Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Fonder inom Zonta Zonta International Foundation fördelar bistånd över sju olika fonder som får olika fokus efter beslut på världskonventet. Zonta International.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Fonder inom Zonta Zonta International Foundation fördelar bistånd över sju olika fonder som får olika fokus efter beslut på världskonventet. Zonta International."— Presentationens avskrift:

1

2 Fonder inom Zonta Zonta International Foundation fördelar bistånd över sju olika fonder som får olika fokus efter beslut på världskonventet. Zonta International Foundation fördelar bistånd över sju olika fonder som får olika fokus efter beslut på världskonventet. Några exempel på serviceprojekt under det senaste bienniet är utbildning och ledarskap för kvinnor i Bolivia, Tsunamidrabbade kvinnor i Sri Lanka som får entreprenörskapsutbildning inom jordbruket, utbildning av kvinnor på landsbygden i Afghanistan, hälsoutbildning samt start av mikrolånegrupper för kvinnor i Niger som påverkats av HIV/Aids. Samtidigt pågår ett anti- trafficing-projekt sedan tidigare i Bosnien-Herzegovina. Några exempel på serviceprojekt under det senaste bienniet är utbildning och ledarskap för kvinnor i Bolivia, Tsunamidrabbade kvinnor i Sri Lanka som får entreprenörskapsutbildning inom jordbruket, utbildning av kvinnor på landsbygden i Afghanistan, hälsoutbildning samt start av mikrolånegrupper för kvinnor i Niger som påverkats av HIV/Aids. Samtidigt pågår ett anti- trafficing-projekt sedan tidigare i Bosnien-Herzegovina.

3 Vänersborgs Zontaklubb Förutom de internationella projekten arbetar klubben med ett kvinnoprojekt Namibia/Omaruru. (Namibia/Omaruru är Vänersborgs vänort) Förutom de internationella projekten arbetar klubben med ett kvinnoprojekt Namibia/Omaruru. (Namibia/Omaruru är Vänersborgs vänort) Kvinnojouren Duvan är även det ett lokalt projekt som Vänersborgs Zontaklubb stöder. Kvinnojouren Duvan är även det ett lokalt projekt som Vänersborgs Zontaklubb stöder.

4 Info från Zonta….. - Bidrag till ZIF har nått 43,8 % av målet för bienniet till och med 31 Maj 2013.. Distrikt 21 ligger, per den 31 maj 2013 fortfarande etta i ”bidragsligan”. D21 ligger på 13:e plats för individuella donationer. Behöver stärka D21s position för individuellt givande. De projekt som D21 klubbarna ger minst till är stipendierna. Något att prioritera under andra halvan av bienniet. I - Bidrag till ZIF har nått 43,8 % av målet för bienniet till och med 31 Maj 2013.. Distrikt 21 ligger, per den 31 maj 2013 fortfarande etta i ”bidragsligan”. D21 ligger på 13:e plats för individuella donationer. Behöver stärka D21s position för individuellt givande. De projekt som D21 klubbarna ger minst till är stipendierna. Något att prioritera under andra halvan av bienniet. I

5 Fonder forts Det finns nu ett gåvobevis på ZIFs hemsida som kan skickas ( per mail eller i papperskopia) till den som ni vill hedra i samband med ert bidrag. Gåvobeviset är samma rosbild som vi har på vår svenska hemsida www.zonta21.org Det finns nu ett gåvobevis på ZIFs hemsida som kan skickas ( per mail eller i papperskopia) till den som ni vill hedra i samband med ert bidrag. Gåvobeviset är samma rosbild som vi har på vår svenska hemsida www.zonta21.orggåvobeviswww.zonta21.orggåvobeviswww.zonta21.org

6 Fonder forts Internationella Serviceprojekt 2012-2014 Internationella Serviceprojekt 2012-2014 Liberia Fistula program. ZIF har stöttat detta projekt i 2 biennier och fortsätter ytterligare ett biennium. Målet är att eliminera fistula-problem som uppkommit på grund av förlossningsskada. Liberia Fistula program. ZIF har stöttat detta projekt i 2 biennier och fortsätter ytterligare ett biennium. Målet är att eliminera fistula-problem som uppkommit på grund av förlossningsskada. Elimination of New Pediatric HIV Infection & Prevention and Response to Survivors of Domestic and gender based Violence in Rwanda. Elimination of New Pediatric HIV Infection & Prevention and Response to Survivors of Domestic and gender based Violence in Rwanda. ZIF har stöttat detta projekt i två biennier och fortsätter ytterligare ett biennium. Målet är att helt eliminera överföringen av HIV/Aids från mor till barn till 2015 och att minska förekomsten och effekten av könsrelaterat våld. ZIF har stöttat detta projekt i två biennier och fortsätter ytterligare ett biennium. Målet är att helt eliminera överföringen av HIV/Aids från mor till barn till 2015 och att minska förekomsten och effekten av könsrelaterat våld. Finns bildspel om man vill se mer) Finns bildspel om man vill se mer)

7 Fonder forts ZISVAW program 2012-2014 ZISVAW program 2012-2014 Zonta Internationals strategier för att förhindra våld mot kvinnor (Zonta International Strategies to prevent Violence Against Women - ZISVAW) Zonta Internationals strategier för att förhindra våld mot kvinnor (Zonta International Strategies to prevent Violence Against Women - ZISVAW) Mass Communication with a Purpose: Global Partnership on Edutainment for Social Change. Edutainment betyder att underhålla och lära samtidigt genom masskommunikation (TV- och radiosåpor, musikvideos, dataspel, serier, gatuteater, sociala media, talk shows & dokusåpor). Målet är att peka på förekomsten av våld mot kvinnor, påverka beteenden, normer och attityder, hjälpa våldsöverlevande att förstå sina rättigheter och hur de kan få hjälp. Mass Communication with a Purpose: Global Partnership on Edutainment for Social Change. Edutainment betyder att underhålla och lära samtidigt genom masskommunikation (TV- och radiosåpor, musikvideos, dataspel, serier, gatuteater, sociala media, talk shows & dokusåpor). Målet är att peka på förekomsten av våld mot kvinnor, påverka beteenden, normer och attityder, hjälpa våldsöverlevande att förstå sina rättigheter och hur de kan få hjälp. Safe Cities for Women in Honduras Förra bienniet stöttade ZIF projektet Safe Cities i Guatemala och El Salvador och samma lyckade program som användes i detta projekt kommer nu att användas i Honduras. Målet är att stärka kvinnors rättigheter att delta i arbetet för ett säkrare samhälle och att reducera både privat och offentligt våld. Safe Cities for Women in Honduras Förra bienniet stöttade ZIF projektet Safe Cities i Guatemala och El Salvador och samma lyckade program som användes i detta projekt kommer nu att användas i Honduras. Målet är att stärka kvinnors rättigheter att delta i arbetet för ett säkrare samhälle och att reducera både privat och offentligt våld. Empowering Women in Rural Samoa to Combat Violence Samoa Victim Support Group (SVSG) kommer att utföra projektet och fokusera på tre områden; advocacy, support och överlevnadsutbildning.. Empowering Women in Rural Samoa to Combat Violence Samoa Victim Support Group (SVSG) kommer att utföra projektet och fokusera på tre områden; advocacy, support och överlevnadsutbildning..

8 Fonder forts Vad är Rose fund Vad är Rose fund Detta är en fond vars bidrag kan användas till vilket projekt som helst. Skulle t ex inte tillräckligt med medel (dvs det som ZI/ZIF kontrakterat sig för) skänkas till ett viss projekt kan medel tas ur denna fond. Detta är en fond vars bidrag kan användas till vilket projekt som helst. Skulle t ex inte tillräckligt med medel (dvs det som ZI/ZIF kontrakterat sig för) skänkas till ett viss projekt kan medel tas ur denna fond. Vad är Endowment fund Vad är Endowment fund Detta är en fond vars bidrag investeras och ränta och utdelning från dessa investeringar förser ZIF med årlig tillströmning av medel som kan användas till ” det som behövs.” Detta är en fond vars bidrag investeras och ränta och utdelning från dessa investeringar förser ZIF med årlig tillströmning av medel som kan användas till ” det som behövs.” Vad är Amelia Earhart Fellowship Endowment fund. Vad är Amelia Earhart Fellowship Endowment fund. Detta är en fond vars bidrag investeras och ränta och utdelning från dessa investeringar förser ZIF med årlig tillströmning av medel som kan användas till utdelning av stipendier. Detta är en fond vars bidrag investeras och ränta och utdelning från dessa investeringar förser ZIF med årlig tillströmning av medel som kan användas till utdelning av stipendier.

9 ZONTA Says NO!!!!!! Välkommen till "Zonta Says NO!" - en kampanj för att höja medvetenheten om våld mot kvinnor och flickor runt om i världen. Zonta International och dess nästan 30.000 medlemmar i 63 länder över hela världen har åtagit sig att förebygga och få stopp på våld mot kvinnor och flickor. Under detta år kommer Zonta och dess mer än 1.200 Zonta klubbar att under kampanjen "Zonta Says NO!" öka sina ansträngningar för att förebygga och få stopp på våld mot kvinnor och flickor. Välkommen till "Zonta Says NO!" - en kampanj för att höja medvetenheten om våld mot kvinnor och flickor runt om i världen. Zonta International och dess nästan 30.000 medlemmar i 63 länder över hela världen har åtagit sig att förebygga och få stopp på våld mot kvinnor och flickor. Under detta år kommer Zonta och dess mer än 1.200 Zonta klubbar att under kampanjen "Zonta Says NO!" öka sina ansträngningar för att förebygga och få stopp på våld mot kvinnor och flickor. Tack för att du stödjer oss i arbetet med att göra världen till en säkrare plats för kvinnor och flickor. Tack för att du stödjer oss i arbetet med att göra världen till en säkrare plats för kvinnor och flickor.

10


Ladda ner ppt "Fonder inom Zonta Zonta International Foundation fördelar bistånd över sju olika fonder som får olika fokus efter beslut på världskonventet. Zonta International."

Liknande presentationer


Google-annonser