Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Framtidens löner. Vi bygger framtidens löner Vi vill: Ständigt förbättra lönevillkoren på vår arbetsplats Vi som medlemmar bestämmer hur Ta chansen att.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Framtidens löner. Vi bygger framtidens löner Vi vill: Ständigt förbättra lönevillkoren på vår arbetsplats Vi som medlemmar bestämmer hur Ta chansen att."— Presentationens avskrift:

1 Framtidens löner

2 Vi bygger framtidens löner Vi vill: Ständigt förbättra lönevillkoren på vår arbetsplats Vi som medlemmar bestämmer hur Ta chansen att tycka till om STs Lönepolitik, visioner och lönesättning i praktiken Tillsammans formar vi våra ståndpunkter om lön

3 Vem ska tjäna mest? Din lön ska vara saklig dvs, Ju högre krav som ställs på ditt jobb och skickligare du är desto mer ska du tjäna Osakliga löneskillnader är oacceptabla! Det är skillnader i arbetsuppgifter och hur det utförs som ska ligga till grund för löneskillnader Vad tycker du ska vara skäl för en högre lön?

4 Ska facket bestämma lön? Medlemmar ska ha ett inflytande över hur lönen sätts Därför tror vi på valfrihet, du ska kunna välja hur du vill att förhandlingen går till: Antingen via facklig förhandling med arbetsgivaren eller Via ett samtal mellan dig och din chef där ni blir överens om ny lön Vem tycker du ska ha inflytande över din lönesättning?

5 Ska alla ha en löneökning? Du som medlem ska ha löneutveckling över tid och öka din köpkraft Vi tecknar löneavtal med en siffra för att: - våra medlemmar ska ha en löneutveckling och för att bidra till en stabil samhällsekonomi Vi tecknar avtal med fasta avtalsperioder för att kunna förhandla och påverka en utveckling av löneavtalet och löneutrymmet Vad skulle hända om vi tecknade avtal utan en siffra?

6 Framtidens löner Vi vill att fortsätta teckna avtal med ett värde Det är vi medlemmar som avgör vad som är värdefullt Era synpunkter är underlag för vårt fortsatta arbete Tack för att du bidragit med synpunkter och välkommen att höra av dig med fler medskick och funderingar!


Ladda ner ppt "Framtidens löner. Vi bygger framtidens löner Vi vill: Ständigt förbättra lönevillkoren på vår arbetsplats Vi som medlemmar bestämmer hur Ta chansen att."

Liknande presentationer


Google-annonser