Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Att rita perspektiv Följ med steg för steg.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Att rita perspektiv Följ med steg för steg."— Presentationens avskrift:

1 Att rita perspektiv Följ med steg för steg

2 Varje elev behöver ha följande framför sig: ett A4 papper, stående
Varje elev behöver ha följande framför sig: ett A4 papper, stående en blyertspenna ett sudd en lång linjal Då kör vi!

3 Steg 1 Börja med att dra streck diagonalt från hörn till hörn, så att ett x bildas i mitten. Det x:et är vår centrumpunkt. Därigenom har vi även vår horizontlinje. Allt ovanför den linjen kommer att luta neråt mot centrumpunkten, allt nedanför kommer att luta uppåt mot centrumpunkten. Denna linje behöver ni inte rita ut.

4 Steg 2 Nu ska vi få det att se ut som om vi står och tittar bort mot en vägg. Mät ut 5 cm från centrumpunkten längs med varje diagonal linje. Dra streck mellan de punkterna Nu har du en rektangel i mitten av pappret.

5 Steg 3 Nu ska vi få det att se ut som om det finns en dörr på vänster sida. Kom ihåg: Alla linjer som är lodräta i verkligheten är lodräta även när du ritar perspektiv. Rita två parallella linjer från den vänstra diagonallinjen och uppåt. Överkanten på dörren ska luta mot centrumpunkten. Vill man få dörren att förvandlas till en korridor/angränsande rum drar man ett streck till…

6 Steg 4 På den högra väggen ska vi nu rita dit ett fönster.
Rita två parallella lodräta streck på väggen där du vill ha fönstret. Överkant och underkant på fönstret ska luta mot centrumpunkten

7 Nu har vi kommit en bit på väg med vårt rum
Nu har vi kommit en bit på väg med vårt rum. Har du ritat alla linjer rätt så bör det finnas ett ’djup’ i din bild. Men det är inte bara lutningar som visar på perspektiv. Det finns fler sätt att skapa djup i bilder. Som att låta det som är nära bli större än det som är långt borta. Så med hjälp av den tekniken ska vi förstärka känslan i vårt rum.

8 Steg 5 Vi ska nu jobba med att få ett fint golv i vårt rum, ett rutigt golv. Dra 3 streck över golvet, från centrumpunkten till nederkanten av pappret. Nu ska du dra parallella vågräta linjer över golvet. Ju närmare nederkanten av pappret du kommer desto bredare mellanrum ska du ha. Nu har du ett fint rutigt golv som förstärker djupkänslan i din bild.

9 Steg 6 Nu har du ritat en bra grund till ett rum. Nu ska du göra det här till ditt rum. Börja med att sudda bort krysset på den bortre väggen, det behöver du inte längre. Nu ska du möblera, färgsätta och dekorera miljön i det här rummet. Glöm inte vad man ser genom fönstret och i det andra rummet/genom dörren ;) Bra jobbat!!

10 Här är ett exempel på hur det kan bli.


Ladda ner ppt "Att rita perspektiv Följ med steg för steg."

Liknande presentationer


Google-annonser