Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Chiang Mai. Staden Chiang Mai har cirka 200 000 invånare och ligger i norra, bergigaThailand. Det är Thailands näst största stad och en knytpunkt för.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Chiang Mai. Staden Chiang Mai har cirka 200 000 invånare och ligger i norra, bergigaThailand. Det är Thailands näst största stad och en knytpunkt för."— Presentationens avskrift:

1 Chiang Mai

2 Staden Chiang Mai har cirka 200 000 invånare och ligger i norra, bergigaThailand. Det är Thailands näst största stad och en knytpunkt för såväl handel som utbildning, turism med mera i norra Thailand. Staden är känd för sin gamla kultur med många tempel och hantverk, däribland silke och keramik.

3

4

5 Klimat Regnperioden i Chiang Mai börjar i maj och slutar i oktober. Klimatet är svalare än i Bangkok då den ligger på 300 meters höjd och längre norrut, med en medeltemperatur i januari då det är som kallast på 21 grader och i maj då det är som varmast på 29 grader.

6 Bridges Across Borders Bridges Across Borders har arbetat aktivt i Chiang Mai sedan många år tillbaka och har ett brett nätverk av samarbetspartner. Förutom att erbjuda volontärarbete till nyblivna studenter tar de också emot juridikstudenter (såväl från Thailand som från andra länder) som kan göra sin praktik hos dem, och utbildade jurister och advokater som följer ett trainee-program hos dem. De har även thailändsk betald personal (till skillnad från praktikanterna) som arbetar under goda anställningsvillkor och de ställer samma höga krav på alla organisationer de arbetar med – från frivilligorganisationer till eventuella vandrarhem och liknande som de kan behöva använda när de tar emot fler volontärer än vad de själva har plats för i sitt hus.

7 Volontärarbetet I Chiang Mai består volontärarbetet framför allt av engelskundervisning för barn och ungdomar, bland annat på följande platser och center: - Mae Rim (kommunal grundskola) - Wildflower (center för mödrar i kris) - Juvenile Detention Center (ungdomsfängelse för tjejer) - Wat Mae PhaHan (föräldralösa barn) - Engelskundervisning för munkar

8 Mae Rim Mae Rim är en skola som ligger i ett litet samhälle ca 30 minuter utanför Chiang Mai. I skolan går barn från årskurs 1 till 6. Barnen kommer från familjer utan större ekonomiska resurser och tillhör ofta även den mariginaliserade minoritetsbefolkningen. Här får man ansvara för engelskundervisningen i klasser i olika årskurser, i grupper om ca 10-20 elever.

9 Wildflower Wildflower är en ideell organisation som erbjuder bland annat boende, utbildning och terapi för mödrar som av olika anledningar har svårt att ta hand om sina barn själva. Det kan exempelvis handla om att de har brutit upp från ett våldsamt förhållande, lever i extrem fattigdom eller helt enkelt inte får pappans hjälp eller erkännande av barnet.

10 Både mammorna och barnen får stöd; mammorna studerar engelska, ekonomi, personlig utveckling, näringslära, föräldrastrategier med mera, medan barnen går på Wildflowers egna förskola (eller i en närliggande skola om de är i skolålder).

11 Såväl mödrarnas boende som förskolan, lekplatsen, badrum och så vidare – allt har efterhand byggts upp av den ideella organisationens grundare, praktikanter och volontärer.

12 Boendet Alla volontärer som får plats i BABSEA:s hus (vilket oftast är samtliga) bor där. Det är också där BABSEA:s kontor finns. Det är ett stort hus med välutrustat kök, badrum med västerländsk standard, bibliotek med såväl reselitteratur som skönlitteratur, film och förstås material för undervisning. Personalen arbetar för att få volontärerna att trivas så bra som möjligt och om en volontär har ett visst intresse – oavsett om det gäller sport, kultur eller något annat – så hjälper de alltid volontären att hitta det.

13

14 Kök, tvättstuga och ett sovrum


Ladda ner ppt "Chiang Mai. Staden Chiang Mai har cirka 200 000 invånare och ligger i norra, bergigaThailand. Det är Thailands näst största stad och en knytpunkt för."

Liknande presentationer


Google-annonser