Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Veckans ord v. 49 Ng-ljus i främmande ord Ng-ljudet i främmande ord Också i främmande ord stavas ord med ng, med n och med g. Det stavas alltid med g.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Veckans ord v. 49 Ng-ljus i främmande ord Ng-ljudet i främmande ord Också i främmande ord stavas ord med ng, med n och med g. Det stavas alltid med g."— Presentationens avskrift:

1

2 Veckans ord v. 49 Ng-ljus i främmande ord

3 Ng-ljudet i främmande ord Också i främmande ord stavas ord med ng, med n och med g. Det stavas alltid med g för n, t ex regn, och med n för k, t ex tänk.

4 Dags att träna. Tryck på högtalaren, skriv ner ordet på ett papper, tryck på nästa högtalare, skriv ordet osv. 1. 7. 2.8. 3.9. 4.10. 5.11. 6.12.

5 Dags att rätta Klicka så kommer orden fram ett och ett och du kan rätta de ord du skrivit. 1. salong 2. terräng 3. signalement 4. perrong 5. ballong 6. magnet 7. frankera 8. mustang 9. säsong 10. signera 11. magnum 12. komplimang

6 Bra jobbat! Träna tills du är säker på hur alla ord stavas.


Ladda ner ppt "Veckans ord v. 49 Ng-ljus i främmande ord Ng-ljudet i främmande ord Också i främmande ord stavas ord med ng, med n och med g. Det stavas alltid med g."

Liknande presentationer


Google-annonser