Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

VÄLKOMMEN TILL KASTANJENS FRITIDSHEM

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "VÄLKOMMEN TILL KASTANJENS FRITIDSHEM"— Presentationens avskrift:

1 VÄLKOMMEN TILL KASTANJENS FRITIDSHEM

2 VÄLKOMNA TILL KASTANJEN
¤Kastanjens fritids ligger inom skolområdet,med stora ytor, där barnen kan leka och spela bollspel. ¤ Vi har nära till naturen. ¤ Fritidshemmet har egna lokaler i skolan, med egen ingång. ¤ Barngruppen består i nuläget av 17 barn. ¤ Vi är en pedagog som arbetar på Kastanjen på morgonen, och två personal på e.m. VERKSAMHET ¤Vi tycker det är viktigt att barnen får tid att leka efter en skoldag, men vi har vissa återkommande fasta punkter: ¤ En liten samling, där vi kollar så alla har kommit. Om det har hänt något särskilt i skolan. ¤ Vi vilar en stund och lyssnar på band eller saga. ¤ Har planerade aktiviteter vissa dagar MÅLSÄTTNING ¤ Vi vill skapa en trygg och harmonisk miljö tillsammans med barnen, där man lär sig visa respekt och hänsyn. ¤ Att barnen får tid för lek, och att de har roligt hos oss. Utveckla sin fantasi, skaparlust och kreativitet. ¤ Att barnen känner sig delaktiga, och att de har inflytande i vår verksamhet. Därför har vi stormöten 1ggr i månaden, där barnen får komma med förslag och synpunkter.

3 En dag på Kastanjen kan se ut så här:
05:45 öppnar Kastanjen. 07:30 Serveras det frukost 08:10 Går barnen till skolan. 12:50 kommer de första fritidsbarnen från skolan. Vi börjar med vila, därefter har vi samling där vi frågar barnen hur dagen har varit och om det har hänt något i skolan. 13:20 har vi olika aktiviteter (både inne och ute) äter vi mellanmål. 15.30 barnen får leka med vad de vill, och en del barn börjar gå hem. 17.00 stänger fritids

4 Vi som jobbar på Kastanjen
Julia Gustavsson morgon Lilian Lindberg Ulrica Karlsson e.m. Adress: Kastanjens Fritids Högsbyvägen 5 36076 Älghult Telefonnr: 47446 Rektor: Rolf Bonnevier Mobil:

5 VI HAR TYSTNADSPLIKT PÅ FRITIDS. MEN VI ÄR SKYLDIGA ATT ANMÄLA, OM VI MÄRKER ATT ETT BARN FAR ILLA. Glöm ej: ¤ Att meddela om ert/era barn är sjukt. ¤ Ska gå hem själv, eller vara ledig. ¤ Lämna in schema i god tid, eller eventuella ändringar. ¤ Det kan vara bra att ha lite extrakläder på fritids.

6 Fritidshemmets uppdrag:
Vi har följande styrdokument som vi arbetar utefter: Läroplan för grundskolan, förskoleklassen och Fritidshemmet Lgr 11. Allmänna råd och kommentarer `´Kvalitet i Fritidshem`` Utbildningsplan Fritidshemmets uppdrag: ¤ Komplettera skolan. ¤ Erbjuda en meningsfull fritid. ¤ Stöd i utvecklingen. ¤ Förena omsorg och pedagogik. Det är vårt ansvar som jobbar på fritids , att med hjälp av läroplanen och de allmänna råden, utforma en lämplig helhet för fritids.


Ladda ner ppt "VÄLKOMMEN TILL KASTANJENS FRITIDSHEM"

Liknande presentationer


Google-annonser