Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

UPPFÖLJNING Vad behöver verksamheten för att kunna fatta beslut om ekonomiska frågor? Uppföljning av resultat och kapital: - mot budget (jämförelse) -

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "UPPFÖLJNING Vad behöver verksamheten för att kunna fatta beslut om ekonomiska frågor? Uppföljning av resultat och kapital: - mot budget (jämförelse) -"— Presentationens avskrift:

1 UPPFÖLJNING Vad behöver verksamheten för att kunna fatta beslut om ekonomiska frågor? Uppföljning av resultat och kapital: - mot budget (jämförelse) - löpande uppföljning Vilken nivå är bra? Avdelningen totalt uppdelat på avdelningens ”egna” aktiviteter och forskarnas ”egna” aktiviteter

2 UPPFÖLJNING Grundutbildning:
V-gren 11 + V-gren 10 resultatavräknas och blir kapital (Vad är V-gren 10 för något?) Intäkter: Har alla pengar kommit in? Kostnader: - Särskild aktivitet för v-gren 11 kostnader på v-gren 21 dvs. forskningens stöd till grundutbildning för att kunna se verkliga GU kostnader

3 UPPFÖLJNING Forskning:
V-gren 21 och V-gren 30 resultatavräknas och blir kapital (Vad är V-gren 30 för något?) Intäkter: Har alla pengar kommit in? Samfinansiering av externa projekt skall göras varje månad med start fr.o.m. mars 2013, helst i Lupos

4 UPPFÖLJNING Forskning: Hur följer ni upp projekt, LUPP?
LUPP kommer inte att underhållas länge till, uppgraderas ej och vi vet inte vad som händer med den i framtiden. Man kan inte se procentuell lönekontering på personalen som är konterade på projektet/aktiviteten. Hoppas på en bra projektrapport för uppföljning i KUBEN.

5 UPPFÖLJNING Forskning: KUBEN Dashboard
Uppföljning (t.ex. kvartalsuppföljning utb/forskn)

6 UPPFÖLJNING Hur/vad göra:
Göra en så bra budget som möjligt, avsätta tid till det. Lönekonteringar som ligger i budgeten bör inte ändras efter det att budgeten har lämnats in. En bra budget ger realistiska påläggsprocentsatser vilket är viktigt för enskilda forskarens forskningsmedel, att ”trigger” är inte för hög och inte för låg. Budget är så viktigt att vi kommer att ha ett särskilt möte om budget i höst då budgetarbetet startar.

7 UPPFÖLJNING Hur/vad göra:
Löpande uppföljning, vid samfinansiering varje månad skulle ekonomerna kunna utläsa resultatet månadsvis. Något som önskas? Eftersom på vissa avdelningar är det många ombokningar i slutet av året så kan man eventuellt göra ett preliminärt bokslut i slutet av november eller december som underlag till eventuella ombokningar innan systemen stängs för innevarande år.

8 UPPFÖLJNING Sektionen ekonomi har pga. synpunkter från Riksrevisionen begränsat ombokning av lön via ekonomisystemet (ekonomisystemet och lönesystemet skall stämma överens). Det kan bli så att vi inte kan boka om löner alls i ekonomisystemet inom snar framtid. Ombokning av lön skall göras via lönesystemet så mycket det bara är möjligt. Känner ni att ni har allt ni behöver för att kunna styra er verksamhet?


Ladda ner ppt "UPPFÖLJNING Vad behöver verksamheten för att kunna fatta beslut om ekonomiska frågor? Uppföljning av resultat och kapital: - mot budget (jämförelse) -"

Liknande presentationer


Google-annonser