Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Öppet forum för examenshandläggare »Annika Thunström Områdesansvarig för examen 2015-09-22.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Öppet forum för examenshandläggare »Annika Thunström Områdesansvarig för examen 2015-09-22."— Presentationens avskrift:

1 Öppet forum för examenshandläggare »Annika Thunström Områdesansvarig för examen 2015-09-22

2 Områdesgruppen »Annika Thunström, HiG, Områdesansvarig för examen »Agneta Dryselius, LiU »Anders Gardikro, UU »Mia Fällström KaU »Ylva Blauberg, MdH »Maria Wännman, ITS »Deltagare från Underhåll och åtgärdsområdet

3 Områdesgruppens arbete »5-6 möten per år »Ev förordningsändringar som leder till behov av ny eller ändrad funktionalitet i Ladok »Jira ärenden

4 Inkomna frågor »Jag är intresserad av att veta hur man på de olika lärosätena jobbar med statistik utifrån uppgifterna i Ladok (och eventuella andra system). När det gäller utfärdade examensbevis och utfärdade avslag, och inkomna ansökningar och pågående ärenden. Vad det går att hämta för statistiska uppgifter. Och hur man använder dessa i planering och utvärdering.

5 Inkomna frågor »Vi har ett tillgodoräknande ärende där studenten har velat tillgodoräkna sig kurser från kandidat in i master. Skolan hos oss nekade studenten med motiveringen att kurser från en behörighetsgivande examen inte kan tillgodoräknas. ÖNH gav oss en hemläxa och menade att vi måste titta på ärendet i sak. Vad jag förstår så finns det inte heller stöd i HF när det gäller att tillgodoräkna kandidatkurser in i en masterexamen. Det är praxis som vi har haft länge hos oss, men uppenbarligen verkar den inte hålla juridiskt. Jag undrar om något annat lärosäte har fått liknande signaler från ÖNH dvs att vi inte kan tillämpa regeln, tillgodoräknande av kandidatkurser in i master?

6 Inkomna frågor »När studenter efterfrågar/beställer kopior av examensbeviset, skickar ni då alltid med kopian av DS eller endast själva beviset? Kan ju bli en viss prisskillnad med tanke på Avgiftsförordningen. Vid Mittuniversitetet tar vi även med DS.

7 Inkomna frågor »Hur många namn anger ni i examensbevis/DS? Vid Mittuniversitetet anger vi alla efternamn och tilltalsnamn, men det är inte alltid man kan urskilja vad som är tilltalsnamnet och särskilt svårt börjar det bli med alla utländska namn/namntraditioner.

8 Inkomna frågor »Ni som har LWP ansökan, skriver ni ut alla ansökningar eller hur gör ni?

9 Inkomna frågor »Hur hanteras betygsskalor för kurser som ”Pingas” in i RS41 för att ingå i examen, anges samtliga betygsskalor i beviset?

10 Inkomna frågor »Hur hanteras tillgodoräknande inom ramen för fristående kurser? när studenten läst kurser i annat land som skall ingå i examen men ej skall ha programkoppling

11 Inkomna frågor »Vi får ofta frågor från studenter som sökt till masterprogram vid svenska lärosäten som kräver att de visar intyg om att de uppfyller kraven för kandidatexamen om denna inte hunnit utfärdas. Har fler problem med det och hur hanterar ni det i så fall?

12 Inkomna frågor »Delkurser/delmoment i examen?

13 Inkomna frågor »MOOC:s-kurser, har ni stött på dem i tillgodoräkningsärenden?

14 Inkomna frågor »Hur har det gått med examina enligt äldre regler?


Ladda ner ppt "Öppet forum för examenshandläggare »Annika Thunström Områdesansvarig för examen 2015-09-22."

Liknande presentationer


Google-annonser