Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Humleinfo Sep 2008 Vad händer betr. Rep. och underhåll? Värmepumpen Är du tveksam om hur denna skall underhållas, kontakta Martin i nr 131 eller Per i.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Humleinfo Sep 2008 Vad händer betr. Rep. och underhåll? Värmepumpen Är du tveksam om hur denna skall underhållas, kontakta Martin i nr 131 eller Per i."— Presentationens avskrift:

1 Humleinfo Sep 2008 Vad händer betr. Rep. och underhåll? Värmepumpen Är du tveksam om hur denna skall underhållas, kontakta Martin i nr 131 eller Per i 115. Övrigt Under oktober kommer det snickare och sätter upp nya vindskenor där det behövs, lagar ett plank samt åtgärdar de fuktskador som uppstod hos några av oss i somras. Färg till förråden finns hemma. Kontakta Martin eller någon annan i styrelsen, så öppnar vi förrådet. Nu är det inte många förråd kvar att måla. Till vår/försommar 2009 räknar vi med att alla skall ha hunnit med. Martin jobbar på att få hit en VVS konsult som ser över vår värmeförsörjning. Några har ju problem med värmen, framför allt på ovanvåningen. Detta kommer att ske under hösten Under våren 2009 kommer vi att se över den västra delen. Asfalten måste lagas på sina ställen, en del träd vid garagen måste förmodligen fällas. Refugen vid nerfarten skall också ses över. Förutsättningen är naturligtvis att kostnaden ryms inom den löpande budgeten. När det nalkas lite tuffare tider, måste man alltid gardera sig. Vi planerar också att måla resten av träpanelerna, men som sagt, vi återkommer när budgetarbetet för 2009 är klart. Tveka inte med att kontakta Martin om du har problem med det tekniska. Och vad har hänt inom rep och underhåll? Vi hoppas alla är nöjda med stenläggningen och kanterna runt rabatter. Nu återstår bra förslag till vad vi skall pynta ”torget” med. Välkommen med förslag till styrelsen så att vi kan ta ett bra beslut till våren och göra ännu finare. OBS! Under fixar dagen den 18 oktober kommer styrelsen att göra en kontroll på att alla brandvarnare fungerar som de skall. Ni som inte är hemma den dagen ombedes lämna rapport till styrelsen. DET ÄR VAR OCH ENS ANSVAR ATT BRANDVARNARNA FUNGERAR TILL 100% BÅDE FÖR DIN EGEN OCH FÖR DINA GRANNARS SÄKERHET För att ytterligare öka säkerheten i föreningen, finns det numera, utöver brandvarnare, även en brandsläckare i lokalen. Fler projekt för att öka säkerheten är på gång och vi ber att få återkomma SÄKERHETSRUTAN

2 FIXARDAGAR Såhär blir det resten av året: Årets sista blir lördagen den 18 oktober Som vanligt, allmän städning/lukning Beskärning av buskage vid lekplatsen Beskärning av lönnarna i ”refugerna” och lite småreparationer OBS! Kom gärna med förslag till styrelsen om du har idéer kring våra gemensamma ytor, både inne och ute. Ju tidigare på året ett förslag kommer in, desto större chans att det kan bli utfört samma år. Vi samlas som vanligt kl. 10.00 Sätt ett kryss i almanackan redan nu. LITE AV VARJE Föreningens ekonomi Föreningen har en bra ekonomi och höjs inte räntorna mer än vi tidigare befarade, blir den ännu bättre. Alla får glädje av detta! Budgetutfallet per 31/8 är bra och ekonomin är i balans. Några ytterligare räntehöjningar förväntas ej heller. Planer på att renovera/göra ändringar i din bostad? Tänk på att ingrepp som påverkar konstruktion/yttre utseende kräver tillstånd från styrelsen och/eller byggnadstillstånd och godkännande av grannarna. Tveksam? Fråga styrelsen. Kompletta ritningar finns i arkivet. Hemsida Aktuell information om föreningen hittar du på: www. sbc.se/humlegarden.Humleinfo ligger naturligtvis också på nätet. En erinran om våra stadgar Detta är ett stående inslag. Vi rekommenderar alla att ta sig en titt i stadgarna. Där redovisas glasklart vad som gäller. Om du inte hittar dom i byrålådan, finns dom på vår hemsida. Badrummen Ni som inte har renoverat era badrum och fortfarande har kvar den gamla ”tapeten” från 1987, bör snarast se över era våtutrymmen. Risken för fuktskador är mycket stor om inget görs. Vi vill passa på att påminna om att det är ditt eget ansvar att hålla efter detta. ANLITA ALLTID FACKFOLK. Detta sista är numera ett stående inslag och vi förutsätter att alla tar det på allvar och åtgärdar ganska omgående där det behövs. Nya invånare Vi gratulerar Slavica och Patrik i 125:an till tillökningen av Felicia som kom till världen den 26/8 Ryktet att flera babies är på ”g” har nått redaktören. Vi ser med spänning fram emot vad som komma skall. Vi är en kraftigt växande förening, må man säga


Ladda ner ppt "Humleinfo Sep 2008 Vad händer betr. Rep. och underhåll? Värmepumpen Är du tveksam om hur denna skall underhållas, kontakta Martin i nr 131 eller Per i."

Liknande presentationer


Google-annonser