Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Islam.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Islam."— Presentationens avskrift:

1 islam

2 Högtider >Under ramadan fastar alla muslimer 30 dagar.
>Efter sista dagen av ramadan så kommer bayram, som heter Eid-al-Fiter det är tre dagar och under de tre dagarna går man hälsar på släkten och ha kul med kusiner. >En månad efter Eid-al-Fiter kommer en till bayram som heter Eid-al-adha och det är fyra dagar. Den första dagen måste varje familj offra ett får eller lam till de fattiga. >BTW under alla de här dagar av Eid-al-fiter och Eid-al-adha måste man ha nya kläder på sig och rena.

3 Islam och omvärlden I det större städerna i den muslimska världen kommer mänskor direkt eller via massmedia. Somliga ser med avsky på väster landets livstil. Massmedian ska få lika stor frihet som i väst.

4 politik I arabiska länder betraktas den judiska staten Israel som Islams värsta fiende . Araberna anser att dom rika länderna och främst USA som bara försöker ta kontroll över oljekällorna i Saudiarabien , Irak och andra länder i mellanöstern Rättsregler Shari= lagen och shari har fått ökad betydelse i allt fler länder . Och kan i detalj styra över människors liv och ersätta världsliga lagar och rättsystem Fundamentalism dom flesta läder är u-länder. Fundamentalism finns inom hela världen och inom all religion

5 Hur ser de kristna på judar
Dom kristna hatade kristna för att dom trodde att dom dödade jesus. När pest kom till kristna så anklagade man judarna. Man trodde att judarna rövade bort små kristna barn å drack deras blod. Man trodde också att judarna förgiftade brunnar och spred sjukdomar.


Ladda ner ppt "Islam."

Liknande presentationer


Google-annonser