Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

www.goinn.se GoINN är en kraftfull satsning från Chalmers och Göteborgs universitet för att bygga samverkande innovationssystem. Projektet genomförs tillsammans.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "www.goinn.se GoINN är en kraftfull satsning från Chalmers och Göteborgs universitet för att bygga samverkande innovationssystem. Projektet genomförs tillsammans."— Presentationens avskrift:

1

2 www.goinn.se GoINN är en kraftfull satsning från Chalmers och Göteborgs universitet för att bygga samverkande innovationssystem. Projektet genomförs tillsammans med Innovationsbron Väst och Västra Götalandsregionen. GoINN är ett av fem projekt inom VINNOVAs Nyckelaktörsprogram. GoINN – vägvisaren för innovation I SAMARBETE MEDFINANSIERAT AV

3 www.goinn.se Vision för GoINN GoINN hjälper fram innovationer som kommer samhället till nytta regionalt såväl som globalt. Vår förmåga att nyttiggöra forskning har utvecklats till världsklass och GoINN som innovationssystem är ledande inom Europa.

4 www.goinn.se Lärosätenas vision Genom GoINN bygger Göteborgs universitet och Chalmers en gemensam innovationsplattform där innovationsaktörer inom lärosätena samverkar. Det gemensamma erbjudandet är starkare än vad varje enskild aktör kan erbjuda. GoINN bidrar till att utveckla starka forskningsmiljöer där innovationsprocessen integreras i ett tidigt stadium av forskningen. Medvetenheten kring nyttiggörande ökar väsentligt och lärosätenas förmåga att ta ägaransvar för forskning och samverkan har utvecklas till världsklass.

5 www.goinn.se Verksamhetsidén för GoINN GoINN erbjuder forskaren en väg in för utveckling av lovande idéer för nyttiggörande. En samlad spetskompetens och professionell, oberoende rådgivning ger bästa tänkbara förutsättningar för utveckling av idéer. GoINN bidrar till att utveckla Forsknings- och innovationsmiljöer av världsklass.

6 www.goinn.se Målsättningar för GoINN Att skapa en tydlig ingång till innovationssystemen Att nyttiggörande blir en självklar och integrerad del av lärosätenas arbete Att fånga upp och stimulera fler forskare att nyttiggöra sin forskning Att förkorta tiden från idé till produkt, tjänst eller samhällsnytta Att verka för regional tillväxt genom att identifiera forskningsresultat för utveckling av nya produkter, tjänster och företag Att nyttiggöra forskning som står sig på den globala marknaden

7 www.goinn.se Sahlgrenska Science Park GoINN, Gothenburg Innovation Chalmers Industri Teknik (CIT) Encubator AB Chalmers Innovation GU Holding Forsknings- & innovations- service, GU CIP PS Samt ett antal organisationer som samarbetar med projektet

8 www.goinn.se Forskningsmiljöer Inledningsvis fokuserar GoINN på ett antal dedikerade forskningsmiljöer: Tillämpad IT Biomedicin Marin forskning Miljö & energi Nanoteknik Framöver kommer satsningar att göras även på området Design & service

9 www.goinn.se Röster om GoINN klicka på filmrutan för att starta


Ladda ner ppt "www.goinn.se GoINN är en kraftfull satsning från Chalmers och Göteborgs universitet för att bygga samverkande innovationssystem. Projektet genomförs tillsammans."

Liknande presentationer


Google-annonser