Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Lite om skolmåltiden i Kungsbacka. Skollunchen 1800 skolluncher under din skoltid 1/3 av dagens näringsbehov.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Lite om skolmåltiden i Kungsbacka. Skollunchen 1800 skolluncher under din skoltid 1/3 av dagens näringsbehov."— Presentationens avskrift:

1 Lite om skolmåltiden i Kungsbacka

2 Skollunchen 1800 skolluncher under din skoltid 1/3 av dagens näringsbehov

3 TillagningskökMottagningskök 60 ºC 2-3 ºC

4 Tillbehören på plats Potatis, potatismos, pasta, ris Varma grönsaker Bröd, smör, pålägg vid soppa Dryck Salladsbuffé

5 Kostnad Per portion 32 kr, för besökare 45 kr Livsmedelskostnad genomsnitt per portion, ca 10 kr Färsk ugnsbakad lax med dillmajonäs och kokt potatis ca 19 kr livsmedelskostnad Potatis- och purjolökssoppa ca 6 kr livsmedelskostnad Kostnad varierar efter tillgång/ konkurrens Kostnad även för åtgång av populära rätter/ Överbliven mat/svinn 1.6 miljoner portioner skolluncher under ett år

6 Andel elever som kan välja alternativ 90 % 56 % alla dagar 8 % 2-3 dagar per vecka 26 % vid soppa och gröt

7 Andel elever som äter skollunchen 90 %

8 Andelen lunchmåltider som lagas från grunden 82% Endast förfabricerade: Pannbiff Köttbullar Pannkakor Potatisbullar, blodpudding

9 Fördelning av komponenter 9 ggr 8 ggr 10 ggr 14 ggr 15 ggr 20 ggr 8 ggr Höstterminen 2011

10 Ekologiskt och närodlat 12% Mjölk Fil Yoghurt Bananer Pannkakor Arbetar för att få med lokala producenter i anbuden

11 Matsvinn 2010 30 gram per portion 5,7 % 81 öre per port 2011 25 gram per portion 4,8 % 77 öre per port

12 Matsedelsplanering Upphandling Smaktester Matsedelsgrupp Grundmatsedel Terminsmatsedel Veckomatsedel med alternativ

13 Nytt verktyg Krav på näringsriktiga måltider i nya skollagen Syftar till att hjälpa skolan följa de nya lagkraven samt ge skolan en bedömning för redovisning vid tillsyn. Våren 2011 - stor nationell studie med ca 200 skolor i landet. Kungsbacka i testpilot

14 Nivåer och enkäter

15 Uppgifter

16 Innehåll enkäter Elevenkät Lunch Tid att äta Maten Skolrestaurangen Påverka Svinn Helhetsbetyg Egna tankar Personalenkät Skollunchen Matsalen Pedagogisk lunch Förbättring Helhetsbetyg

17 Hur Varje skola/kök skapar ett eget konto Frågor besvaras av kök och rektor Enkäter till elever och personal Svar och enkäter registreras via webbsida Rapport av resultaten: bra, dåligt, förbättringsområden och förslag till åtgärder Regelbundna uppföljningar varje år

18 När Verktyget lanseras i slutet av 2011 Bukärrskolan, Iseråsskolan, Älvsåkersskolan och Frillesåskolan har ingått i pilot Övriga skolor startar 2012 Köket lägger upp detta arbete med skolans matråd Matråden ansvarar för genomförande av enkäter Kök och matråd analyserar och följer upp resultatet/rapporten

19


Ladda ner ppt "Lite om skolmåltiden i Kungsbacka. Skollunchen 1800 skolluncher under din skoltid 1/3 av dagens näringsbehov."

Liknande presentationer


Google-annonser