Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Projekt ”gården” Vä förskola Under vårterminen 2007 föddes en idé om att göra ett gårdsprojekt på vår förskola. Vi tyckte att vi behövde utöka vår ”hinderbana”

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Projekt ”gården” Vä förskola Under vårterminen 2007 föddes en idé om att göra ett gårdsprojekt på vår förskola. Vi tyckte att vi behövde utöka vår ”hinderbana”"— Presentationens avskrift:

1 Projekt ”gården” Vä förskola Under vårterminen 2007 föddes en idé om att göra ett gårdsprojekt på vår förskola. Vi tyckte att vi behövde utöka vår ”hinderbana” med en ställning för armgång. Vi ville ha ställ till våra sparkcyklar. Det vore också roligt att måla vägmarkeringar och göra vägskyltar på vår gård. I vårt lusthus kunde vi tänka oss att sätta upp griffeltavlor. Vi ville också måla hagar och former på våra betongplattor.

2 Steg 1. Vi sökte pengar från naturskolan. Sam Peterson på Naturskolan kontaktades om våra idéer. 044-13 63 61 E-post:naturskolan@utb.kristianstad.se Vi hade också kontakt med C4-teknik

3 Vi fick klartecken om projektet och fick beviljat 8956 kronor Vi köpte: Schabloner med siffrorna 1-9 samt vägmarkeringsschablon: 3945:- Byggmateriel 1990:- Färgbolaget 2021:- Diverse utlägg för vägskyltar o.dyl. 1000:-

4 Här målar vi griffeltavlor som vi ska sätta upp ute i vårt lusthus när det blivit renoverat vilket det ska bli vt-2008.

5

6 Här blev det parkeringar till rattcyklar och andra fordon.

7 Här är det lämna företräde, längre bort ser ni övergångsställe och mitt markeringar.

8 Här gäller det att se upp för här kommer en rondell och lämna företräde.

9 Vänster handtag på cykeln är markerat med röd textil tejp för att underlätta för barnen att veta vilken sida av vägen man ska köra på. Men de får ju också hjälp med att lära sig höger och vänster.

10

11 Här ska det bli parkeringar.

12 Titta så bra alla våra sparkcyklar står i vårt nya cykelställ.

13 Titta så lätt det går att sortera våra utesaker när alla backarna fått bilder. Det blir så lätt att hitta det man vill ha när man ska leka.

14

15 Här har vi byggt ställ till våra kvastar och våra vägskyltar.

16 Här målar vi hagar med siffror som barnen kan hoppa i och lära sig siffrorna på ett kul sätt. Schablonerna till dessa finns på Vä- förskola och det går bra att låna dem.

17 Här kan jag lära mig färg och form.

18 Här är vår fina armgångsställning nysnickrad, men ej betsad ännu.

19 Kolla så stark jag är.

20 När allt nu är klart ska vi ha en högtidlig invigning av projekt ”GÅRDEN” då vi bjudit in en polis. Barnen ska då också få ”körkort”. KÖRKORT Sverige 1. 2. 3. Sparkcykel, rattcykel och trehjuling ---------------------------------- Vä förskola


Ladda ner ppt "Projekt ”gården” Vä förskola Under vårterminen 2007 föddes en idé om att göra ett gårdsprojekt på vår förskola. Vi tyckte att vi behövde utöka vår ”hinderbana”"

Liknande presentationer


Google-annonser