Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

VÄLKOMMEN TILL KASTANJENS FRITIDSHEM. VÄLKOMNA TILL KASTANJEN ¤ Kastanjens fritids ligger inom skolområdet,med stora ytor, där barnen kan leka och spela.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "VÄLKOMMEN TILL KASTANJENS FRITIDSHEM. VÄLKOMNA TILL KASTANJEN ¤ Kastanjens fritids ligger inom skolområdet,med stora ytor, där barnen kan leka och spela."— Presentationens avskrift:

1 VÄLKOMMEN TILL KASTANJENS FRITIDSHEM

2 VÄLKOMNA TILL KASTANJEN ¤ Kastanjens fritids ligger inom skolområdet,med stora ytor, där barnen kan leka och spela bollspel. ¤ Vi har nära till naturen. ¤ Fritidshemmet har egna lokaler i skolan, med egen ingång. ¤ Barngruppen består i nuläget av 17 barn. ¤ Vi är en pedagog som arbetar på Kastanjen på morgonen, och två personal på e.m. VERKSAMHET ¤ Vi tycker det är viktigt att barnen får tid att leka efter en skoldag, men vi har vissa återkommande fasta punkter: ¤ En liten samling, där vi kollar så alla har kommit. Om det har hänt något särskilt i skolan. ¤ Vi vilar en stund och lyssnar på band eller saga. ¤ Har planerade aktiviteter vissa dagar MÅLSÄTTNING ¤ Vi vill skapa en trygg och harmonisk miljö tillsammans med barnen, där man lär sig visa respekt och hänsyn. ¤ Att barnen får tid för lek, och att de har roligt hos oss. Utveckla sin fantasi, skaparlust och kreativitet. ¤ Att barnen känner sig delaktiga, och att de har inflytande i vår verksamhet. Därför har vi stormöten 1ggr i månaden, där barnen får komma med förslag och synpunkter.

3 En dag på Kastanjen kan se ut så här: 05:45 öppnar Kastanjen. 07:30 Serveras det frukost 08:10 Går barnen till skolan. 12:50 kommer de första fritidsbarnen från skolan. Vi börjar med vila, därefter har vi samling där vi frågar barnen hur dagen har varit och om det har hänt något i skolan. 13:20 har vi olika aktiviteter (både inne och ute) 14.30-15.00 äter vi mellanmål. 15.30 barnen får leka med vad de vill, och en del barn börjar gå hem. 17.00 stänger fritids

4 Vi som jobbar på Kastanjen Julia Gustavsson 63314 morgon Lilian Lindberg 64381 Ulrica Karlsson 64010 e.m. Adress: Kastanjens Fritids Högsbyvägen 5 36076 Älghult Telefonnr: 47446 Rektor: Rolf Bonnevier 47414 Mobil: 070-3157508

5 VI HAR TYSTNADSPLIKT PÅ FRITIDS. MEN VI ÄR SKYLDIGA ATT ANMÄLA, OM VI MÄRKER ATT ETT BARN FAR ILLA. Glöm ej: ¤ Att meddela om ert/era barn är sjukt. ¤ Ska gå hem själv, eller vara ledig. ¤ Lämna in schema i god tid, eller eventuella ändringar. ¤ Det kan vara bra att ha lite extrakläder på fritids.

6 Vi har följande styrdokument som vi arbetar utefter: Läroplan för grundskolan, förskoleklassen och Fritidshemmet Lgr 11. Allmänna råd och kommentarer `´Kvalitet i Fritidshem`` Utbildningsplan Fritidshemmets uppdrag: ¤ Komplettera skolan. ¤ Erbjuda en meningsfull fritid. ¤ Stöd i utvecklingen. ¤ Förena omsorg och pedagogik. Det är vårt ansvar som jobbar på fritids, att med hjälp av läroplanen och de allmänna råden, utforma en lämplig helhet för fritids.


Ladda ner ppt "VÄLKOMMEN TILL KASTANJENS FRITIDSHEM. VÄLKOMNA TILL KASTANJEN ¤ Kastanjens fritids ligger inom skolområdet,med stora ytor, där barnen kan leka och spela."

Liknande presentationer


Google-annonser