Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

”Undervisningen är helt gratis ”

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "”Undervisningen är helt gratis ”"— Presentationens avskrift:

1

2 ”Undervisningen är helt gratis ”
. Komvux är en förkortning av kommunal vuxenutbildning och riktar sig enbart till vuxna. Undervisningen bedrivs i huvudsak på två enheter - Swedenborg Center och Nils Ericson Center ”Undervisningen är helt gratis ” Läroböcker betalar endast de över 20 år som läser kurser på gymnasienivå. Du studerar på den nivå som passar just Dig i varje ämne. Du bestämmer själv om Du vill studera på dagtid, kvällstid, heltid, deltid eller på distans. Du kan läsa kurser på gymnasial nivå och grundläggande nivå samtidigt.   

3 ”MOTION OCH FÖRENINGSLIV”
Varför inte prova på ”MOTION OCH FÖRENINGSLIV” Ledare Theodor Ahrenberg

4 Prova på Kursbeskrivning MOTION OCH FÖRENINGSLIV Målet för kursen är att ge eleverna möjlighet att pröva skilda motionsformer på lokal nivå. Eleverna skall fördjupa sina kunskaper inom området motion och få förutsättningar att självständigt kunna reflektera över och analysera vägar och metoder för att nå hälsa och välbefinnande. Eleverna ska också få en grundläggande kunskap om förutsättningar för föreningslivet på lokal nivå samt kunskap om det ideella ledarskapets betydelse i samhället. Kursen skall ge grundläggande kunskaper om ledarskap inom ungdomsidrott. Vi använder oss inte av skriftliga tentamina. Betygssättning sker på den sammantagna helheten det vill säga både redovisning och aktivitet.

5 Varför är motion så viktigt?
Människor är skapade för rörelse och aktivitet. En god motion ger en bra kondition. En god kondition ökar syresättningen till hjärnan. En god syresättning i hjärnan, ökar väsentligt inlärandet.  Hur når vi fram till en god motion och kondition? Första åtgärd måste bli att se mig omkring till en förening som på sin agenda har motion för en amatör. Nästa åtgärd blir då att övertyga mig själv om vikten att verkligen gå in för att motionera, d.v.s. ”ATT RÖRA PÅ SIG” ingenting händer om jag inte själv vill och tar initiativ. JAG MÅSTE VILJA! En bra drivkraft för att genomföra aktiviteten är att bli medlem i en förening som på sin lista har just det jag vill ha.  Vi behöver alla motion!  Kroppen är byggd för rörelse. Anmäl dig till utbildningen: Motion och Föreningsliv.

6 MOTION OCH FÖRENINGSLIV
MOTION OCH FÖRENINGSLIV Vi behöver alla motion.  Kroppen är byggd för rörelse. Hjärta och lungor måste arbeta, annars kommer du att känna dig trött och slö, du får dålig kondition. Ät inte mer än din kropp förbrukar. Gör du det går du upp i vikt. Att hålla kroppen i trim behöver inte ta så lång tid. Du hinner ändå med både skolan och dina vardagliga sysslor. Gå eller cykla. Vara aktiv på idrotten, alla muskler skall användas. Idrotta på fritiden, någon sportgren passar säkert dig. Det finns många bra exempel på sysselsättningar som aktiverar kroppen och ger fin motion. Anmäl dig till utbildningen: Motion och Föreningsliv.


Ladda ner ppt "”Undervisningen är helt gratis ”"

Liknande presentationer


Google-annonser