Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Frågesport Musikspåret.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Frågesport Musikspåret."— Presentationens avskrift:

1 Frågesport Musikspåret

2 Matematik-Minsta gemensamma nämnaren
Texten ska hjälpa er att välja, i dubbel bemärkelse. Blåset finns i musiken och svaret finns i blåset. De Geer som på räls, när ledtråd ett och två ger svaret på en tredje nivå. Svart musik på skånska, Chuck Berry är nog grön av avund men här söker vi något annat. Den röda tråden är inte röd utan...

3 Svenska- Ett klassiskt verk
”Yo, stolt släkting is in the house”, heter det på hiphop-språk. Hiphop och jazz är två amerikanska konstformer, denna sångerska har dock ett helt annat ursprung. I öst mötte en beprövad taktik låtens strategi. Vid låtens slut ges det sökta verket ut. Titeln finns i titeln och bandnamnet i den östliga skådeplatsen Vem vill ha krig när man kan ha fred.

4 Samhällskunskap-Ett folk
Musik från ett prisbelönt verk på det tema vi söker. Nu reser vi vidare mot nya ledtrådar. Ett verk med en kompositör som passande nog tillhör romantiken. Gruppen består av två släkter, familjerna Reyes och Boliardos: De är kungar av denna genre och i namnet även över folket. Rom byggdes inte på en dag men ni med goda engelsk kunskaper kan nog färdigställa ett svar på denna fråga. Historien om familjen Taikon ger en bild inifrån en kultur som under historien präglats av utanförskap och förföljelse.

5 Religion-En religion Ett verk från min mormorsmormors tid som ger en hint om religiös tillhörighet. Kompositörens namn ger inte svaret men förhoppningsvis grönt ljus fram till denna tonsatta klassiker. På Följande Ledtråd Påvisas en koppling mellan artisten och hennes namne med politisk sprängkraft. Namnet är mer politik än religion men konflikten rymmer båda. Med denna ledtråd flyger ni nu vidare mot nya poäng. En som konverterat inte bara i namnet utan även bokstavligen. Raimusik från Algeriet. Nu har Allah har svaret.

6 Kemi-I naturen Grupp åtta har precis som bandet fyra medlemmar.
På en tolva som sålde platina 79. Detta är en temperaturhöjare i dubbel bemärkelse. 94 är strålande och i sången glimrande såväl på morgonen som till tystnad. Ämnet för dagen är tungt och lätt, beständigt och förgängligt. Något för tio i topp schlagermusik. Artisten fick inte ädlaste valör på medaljen men perioden la grunden för karriären.

7 Idrott-En idrottsgren
Namnet på bandet ger ledtråden. Vinjettmusiken till ”Mitt i naturen” är ursprungligen Oscars belönad filmmusik. Filmen ger sporten. Titeln till trots blev låten silvermedaljör på hemmaplan. Körtjejerna har däremot gått hem med guldmedaljer i andra sammanhang. Tävlandet kräver mycket träning men en medfödd förmåga är viktig för att komma först i mål. Att vara snabb är a och o för att lyckas i denna idrott.

8 Geografi – En stad Stora grabbar delar delar av namnen med artisten. Kopplingen rör deras medlemskap i samma klubbklubb. Kanske borde Pickett fordra ersättning för hits på löpande band i dubbel bemärkelse. Den här är sångare är från Dublin men kopplingen till den eftersökta staden är för er med falkögon fortfarande i fokus. Från trio det svänger ton om! Stadens grundare var en fena på äventyr. Han fann sitt eldorado mellan Lake Huron och Erie. Hans vapensköld ger status till statussymbolen från stad med förlorad status. Motown, Red Wings, GM. Staden i titeln är ett mecka för musik, hockey och bilälskare.

9 Psykologi – Ett centralt begrepp
En skål för förste radiotalare. En långvarig karaktär som under 20 år livnärde sig på att leda det jag söker. De låttiteln beskriver behöver kanske hans hjälp. Gruppens namn är en förlösande ledtråd till det som söks. Det handlar om att finna svaren och vägen dit innehåller, enligt Janov, detta högljudda band Kanske kan denna fyndiga ekvation ger svar på tal: π = χ Ett x som konstigt nog gjorde detta band till filmstjärnor. E prat i soffan Jenifer Melfi, en lösning för Tony? Vi soffpotatisar fick hur som helst se denna speciella soffa inta maffians medvetande. Den som säger A får säga B men här sa A nej till B två gånger om. Kanske hade par varianten av det jag söker räddat dessa förhållanden. Denna låt markerar istället slutet.

10 Filosofi – En lek med tanken
En liknelse för att belysa ett problem höljt i dunkel: Musik sorgset blå vattnet vid Dragon. Artisten är idealisk start för att förstå det vi alla söker. Musiken är som en dialog mellan Statocasters(stavnings kontroll ur funktion). På 60-talet sågs bandet skugga storheter som Cliff Richard och the Beatles på ”the Cavern”. Hjältens hem är den verkliga ledtråden. Hans symbol är en skuggbild på natthimlen, en illusion som håller Arkams kedjade fångar lugna. Vänskapen med den unge skyddslingen för tankarna till tankens upphovsman. Från en artist som grottat in sig i villan på Österlen. Låtens titel är motsatsen till öppna landskap men en viktig del i det antika tankeexperiment jag söker. Låten ger Staten. Ni ger mig filosofens liknelse inspirerad av ett urgröpt utrymme i den egeiska berggrunden.

11 Historia – En epok Sångare besjunger en frostig relation, bittert kan tyckas man för dagen passande. I videon till denna låt förekommer en sammandrabbning med viss koppling till epoken. Sångaren är nyckeln till att förstå den eftersökta epoken. Musiken presenterar ett uppdrag på HAL is i en miljö som central för sökt epok. Temat ljöd bokstavlingen som ett skall runt jorden och kopplingen till det musikaliska verket och epoken talar om övermänskliga ansträngningar. Armstyrka kanske mer än intelligens avgjorde detta för epoken typiska styrke Från musikpjäs med många pjäser. Allt är inte svart eller vitt även om det finns två sidor i denna historia. Ironiskt nog bränns det mer och mer ju närmare ni kommer det ni söker. Låten kom 82 men sångens tänkta huvudperson fick vänta ytterligare sju år epokens slut och på att återförenas med sin Susanne. Epokens tydligaste symbol för den järnridå som delade Europa i två delar finns i låttiteln.

12 Hur många planeter har ringar i solsystemet?
Fyra planeter. Jupiter, Saturnus, Uranus och Neptunus har ringar.

13 Vad är tröghet? Mått på elektriskt motstånd
Förhållandet mellan massa och hastighet Motkraft mot rörelse eller förändring Hastigheten med vilken ett objekt faller Allt av ovanstående

14 Para ihop instrumentet med vad det mäter:
Stoppur Sträcka Våg Temperatur Termometer Tid Hastighetsmätare Vikt Vägmätare Hastighet


Ladda ner ppt "Frågesport Musikspåret."

Liknande presentationer


Google-annonser