Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Veckans ord v. 40 N-ljud Den här veckan handlar det om n-ljudet och hur det ska skrivas beroende på hur uppslagsformen ser ut och hur vokalerna i ordet.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Veckans ord v. 40 N-ljud Den här veckan handlar det om n-ljudet och hur det ska skrivas beroende på hur uppslagsformen ser ut och hur vokalerna i ordet."— Presentationens avskrift:

1

2 Veckans ord v. 40

3 N-ljud Den här veckan handlar det om n-ljudet och hur det ska skrivas beroende på hur uppslagsformen ser ut och hur vokalerna i ordet låter.

4 Minnesregel Om den vokal man betonar, trycker till på inte låter som i alfabetet då… 1.Även om uppslagsformen stavas med två n ska böjningsformen stavas med ett n före konsonant. 2.Det finn ytterligare en regel och det är att många enstaviga ord, t ex en, man, din m fl stavas med ett n i slutet trots att vokalen inte låter som i alfabetet

5 Dags att träna. Tryck på högtalaren, skriv ner ordet på ett papper, tryck på nästa högtalare, skriv ordet osv. 1. 7. 2.8. 3.9. 4.10. 5.11. 6.12.

6 Dags att rätta Klicka så kommer orden fram ett och ett och du kan rätta de ord du skrivit. 1.spände 2.kunde 3.godkände 4.bränt 5.tunt 6.sant 7.brännmanet 8.färggrann 9.minsann 10.bekänna 11.finns 12.noggrant

7 Bra jobbat! Träna tills du är säker på hur alla ord stavas.


Ladda ner ppt "Veckans ord v. 40 N-ljud Den här veckan handlar det om n-ljudet och hur det ska skrivas beroende på hur uppslagsformen ser ut och hur vokalerna i ordet."

Liknande presentationer


Google-annonser