Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Vad är du för typ av person? (skriv vid raderna i dina papper)

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Vad är du för typ av person? (skriv vid raderna i dina papper)"— Presentationens avskrift:

1 Vad är du för typ av person? (skriv vid raderna i dina papper)

2 3 Jag är… del 1 Jag är… del 1 Jag är en person som… Jag är en person som inte… Det jag gillar bäst med mig själv är… Det jag gillar minst med mig själv är…

3 3 Jag är… del 2 Jag är… del 2 Jag har blivit hjälpt av att andra genom att… Jag har fått problem för att andra… Jag är en person som är bra på… Jag är en person som är dålig på…

4 Varning: Vår hjärna/intellekt kommer inte att gilla detta När vi tar berättelserna om oss själva som bokstavligen sanna så bevakar, skyddar och försvarar vi dem MED VÅRA LIV Vi arbetar hela tiden på att bygga vår värld på ett sätt som bekräftar de etiketter vi sätter på oss själva som sanningen.

5 Have you ever watched a documentary of Africa?

6 Another documentary of Africa.

7

8 Din hjärna/intellektet, dokumentärfilmsregissören  150 000 timmar film av DIG (om du är 17 år) Dina tankar, känslor, relationer, minnen och upplevelser. Dina tankar, känslor, relationer, minnen och upplevelser.  Sammanfattade till en 5-minuters berättelse Koncentreras ner till… Koncentreras ner till… Några vanliga ord för att beskriva dig Några vanliga ord för att beskriva dig En välanvänd berättelse om varför du är som du är En välanvänd berättelse om varför du är som du är

9 Dokumentärfilmen om dig  Nu ska vi kolla på dokumentärfilmen om dig.  Slut ögonen, och se berättelsen om dig för ditt inre, i medvetande.  Fundera på hur du ska presentera dig på en minut för en partner (ska vara sanning). Vad vill du berätta för en främling om dig själv?  Vänd dig till en partner och berätta om dig själv i en minut… Byt när jag säger till.  Reflektera över vad du berättade, och vad du valde att inte berätta!

10 Dokumentärfilmen om dig - version 2  En helt annan en-minut-dokumentär  Använd helt andra fakta denna gång,  Fortfarande sanning – det är en dokumentär  Välj andra scener  Klipp ihop det på ett annat sätt

11  Lägg till en minut till din dokumentärfilm.  Väv in “fakta” om dig I en berättelse.  Använd samma fakta, men väv in och lägg till anledningar till varför och hur du blev den du är. Anledningarna kan vara sanna eller påhittade, eller en mix.  Hur blev du den person du är?  Vilka upplevelser formade dig?  Hur var din barndom och din familj? Dokumentärfilmen om dig - version 3 “Hur jag blev den jag är”

12  Samma fakta, men NYA anledningar  Hur blev du den person du är?  Vilka upplevelser formade dig?  Hur var din barndom och din familj?  Väv in fakta till en helt annan berättelse om hur du blev du.  Berättelserna kan vara sanna eller påhittade, men alltid tänkbart möjliga. Dokumentärfilmen om dig - version 4 “Hur jag blev den jag är”

13  The truth, the whole truth and nothing but the truth?  I verkligheten serverar ditt medvetande dig en berättelse. Sant, men inte hela sanningen Sant, men inte hela sanningen Scener är valda för att bekräfta berättelsen och skapa en sammanhängande (koherent) berättelse. Scener är valda för att bekräfta berättelsen och skapa en sammanhängande (koherent) berättelse. Berättelsen är inte DU. Berättelsen är inte DU. Dokumentärfilmen om dig - sammanfattning

14 Problemet med berättelser  Våra berättelser fokuserar vår uppmärksamhet på vad som är viktigt och relevant, sållar bland mycket information.  Hur klipper hjärnan dokumentären för att få den att stämma? (tex. ångest bland andra människor?) Hur kommer det att påverka vilka scener som ditt medvetande väljer från ditt förflutna och vilka bilder ditt medvetande kommer att projicera på din tänkta framtid? Hur kommer det att påverka vilka scener som ditt medvetande väljer från ditt förflutna och vilka bilder ditt medvetande kommer att projicera på din tänkta framtid? Hur kommer det att påverka hur du agerar i dina framtida scener? Hur kommer det att påverka hur du agerar i dina framtida scener?

15 Berättelser hävdar att de förklarar vårt tidigare beteende Jag sov hela dagen Jag är en lat person Slutsats: Enda sättet att förändra din framtid är att förändra ditt förflutna (vilket såklart är omöjligt)

16 Berättelser kan påverka vårt framtida beteende  Berättelser som orsak till att göra saker Jag är en lycklig och framgångsrik människa Jag är en lycklig och framgångsrik människa (jag måste låtsas att allt är toppen fast det inte är det)  Berättelser som orsak till att vi INTE gör saker Den personen skulle aldrig gilla mig, jag är inte tillräckligt snygg. Den personen skulle aldrig gilla mig, jag är inte tillräckligt snygg. (stannar hemma, talar inte med personen) Jag kan inte bli psykolog, jag är inte tillräckligt smart (skriver inte högskoleprov, läser upp betyg eller undersöker andra vägar) Jag kan inte bli psykolog, jag är inte tillräckligt smart (skriver inte högskoleprov, läser upp betyg eller undersöker andra vägar)

17 Ditt observerande jag

18 18 Fördelarna med att vara DU  Du är det enda som varit detsamm agenom hela ditt liv.  Du behöver inte förändra ditt JAG  Du kan förändra vad du gör, oberoende vilka berättelser om vem du är som du har trott på eller följt.

19 Att skriva nästa scen  Tänk på din roll I dokumentärfilmen om dig själv.  För att vara den person som du vill vara, vilka modiga steg skulle du behöva ta?  Hur skulle du kunna ta ett steg I den riktningen den här veckan?


Ladda ner ppt "Vad är du för typ av person? (skriv vid raderna i dina papper)"

Liknande presentationer


Google-annonser