.
Mänskliga rättigheter
Samverkan.
Integritet läroplansanalys.
TRYGGA RELATIONER I KLASSEN
Heby kommuns kvalitetspolicy
Inköp i Region Norrbotten
Samverkansavtal 2017 Största förändringarna
Till dig som är chef Materialet som ligger i ledningssystemet under verksamhetsplanering och uppföljning, jämställd och jämlik verksamhet, jämställdhet.
Så bemöter vi varandra - och alla andra
Rylanders Kontorsvägen Lysekil Epost
Omställningen av hälso- och sjukvården
Personalstrategiska verktyg
Vi är varandras arbetsmiljö
Att leda och genomföra transformation WS 3 Region 10
SMART HUDIKGYMPANS VÄRDEGRUNDER
Utveckling och lärande
MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER
Presentationens avskrift:

Välkommen som nyanställd till oss!

Våra kärnvärden Varför kärnvärden Historik

Våra kärnvärden JUPP Jordnära, Utvecklande, Personliga, Pålitliga

Jordnära Vi vill arbeta nära våra kunder. Innan vi åtar oss ett uppdrag ska vi veta att vi har tillgång till de resurser som krävs för att göra ett bra arbete. Vi ska vara kända för ett jordnära arbetssätt med korta beslutsvägar och vara lyhörda för kundernas intressen.

Utvecklande Vi ska vara nyskapande, flexibla och ständigt förbättra oss. Vi ska ta vara på våra medarbetares kompetens och erbjuda goda möjligheter till utveckling, utbildning, befordran och friskvård. Vi vill att våra medarbetare är engagerade och delaktiga i verksamheten samt medverkar till vår positiva utveckling. I Peab ska vi ha möjlighet att påverka vår arbetssituation.

Personliga Vi ska vara det personliga företaget. Genom en ärlig och förtroendefull dialog med våra kunder och leverantörer ska vi skapa och bibehålla långvariga och goda relationer. Vi ska verka för att våra arbetsuppgifter ska kunna förenas med familj och fritidsintressen. Vi vill att bra kommunikation, god stämning och respekt för individen ska råda i Peab.

Pålitliga Våra kunder ska känna sig trygga när de anlitar Peab. Det innebär att vi alltid ska uppträda med god affärsetik, kompetens och yrkesskicklighet. Vi ska ha en god planering, göra rätt från början, eliminera risker och hålla utlovade tider. Vi ska uppfylla lagar och krav, välja bästa möjliga teknik, prioritera förnyelsebara resurser och undvika miljöstörande ämnen.

Vår uppförandekod Den uppförandekod som Peab har beslutat om är baserad på FNs Global Compact och följer också Peabs kärnvärden – jordnära, utvecklande, personlig och pålitlig. Kodens åtta principer Människor som tillverkar produkter och utför tjänster som Peab köper, ska respekteras i sin yrkesutövning, inte diskrimineras på grund av nationellt ursprung, ras, kön, sexuell läggning, religion eller politisk åsikt. Frihet att bilda föreningar och rätten att organisera sig efter eget val är en rättighet för de människor som tillverkar produkter eller tillhandahåller tjänster för Peab. Produkter och tjänster som Peab köper ska tillverkas eller utföras av människor som frivilligt har valt att arbeta. Peab accepterar inte barnarbete. Peabs leverantörer ska följa FNs barnkonvention och den nationella lagstiftningen i det land produkten eller tjänsten tillverkas eller utförs. Arbetstid och minimilön ska följa nationella lagar i det land produkten tillverkas eller tjänsten utförs. Peab arbetar för att hela leverantörskedjan, i överensstämmelse med respektive lands arbetsmiljölagstiftning, ska verka för en säker och sund arbetsmiljö. Peab arbetar aktivt för att minska miljöbelastning. Fokusområdena är kemiska produkter, avfall, energi och transporter. Peab arbetar för en god affärsetik, långsiktiga och förtroendefulla relationer med omvärlden och mot alla former av korruption.

Medarbetarprofil

Tack! Vill du läsa mer: