Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Värdsbutiken ”Världen” Världsbutiken VÄRLDEN är en marknadsplats för småskaliga producenter i Afrika, Asien och Latinamerika.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Värdsbutiken ”Världen” Världsbutiken VÄRLDEN är en marknadsplats för småskaliga producenter i Afrika, Asien och Latinamerika."— Presentationens avskrift:

1 Värdsbutiken ”Världen” Världsbutiken VÄRLDEN är en marknadsplats för småskaliga producenter i Afrika, Asien och Latinamerika.

2 Unika varor till ett rättvist pris •Unika varor till ett rättvist pris •Här i världsbutiken finner Du varor från världens alla hörn. Världsbutiken är en marknadsplats för unika varor av hög kvalitet från länder i Afrika, Asien och Latinamerika. Du kan köpa vackert hantverk, spännande matvaror, keramik, leksaker, pappersvaror, textilier, smycken, kläder och mycket mer. När du köper en vara i en världsbutik stödjer Du de människor som tillverkat den. Varorna köps in till ett rättvist pris, vilket innebär att producenten får bra betalt och möjlighet att förbättra sina levnadsvillkor

3 Välkomna till oss!

4 Choklad Mascao choklad, KRAV- och Rättvisemärkt En rejäl chokladkaka av bra kvalitet som är både KRAV- och Rättvisemärkt. Kanongod! Kakaon kommer från Bolivia och sockret från Filippinerna. Chokladen görs av Claro, ett handelshus i Schweiz, som stöttar utvecklingsländer genom handel och sociala projekt.

5 Kaffe Konsumentförpackat, KRAV- och Rättvisemärkt Cafe Organico och Kyrkkaffe tillhör några av våra mest uppskattade produkter. Finns i 500 grams förpackningar och passar till "vanliga” kaffebryggare.

6 Rättvisemärkt fotboll

7 FOTBOLLAR •FOTBOLLAR, Rättvisemärkta Sackeus fotbollar är Rättvisemärkta och det innebär att de är producerade utan barnarbete och med godkänd lön för de anställda. Det internationella kontrollorganet FLO (Fair Trade Labelling Organisation International) utför kontinuerligt kontroller hos de certifierade fabrikerna. Fabriken vi köper av heter Vision och ligger i Sialcot i norra Pakistan. •Finns i två olika kvalitéer; träningsbollen CAMP och den tåligare matchbollen AIRCELL. Båda bollarna finns i "vanliga" storlek 5 och i den mindre storlek 4 för juniorerna. Matchbollen i storlek 5 uppfyller kraven för spel i Division 2 och neråt. NYHET! Nu finns det en Rättvisemärkt fotboll som dessutom är FIFA- kontrollerad och där igenom uppfyller kraven även för Division 1 och Allsvenskan!.

8

9

10

11

12

13 Kläder

14

15 Vykort Tingatingakort från Tanzania

16 Ta en Paus Du kanske känner dig lite hungrig? Vi har idag ett erbjudande på bananer. Köp 1 kg för 18 kr. Vi bjuder på en banan till vårt rättvisemärkta kaffe/the.

17 Dags att gå till kassan

18 Vi hjälper dig att slå in presenter.

19

20

21 Tack för att du har handlat hos oss. •Världsbutiken är en marknadsplats för unikt hantverk och livsmedel av hög kvalitet från småskaliga producenter i Syd. I världsbutiken finner du keramik, korgar, musikinstrument, leksaker, te, kaffe, choklad och mycket mer. När du handlar in en världsbutik handlar du rättvist! •Rättvis handel innebär att producenten får skäligt betalt för sitt arbete och att varan är tillverkad under värdiga förhållanden. Respekt för mänskliga rättigheter, fackföreningsfrihet och inget barnarbete är kriterier inom rättvis handel. Målet är att genom långsiktigt handelsamarbete förbättra levnadsförhållandena för människor i Syd. •En världsbutik säljer inte bara varor. Informationsspridning är en viktig del av arbetet. Det handlar om information om varorna, men också om människorna, producenterna och deras organisationer. Världsbutiker uppmärksammar orättvisorna i världshandeln och vill väcka opinion.

22 Bli butiksvärd •Bli butiksvärd •Tycker du om att stå i butik och träffa människor? Genom att engagera dig som butiksvärd i Världsbutiken hjälper du småskaliga producenter i Syd att sälja sina varor. Du väljer själv när och hur mycket du vill jobba. En del av våra butiksvärdar står flera gånger i veckan och en del mindre än en gång i månaden. Alla behövs! •Du får under en inskolningperiod stå i butiken med en erfaren butiksvärd och när du känner dig redo få du sköta dig själv. Om du har någon kompis du vill stå med, så får du självklart göra det. •Om du är intresserad, kontakta din lokala världsbutik Länk: www.varldsbutikerna.org

23 Välkommen åter! Du har besökt en virtuell världsbutik. Leta upp om det finns någon lokal butik där du bor, bor du på en mindre ort kan man hitta våra varor i församlingshem. Rättvisemärkta varor finns på Coop, Ica, Willys, Carefour, Naturalia (butiker i andra länder)

24 Bildspel: Jimmy Nilsson, Frankrike


Ladda ner ppt "Värdsbutiken ”Världen” Världsbutiken VÄRLDEN är en marknadsplats för småskaliga producenter i Afrika, Asien och Latinamerika."

Liknande presentationer


Google-annonser