Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Landstinget Anette Gruvhagen Barnmorska

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Landstinget Anette Gruvhagen Barnmorska"— Presentationens avskrift:

1 Landstinget Anette Gruvhagen Barnmorska
Våld i nära relation Landstinget Anette Gruvhagen Barnmorska

2 Sjukvården Vad kan sjukvården göra för att hjälpa personer som är utsatta för våld i nära relation? Sjukvården kan aldrig lösa problemet vid ett kort besök men vi ska/bör vara uppmärksamma på problemet.

3 Fråga Lyssna Ställa frågan till våra patienter när vi misstänker något. Barnmorskor inom MV och Prev-rådg. frågar i princip alltid om våld. Sjukvårdspersonal ska vara lyhörda på pat. som söker för diffusa besvär.

4 Respekt Tilltro Sjukvården ska alltid visa respekt och tilltro för en person som berättar om våld i nära relation. Sjukvården ska aldrig döma.

5 Hänvisa Boka ny tid för samtal Till våra kuratorer.
Till Familjefrid Kronoberg. Till Kvinnojouren Blenda. Till Tjejjouren Hera.

6 ”Verktyg” Landstingets handlingsprogram om våld i nära relation.
Landstingets kuratorer. Anmälan till socialtjänsten. Speciell blankett att använda till socialtjänsten om barn som far illa. NCK:s handlingsprogram vid undersökning av våldtäktsoffer. Möjlighet att polisanmäla.

7 Åtgärder Under 3 års tid har jag varit ute på arbetsplatser inom landstinget och informerat om våld i nära relation. Landstinget har en psykiatrissk. anställd på Familjefrid Kronoberg. Planerat att ha kontaktpersoner till Familjefrid Kronoberg inom varje centrum.


Ladda ner ppt "Landstinget Anette Gruvhagen Barnmorska"

Liknande presentationer


Google-annonser