Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

1.Sol 2.Planet 3.Solsystemet Solen bildades för ungefär 5 miljarder år sedan och kommer att finnas i ungefär 5 miljarder är till. Sol är en medelstor stjärna.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "1.Sol 2.Planet 3.Solsystemet Solen bildades för ungefär 5 miljarder år sedan och kommer att finnas i ungefär 5 miljarder är till. Sol är en medelstor stjärna."— Presentationens avskrift:

1 1.Sol 2.Planet 3.Solsystemet Solen bildades för ungefär 5 miljarder år sedan och kommer att finnas i ungefär 5 miljarder är till. Sol är en medelstor stjärna. Diametern är 110 gånger jordklotets diameter. Solen står för 99% av all massa som finns i solsystemet.

2 1.Sol 2.Planet 3.Solsystemet Vad är en planet? Planeter är: Runda, eller klotformade. Har en bana runt en stjärna. Omloppsbana. Är ensamma i sin omloppsbana.

3 1.Sol 2.Planet 3.Solsystemet Solsystemet har 8 planeter. De närmast solen är tunga och gjorda av sten. De längre från solen är lätta, stora och består till mest del av gas.

4 1.Sol 2.Planet 3.Solsystemet Förutom planeterna finns Kuiperbältet. Det består av ungefär 70 000 dvärgplaneter (som Pluto) och liknande objekt. Längst ut ligger Oorts moln. Det består av mängder med kometer. Kometerna är det material som blev över när solsystemet bildades.


Ladda ner ppt "1.Sol 2.Planet 3.Solsystemet Solen bildades för ungefär 5 miljarder år sedan och kommer att finnas i ungefär 5 miljarder är till. Sol är en medelstor stjärna."

Liknande presentationer


Google-annonser