Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Veckans ord v. 41 Betoning i främmande ord Den här veckan handlar det om ord som har sitt ursprung från ett annat språk och därför betonas annorlunda.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Veckans ord v. 41 Betoning i främmande ord Den här veckan handlar det om ord som har sitt ursprung från ett annat språk och därför betonas annorlunda."— Presentationens avskrift:

1

2 Veckans ord v. 41

3 Betoning i främmande ord Den här veckan handlar det om ord som har sitt ursprung från ett annat språk och därför betonas annorlunda än efter de svenska reglerna.

4 Minnesregel Främmande ord betonas oftast inte den första vokalen.

5 Dags att träna. Tryck på högtalaren, skriv ner ordet på ett papper, tryck på nästa högtalare, skriv ordet osv. 1. 7. 2.8. 3.9. 4.10. 5.11. 6.12.

6 Dags att rätta Klicka så kommer orden fram ett och ett och du kan rätta de ord du skrivit. 1.delikatess 2.piruett 3.lasarett 4.kontakt 5.Perfekt 6.material 7.populär 8.referat 9.pupill 10.diskutera 11.autograf 12.antenn

7 Träna tills du är säker på hur alla ord stavas. Bra jobbat!


Ladda ner ppt "Veckans ord v. 41 Betoning i främmande ord Den här veckan handlar det om ord som har sitt ursprung från ett annat språk och därför betonas annorlunda."

Liknande presentationer


Google-annonser